KORONA

Dvije godine od početka širenja vijesti o virusu iz Kine

​Prije tačno dvije godine CNN je objavio vijest s naslovom: "Misteriozni kineski virus proširio se na Japan, nalikuje smrtonosnom SARS-u", a BBC je par dana prije objavio članak s naslovom: "Trebamo li se bojati misterioznog kineskog virusa".

Omikron u Evropi: Opuštanje ili zatvaranje?

Omikron se širi munjevitom brzinom, ali izaziva blagi oblik oboljenja. Kako se ovim talasom korone bore Velika Britanija, Francuska, Španija, Danska i Kina?

U Crnoj Gori preminulo osam osoba, još 1.398 inficiranih

​PODGORICA - U Crnoj Gori u posljednja 24 časa od kovida-19 preminulo je osam osoba, a registrovano je još 1.398 inficiranih lica od 3.831 pregledanog uzorka, saopštio je Institut za javno zdravlje u Podgorici.

U Srbiji 11.248 novozaraženih, preminulo 26 osoba

​BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 sata potvrđeno 11.248 novozaraženih virusom korona od ukupno 25.323 testiranih uzoraka.

Evo kako će izgledati uvođenje obavezne vakcinacije u Austriji

BEČ - Austrijska vlada predstavila je danas nacrt zakona kojim se u toj zemlji od februara uvodi obavezna vakcinacija.

U Sloveniji najveći postotak pozitivnih do sada

LJUBLJANA - U Sloveniji je u posljednja 24 časa potvrđeno 6.012 slučajeva zaraze virusom korona, uz najveći postotak pozitivnih testova do sada od 58,4 odsto, a preminulo je pet pacijenata.

U Hrvatskoj 45 preminulih, koronom zaraženo još 5.732

ZAGREB - U Hrvatskoj su u posljednja 24 časa registrovana 5.732 lica zaražena virusom korona od 12.499 testiranih, a preminulo je 45 pacijenata, saopštio je Nacionalni krizni štab.

U FBiH preminule četiri osobe, zaražene još 949

SARAJEVO - U Federaciji BiH (FBiH) u protekla 24 časa virus korona potvrđen je kod 949 osoba od testiranih 2.507, a četiri osobe su preminule.

Dmitrijev: Vakcina sputnjik v efikasna protiv omikrona

MOSKVA - Vakcina sputnjik v pokazala je dobar nivo efikasnosti protiv omikron varijante virusa korona, izjavio je direktor Ruskog fonda za direktne investicije (RDIF) Kiril Dmitrijev.

Zeljković: Skok zaraženih koronom očekivan, spremamo se za vrhunac talasa

BANJALUKA - Slavica Zeljković, načelnik Urgentnog centra UKC-a Republike Srpske, rekla je da je nagli skok zaraženih građana virusom korona nešto što je očekivano s obzirom na popuštanje epidemioloških mjera, nepoštivanje mjera, mali broj vakcinisanih i masovna okupljanja.

Najčitanije