Jugoslavija

"Raspad Jugoslavije potrebno je da se okonča tamo gdje je i započeo"

VAŠINGTON - Raspad Jugoslavije potrebno je da se okonča tamo gdje je i započeo - na Kosovu, a ključ regionalne stabilnosti su države koje još nisu priznale Kosovo i koje bi trebalo navesti da to učine, ocjenjuje se u analizi "Od krize do približavanja - strategija za borbu protiv nestabilnosti na Balkanu na njenom izvoru" koju je izradila Škola naprednih međunarodnih studija vašingtonskog Univerziteta "Džons Hopkins" i Vilson centar.

Popovič mašta o Jugoslaviji: Zamislite na okupu Srbe, Hrvate i Slovence

Trener San Antonio Sparsa Greg Popovič pohvalio je Luku Dončića i ponovo pričao o Jugoslaviji.

Ovo su najuspješniji bendovi bivše Jugoslavije

Krajem 1981. godine jugoslavenski mediji su objavili popis deset najuspješnijih rok bendova u zemlji.

Eksperti: Raspad Jugoslavije mogao je biti izbjegnut ulaskom u EU

BEČ - Raspad Jugoslavije mogao je biti izbjegnut brzom evropskom perspektivom, ocijenili su eksperti za Balkan.

Josip Broz Tito - 41 godina od smrti doživotnog predsjednika SFRJ

Na današnji dan prije 41 godinu, u Ljubljani je preminuo doživotni predsjednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije Josip Broz Tito.

Napravljen tim Jugoslavije koji bi srušio Amerikance

Ugledna španska “Marka” tvrdi da bi košarkaška reprezentacija Jugoslavija da još uvijek postoji sijala strah na međunarodnoj sceni.

Adidas dizajnirao patike u čast slavne Jugoplastike

Na prelazu između osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka splitska Jugoplastika vladala je evropskom košarkom. U njenu čast, njemački gigant "Adidas" proizveo je retro i ograničenu seriju patika i opreme.

Dugove SFRJ Srbija plaća do 2041: Jutros isplaćeno 11 miliona evra

Beograd - Rano jutros Srbija je iz budžeta isplatila tačno 11 miliona evra i to po osnovu zajmova iz perioda sedamdesetih i osamdesetih godina.

Na današnji dan prije 30 godina Jugoslavija bila prvak svijeta

​Na današnji dan, prije 30 godina, košarkaška reprezentacija Jugoslavije savlada je u finalu Svjetskog prvenstva u Buenos Ajresu nacionalni tim Sovjetskog Saveza – 92:75 i okitila se trećim svjetskim zlatom.

Zdravko Mamić: Iskasapili smo Jugoslaviju

BEOGRAD - Zdravko Mamić, nekada prvi čovjek FK Dinamo, kojeg hrvatsko pravosuđe potražuje zbog finansijskih malverzacija, izjavio je da je Jugoslavija bila jedna od najljepših zemalja svijeta, koju smo, kako je rekao, iskasapili.

Najčitanije