KAMP LIPA

Migranti čistili kamp Lipu kod Bihaća

BIHAĆ - Služba za poslove sa strancima BiH, koja upravlja prihvatnim centrom Lipa, kod Bihaća, u saradnji s migrantima koji su smješteni u tom centru, te Komunalnim preduzećem "Komrad" iz Bihaća, organizovala je akciju čišćenja i uređenja cijelog lokaliteta gdje je smješten ovaj kompleks, te su tom prilikom prikupljene i uklonjene velike količine smeća.

Uskoro niče kontejnersko naselje u centru Lipa

BIHAĆ - Građevinski radovi u kampu Lipa biće okončani do kraja ljeta ove godine i migranti će narednu jesen i zimu dočekati u čvrstim objektima prilagođenim za boravak u lošijim vremenskim uslovima.

Bihać: Iseljeno omiljeno boravište migranata

BIHAĆ - Tridesetak migranata izmješteno je danas u jutarnjim satima iz napuštenog i devastiranog objekta nekadašnjeg preduzeća "Bimes" u Bihaću, u privremeni kamp Lipa.

Uskoro bolji uslovi za boravak migranata u Lipi

BIHAĆ - Prihvatni migrantski kamp Lipa, koji je udaljen dvadesetak kilometara od Bihaća, danas su obišli Selmo Cikotić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Ulrike Hartman, ambasadorica Austrije u BiH, Slobodan Ujić, direktor Službe za poslove sa strancima te funkcioneri Međunarodne organizacije za migracije (IOM), Eugenio Ambrosi i Laura Lunjaroti.

Migrante iz napuštenih objekata prebacuju u Lipu

BIHAĆ - Pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH u saradnji s policijom USK provode ovih dana aktivnosti na planu izmještanja migranata iz užeg područja Bihaća u kamp Lipa, koji je udaljen dvadesetak kilometara od ovog grada.

Donesena odluka o uspostavljanju privremenog prihvatnog centra "Lipa"

SARAJEVO - Vijeće ministara BiH je na telefonskoj sjednici koja je održana danas donijelo odluku o uspostavljanju privremenog prihvatnog centra za smještaj migranata "Lipa", na području Bihaća, koji će biti montažni objekat kontejnerskog tipa i kapaciteta 1.500 osoba.

Migranti bježe iz kampa i lutaju selima

BIHAĆ - Predstavnici Srba u organima vlasti Federacije BiH i srpska udruženja koja okupljaju Srbe zatražili su danas, između ostalog da Predsjedništvo BiH što prije postigne sporazume sa Avganistanom, Iranom, Irakom i Pakistanom o readmisiji državljana tih zemalja koji se nalaze u BiH.

Problemi u USK: Migranti napuštaju Lipu i vraćaju se u Bihać

BIHAĆ- U prihvatnom centru Lipa, koji se nalazi u istoimenom selu dvadesetak kilometara od Bihaća, trenutno je smješteno više od 800 korisnika, iako je broj registrovanih migranata veći od hiljadu.

U kamp "Lipa" smješteno 800 migranata, akcija izmještanja se nastavlja

BIHAĆ - U prihvatnom kampu na lokalitetu Lipa kod Bihaća trenutno je smješteno oko 800 migranata, a policija Unsko-sanskog kantona i dalje sprovodi akciju izmještanja migranata iz napuštenih objekata i gradskih ulica.

Najčitanije