KCUS

Napadnuti ljekar KCUS-a na protestu: Zabio mi je cijev revolvera na vrat

SARAJEVO - Klinički centar Univerziteta u Sarajevu najoštrije je i danas osudio napad na doktora Edu Hasanbegovića, koji se desio 12. novembra u prostorijama Pedijatrijske klinike.

Hitan sastanak na KCUS-u, donesena odluka o štrajku

SARAJEVO – Povodom napada i prijetnji na doktora Edu Hasanbegovića, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu je održao hitan sastanak kojem su prisustvovali generalni direktor KCUS-a Sebija Izetbegović, svi direktori disciplina, šefovi klinika, glavne sestre, svi ljekari klinika smještenih na lokalitetu Jezero, predsjednica Sindikata KCUS-a Dženana Hrustemović, DMS i predsjednik Ljekarske komore FBiH dr. Harun Drljević.

KCUS najavio štrajk upozorenja zbog napada na doktora

SARAJEVO - Povodom napada i prijetnji na doktora Edu Hasanbegovića, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) održao je hitan sastanak tokom kojeg je donesena odluka o dvočasovnom štrajku, koji će biti održan sutra.

Incident u Sarajevu: Roditelj prijetio pištoljem doktoru na KCUS

SARAJEVO - Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu roditelj bolesnog djeteta na Pedijatriji je pištoljem prijetio šefu Klinike za pedijatriju, prenose federalni mediji.

Sebija Izetbegović ponovo generalna direktorica KCUS-a

Sebija Izetbegović ponovo je izabrana za direktoricu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

KCUS: U bolnici desetoro djece, dvoje u težem stanju

SARAJEVO - Na Klinici za infektivne bolesti KCUS-a jutros je hospitalizovano desetoro djece s povišenom temperaturom, proljevom i povraćanjem, saopšteno je iz Kliničkog centra.

U BiH prvi put urađene operacije ugradnje uređaja za funkciju oštećene srčane komore

SARAJEVO - Na Klinici za kardiovaskularnu hirurgiju KCUS, po prvi put u BiH, urađene su dvije operacije ugradnje uređaja za dugotrajnu mehaničku cirkulatornu podršku. Ovim operativnim zahvatima spašeni su životi dvojice mladića, koji usljed teškog oboljenja nisu mogli obavljati ni najosnovnije aktivnosti.

KCUS o zdravstvenom stanju Komšića: Dijagnostika i terapija u toku

SARAJEVO - Klinički centar Univerziteta u Sarajevu danas se oglasio nakon informacije da je član Predsjedništva BiH Željko Komšić hospitalizovan u bolnici.

Zbog gripa zabranjena posjeta pacijentima u KCUS

SARAJEVO - Posjete svim pacijentima hospitalizovanim u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu /KCUS/ obustavljene su iz preventivnih epidemioloških razloga, odlučio je Kolegijum i i Komisija za intrahospitalne infekcije Kliničkog centra.

U strahu iščekuju milost direktorice Izetbegović

SARAJEVO - Ja i dalje ne znam šta se dešava u mom organizmu, niko mi ništa ne govori, iako imam pravo da me upute u moje stanje. Mene, i nas, ne zanima šta se dešava u parlamentu, samo znam da sam oštećena kao stara i bolesna žena jer su mi onemogućili da dostojanstveno i tiho bolujem...

Najčitanije