Jugoslavija

Vojnici iz zemalja bivše Jugoslavije naoružani oružjem iz prošlog vijeka

BANJALUKA, BEOGRAD - Borbena gotovost zemalja bivše Jugoslavije, prema podacima svjetski priznatih vojnih sajtova, evidentno nije među najboljima, a prema riječima vojnih stručnjaka, za tako nešto najodgovornija je činjenica da je većina naoružanja naslijeđena još iz vremena bivše države.

"Jugoslavija, moja otadžbina" na Teatar festu: Predstava koja je sve samo ne pamflet

BANJALUKA - Predstava "Jugoslavija, moja otadžbina" u koprodukciji Gledališča Koper (Teatro Capodistria), Pozorišta Prijedor i Fondacije "Fridrih Ebert", izvedena je na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske pete takmičarske i ukupno šeste noći 24. Teatar festa "Petar Kočić".

Peskov podsjetio na američko bombardovanje gradova u Jugoslaviji

​MOSKVA - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov podsjetio je danas na američko bombardovanje gradova u Jugoslaviji i izjavio da ruske oružane snage tokom specijalne operacije demilitarizacije u Ukrajini koriste visoko precizno oružje, gađajući samo vojne ciljeve.

Objavljena tajna njemačka dokumenta o raspadu Jugoslavije

Od početka godine dokumenta njemačkog Ministarstva spoljnih poslova o procesu priznavanja nezavisnosti Slovenije i Hrvatske 1991. dostupna su javnosti.

Zaharova: NATO htio da uništi Jugoslaviju, Rusija neće Ukrajinu

NATO je želio da uništi SR Jugoslaviju tokom bombardovanja 1999. godine, dok Rusija u Ukrajini sprovodi specijalnu vojnu operaciju koja ima odbrambeni cilj, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Grlić Radman: Koncept građanske države dokrajčio Jugoslaviju

MINHEN - Jugoslavija se raspala upravo zbog koncepta građanske države koji se zagovara za Bosnu i Hercegovinu, rekao je danas šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman.

"Raspad Jugoslavije potrebno je da se okonča tamo gdje je i započeo"

VAŠINGTON - Raspad Jugoslavije potrebno je da se okonča tamo gdje je i započeo - na Kosovu, a ključ regionalne stabilnosti su države koje još nisu priznale Kosovo i koje bi trebalo navesti da to učine, ocjenjuje se u analizi "Od krize do približavanja - strategija za borbu protiv nestabilnosti na Balkanu na njenom izvoru" koju je izradila Škola naprednih međunarodnih studija vašingtonskog Univerziteta "Džons Hopkins" i Vilson centar.

Popovič mašta o Jugoslaviji: Zamislite na okupu Srbe, Hrvate i Slovence

Trener San Antonio Sparsa Greg Popovič pohvalio je Luku Dončića i ponovo pričao o Jugoslaviji.

Ovo su najuspješniji bendovi bivše Jugoslavije

Krajem 1981. godine jugoslavenski mediji su objavili popis deset najuspješnijih rok bendova u zemlji.

Eksperti: Raspad Jugoslavije mogao je biti izbjegnut ulaskom u EU

BEČ - Raspad Jugoslavije mogao je biti izbjegnut brzom evropskom perspektivom, ocijenili su eksperti za Balkan.

Josip Broz Tito - 41 godina od smrti doživotnog predsjednika SFRJ

Na današnji dan prije 41 godinu, u Ljubljani je preminuo doživotni predsjednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije Josip Broz Tito.

Napravljen tim Jugoslavije koji bi srušio Amerikance

Ugledna španska “Marka” tvrdi da bi košarkaška reprezentacija Jugoslavija da još uvijek postoji sijala strah na međunarodnoj sceni.

Adidas dizajnirao patike u čast slavne Jugoplastike

Na prelazu između osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka splitska Jugoplastika vladala je evropskom košarkom. U njenu čast, njemački gigant "Adidas" proizveo je retro i ograničenu seriju patika i opreme.

Dugove SFRJ Srbija plaća do 2041: Jutros isplaćeno 11 miliona evra

Beograd - Rano jutros Srbija je iz budžeta isplatila tačno 11 miliona evra i to po osnovu zajmova iz perioda sedamdesetih i osamdesetih godina.

Na današnji dan prije 30 godina Jugoslavija bila prvak svijeta

​Na današnji dan, prije 30 godina, košarkaška reprezentacija Jugoslavije savlada je u finalu Svjetskog prvenstva u Buenos Ajresu nacionalni tim Sovjetskog Saveza – 92:75 i okitila se trećim svjetskim zlatom.

Najčitanije