Jugoslavija

Kako je izgledao ugovor o radu u bivšoj Jugoslaviji?

Jugonostalgija je sindrom koji ne jenjava u zemljama koje su nekada sačinjavale bivšu zemlju.

Rusija usvojila dokument: NATO agresijom na SRJ postao glavna opasnost za bezbjednost u svijetu

MOSKVA - Vojna operacija NATO-a protiv suverene Savezne Republike Jugoslavije je pretvorila Alijansu u glavnu opasnost za bezbjednost u svijetu, a nekažnjavanje odgovornih dovelo je do novih tragedija u Siriji, Iraku i Libiji, saopštio je Savjet federacije Rusije.

Zaharova: NATO sahranio međunarodno pravo bombardovanjem Jugoslavije

MOSKVA - Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je zapadna propaganda bila presudna u donošenju odluke da se SR Jugoslavija bombarduje 1999. godine.

Da li će ova država biti nova Jugoslavija?

Tokom samo nekoliko mjeseci, Etiopija prolazi dramatičnu transformaciju. Novi premijer, Abi Ahmed, potpisao je mirovni sporazum s Eritrejom nakon godina napetih odnosa.

Kako u regionu danas gledaju na Kraljevinu SHS?

ZAGREB, SARAJEVO - Na današnji dan, prije 100 godina, stvorena je prva država Južnih Slovena - Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca, a tim povodom mediji u regionu pišu kakav stav danas imaju te zemlje prema ujedinjenju Južnih Slovena u jednu državu.

Kako je nastala čuvena pjesma “Od Vardara pa do Triglava”

Povodom 29. novembra, nekadašnjeg Dana Republike u Jugoslaviji, presnosimo tekst “Jugopapira” o tome kako je nastala čuvena pjesma “Od Vardara pa do Triglava”, koji je napisan 1980. godine.

Dan kada je Mirković uhvatio Jarnija za muškost i postao "heroj"

Na današnji dan, prije tačno 19 godina odigrana je čuvena utakmica između Hrvatske i Jugoslavije u Zagrebu, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje se 2000. godine održalo u Holandiji i Belgiji.

Grabar-Kitarović: U Jugoslaviji niste smjeli reći da ste Hrvat

BEČ - U jeku posjete austrijskog predsjednika Aleksandera van der Belena Hrvatskoj, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u današnjem je intervjuu za austrijski "Kleine Zeitung" odgovarala na pitanja o migrantskoj krizi i nacionalizmu, Svjetskom fudbalskom prvenstvu i odrastanju u komunizmu.

Jugoslavija je na današnji dan ponizila Ameriku na njenom tlu

Na današnji dan 2002. godine košarkaška reprezentacija Jugoslavije pobijedila je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva selekciju Sjedinjenih Američkih Država.

Na području bivše Jugoslavije se još traga za 12.000 osoba

SARAJEVO - Na području bivše Jugoslavije još se traga za 12.000 nestalih lica, od kojih je između 7.000 i 8.000 sa područja BiH, rekla je u Sarajevu predsjednik Regionalne koordinacije udruženja porodica nestalih sa područja bivše Jugoslavije Semina Alekić.

Najčitanije