Jul

U RS 30 uređaja mjeriće brzinu kretanja vozila non-stop

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovodiće tokom jula i avgusta intenzivniju kontrolu saobraćaja u kojoj će biti korišteno 30 sistema za mjerenje brzine tokom 24 časa, rekao je danas načelnik Jedinice policije za bezbjednost saobraćaja Goran Amidžić.

Vremenska prognoza za početak jula

Izraženije promjene vremena u Bosni i Hercegovini neće biti ni tokom većeg dijela ove sedmice. U utorak se u centralnim i istočnim područjima prognozira oblačno vrijeme s kišom, a u ostatku zemlje djelimično razvedravanje i više sunčanih intervala, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

"Banjalučka pivara" ekskluzivni distributer crnogorskih vina

BANJALUKA - "Banjalučka pivara" postala je ekskluzivni distributer za bh. tržište proizvoda renomirane kompanije "13. jul - Plantaže" iz Podgorice.

Julska penzija u Republici Srpskoj biće veća za dva odsto

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović izjavio je da je Vlada na današnjoj sjednici donijela odluku o vanrednom usklađivanju penzija i julska penzija biće uvećana za dva odsto.

Zanimljivosti o rođenima u julu

Znate li koje su najčešće osobine ljudi rođenih u jednom od najtoplijih mjeseci u godini? Ta opuštenost i vedrina ljeta kao da im je zapisana u genima, a ovih šest osobina ih čini jako posebnima:

U julu cijene niže za 0,7 odsto

SARAJEVO - Cijene proizvoda i usluga za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u julu su niže za 0,7 odsto u odnosu na jun.

Neizdavanje računa u julu zapečatilo 43 radnje

​BANJALUKA - Inspektori Poreske uprave Republike Srpske su u julu ove godine izvršili 255 kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa i u 110 slučajeva utvrdili nepravilnosti, te izdali 118 prekršajnih naloga na ukupan iznos kazne od 69.500 maraka.

Najčitanije