KCUS

KCUS: Pet pacijenata preminulo, 124 pozitivna na virus korona

SARAJEVO - U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu tokom noći su na virus korona testirana 273 uzorka, od kojih su 124 pozitivna, a preminulo je pet pacijenata.

KCUS: Sedam osoba preminulo, 274 nova slučaja

SARAJEVO - U Kantonu Sarajevo u protekla 24 časa od virusa korona preminulo je sedam lica, a 274 je novih slučajeva zaraze.

Vlada KS dala saglasnost za nabavku 10 respiratora KCUS-u

SARAJEVO - Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici dala je saglasnost privremenoj vršiteljki funkcije ministra zdravstva Jasni Agić da potpiše Ugovor o finansiranju nabavke medicinske opreme za potrebe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, ukupne vrijednosti 798.642 KM.

Gavrankapetanović: Hitan uvid u stanje kapaciteta Opšte bolnice i KCUS

SARAJEVO - Porast broja novozaraženih u sarajevskom kantonu zabrinuo je zdravstvene radnike zbog smanjenja kapaciteta, ali i nedostatka medicinskog kadra, pa je direktor Opšte bolnice "Abdulah Nakaš", Ismet Gavrankapetanović, zatražio da nadležni naprave hitan uvid u stanje kapaciteta.

U KCUS-u 27 testiranih pozitivno na koronu

SARAJEVO - U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) tokom noći testirana su još 146 uzorka na prisustvo virusa korona, od kojih je njih 27 osoba bilo pozitivno, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz ove ustanove.

KCUS: Dva pacijenta preminula, još 79 zaraženih

SARAJEVO - U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirana su 553 uzorka na virus korona, koji je potvrđen kod 79 lica, a dva pacijenta su preminula.

KCUS dobio dodatnu medicinsku opremu vrijednu 550.000 KM

Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu danas je isporučena dodatna medicinska oprema za potrebe borbe protiv širenja virusa korona u vrijednosti od 550.000 KM.

KCUS: Zaraženo još 55 osoba, jedno dijete hospitalizovano

SARAJEVO - Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu u posljednja 24 časa testirano je 247 uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 55 osoba, među kojima je i jedno dijete koje je hospitalizovano na pedijatriji.

U KCUS preminula osoba zaražena koronom, 62 nova slučaja

SARAJEVO - U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirana su 353 uzorka na prisustvo virusa korona, koji je potvrđen u 62 slučaja, a jedan pacijent iz izolatorijuma na Podhrastovima je preminuo.

KCUS: Testirano 111 uzoraka, pozitivno 16

SARAJEVO - Klinički centar Univerziteta u Sarajevu završio je testiranje 111 uzoraka, a virus korona potvrđen je kod njih 16.

Najčitanije