KIna

Amerikanci tvrde da imaju vakcinu protiv virusa korona

NJUJORK - Američka kompanija "Moderna inc.", koja se bavi proizvodnjom lijekova, tvrdi da ima vakcinu protiv virusa korona i isporučila je prvu seriju nadležnim američkim zdravstvenim agencijama radi prvog testiranja na ljudima.

Epidemiolog: Virusom korona zaraziće se do 70 odsto svjetske populacije

HARVARD - Epidemiolog sa Harvarda Mark Lipsič smatra da će u ovoj godini 40 do 70 odsto svjetske populacije biti zaraženo virusom korona, ali da će većina ljudi imati vrlo blage simptome ili da ih možda uopšte neće imati kao ni bilo kakve zdravstvene posljedice.

Dvoje državljana Srbije zaraženo virusom korona

Dvojica državljana Srbije na brodu "Diamond princess" zaraženi su virusom korona, javlja agencija Tanjug pozivajući se na ministra inostranih poslova Srbije Ivicu Dačića.

U Vijetnamu se od virusa korona izliječili svi registrovani pacijenti

HANOI - Svih 16 registrovanih pacijenata u Vijetnamu, uključujući i tromjesečnu bebu, izliječeno je, potvrdilo je Ministarstvo zdravstva.

Više od 80.000 oboljelih od virusa korona, u Evropi Italija najkritičnija

Broj oboljelih od virusa korona na globalnom nivou je prešao 80.000, a 2.698 osoba je umrlo od bolesti izazvane ovim virusom.

Pala prodaja smartfona u Kini

ŠANGAJ - Prodaja pametnih telefona u Kini pala je za više od trećine u januaru 2020, prema današnjim podacima kineske vlade, što pokazuje koliku štetu epidemija koronavirusa nanosi potrošačkoj tražnji, izveštava Rojters.

"Napravljena je vakcina koja aktivira imunitet na virus korona"

MOSKVA - Kineske vlasti su uvjerene da će se epidemija novog kineskog virusa korona COVID-2019 završiti u najskorije vrijeme, saopštio je ambasador Kine u Moskvi Džang Hančuej.

Kina i dalje u ključnoj fazi borbe protiv virusa korona

PEKING - Kineski predsjednik Si Đingping rekao je da su se mjere Kine u borbi protiv virusa korona pokazale efikasne, ali da je i dalje u ključnoj fazi borbe.

Raste broj oboljelih u Italiji, zatvorene škole i prodavnice

RIM - Broj oboljelih od novog virusa korona u Italiji porastao je četvorostruko i sada iznosi 17, saopštili su predstavnici italijanskog zdravstva.

Autobus sa evakuisanim Ukrajincima iz Kine zasuli kamenicama

KIJEV - Ukrajinci evakuisani iz Kine zbog virusa korona odvedeni su u sanatorijum u gradu Novi Sanžari, a stanovnici tog grada pokušali su da zaustave prolazak autobusa i zasuli ih kamenicama.

Najčitanije