Junetina

"Malverzacije u klaonicama u FBiH privremeno obustavile izvoz junetine"

BIJELJINA - Direktor Kancelarije za veterinarstvo BiH Ljubomir Kalaba izjavio je Srni da je zbog određenih malverzacija u dvije klaonice na području Federacije BiH privremeno obustavljen izvoz junećeg mesa u Tursku, te da će naredne sedmice biti donesena odluka o daljim koracima.

Svega pet kamiona junetine otišlo iz BiH za Tursku

BIJELJINA, BANJALUKA - Samo pet kamiona junadi otišlo je za Tursku od sredine decembra, otkako se krenulo s izvozom, koji je trenutno stao zbog nadolazećih praznika, potvrdio je za "Nezavisne" Ljubomir Kalaba, direktor Kancelarije za veterinarstvo BiH.

Počeo izvoz junetine u Tursku

SARAJEVO - Izvoz goveđeg mesa i tovne junadi u Tursku je konačno počeo i to je nakon velike neizvjesnosti dobra vijest, kazao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Junetina u sosu od narandže

Današnji ručak pretvorite u pravu gurmansku oazu uz naš recept.

Juneće rolnice s krompirom

Uživajte u našoj današnjoj preporuci.

Sočna junetina

Ove subote spremite junetinu.

Junetina u pivu

Danas spremite junetinu u pivu.

Nedjeljni ručak: Juneći but sa senfom

Tražite li ideju za svečaniji nedjeljni ručak tada se janjeći but nameće kao vrlo dobar prijedlog. Janjeći but možemo peći s kostima ili bez.

Pripadnici OS BiH u konzervama s junetinom dobili svinjetinu

SARAJEVO - Ministarstvo odbrane BiH provelo je internu istragu o sumnjivim sastojcima konzerviranog mesa koje su konzumirali pripadnici Oružanih snaga BiH. Istraga koja je pokrenuta na temelju prijava pripadnika OSBiH, pokazala je da je u junećem mesu koje su vojnici konzumirali bilo i svinjetine.

Junetina u vinu

Za današnji ručak vam predlažemo da napravite junetinu u vinu.

Najčitanije