KUD

Održan božićni koncert KUD "Milovan Gajić"

PETROVO - Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ "Milovan Gajić" iz Petrova održalo je božićni koncert na kojem su nastupile folklorne sekcije dječijeg, izvođačkog i starijeg ansambla.

KUD "Boksit" koncertom proslavio završetak godine

MILIĆI - U okviru završnog godišnjeg koncerta u Domu rudara nastupili su folklorni ansambl i orkestar Kulturno-umjetničkog društva (KUD) "Boksit" iz Milića i njihovi gosti, članovi KUD-a "Most" iz Bratunca.

Folklorne grupe igrale za osmogodišnjeg Nikolu Lazendića

MRKONJIĆ GRAD - Članovi Kulturno-umjetničkog društva (KUD) "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić" održali su u Mrkonjić Gradu humanitarni koncert za pomoć u liječenju osmogodišnjem Nikoli Lazendiću i tom prilikom prikupljeno je 1.014 KM.

Održan godišnji koncert KUD-a Una

NOVI GRAD - U Novom Gradu večeras je održan godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Una" na kojem je nastupilo oko 300 članova iz različitih sekcija ovog društva.

ANIP "Veselin Masleša" ansambl od republičkog značaja

BANJALUKA - Na osnovu Zakona o kulturi i Pravilnika o kategorizaciji kulturno-umjetničkih društava i ansambala narodnih igara i pjesama, Ministarstvo prosvjete i kulture RS je sprovelo postupak kategorizacije kulturno-umjetničkih društava i ansambala narodnih igara i pjesama.

Kulturno čudo u Ljubinju: Kroz Desin KUD prošlo više od 500 djece

LJUBINJE - Desanka Radić jedan je od najaktivnijih kulturnih radnika u maloj opštini Ljubinje, gdje svi tvrde da je napravila čudo, predvodeći ovdašnje kulturno-umjetničko društvo, iako po profesiji nije ni profesionalni igrač, ni menadžer, ni koreograf.

Veterani razigrani kao u najboljim danima

Na prvom festivalu folklora"Od igara više" veterani 12 kulturno-umjetničkih društava su igrom i pjesmom oduševili publiku na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel, kao u najboljim danima. Pored toga, ansambli su se predstavili kao veliki baštinari kulturnog blaga srpskog naroda.

KUD "Bosiljak" dobio zabranu putovanja u Katar

DERVENTA - Kulturno-umjetničko društvo mladih "Bosiljak" iz Dervente nije otputovalo u Katar na Međunarodni festival folklora jer mu je ambasador BiH u toj zemlji Biserka Turković zabranila da nastupa i predstavlja BiH ukoliko KUD ne želi da učestvuju na obilježavanju 1. marta, rekla je kulturno-umjetnički rukovodilac Društva Stana Nagradić.

Pripreme za nastup u Kataru

DERVENTA - Članovi Kulturno-umjetničkog društva mladih /KUDM/ "Bosiljak" iz Dervente, nakon brojnih prošlogodišnjih nastupa na domaćoj i inostranoj sceni, pripremaju se za odlazak na Festival kulturnih različitosti u Katar.

KUD "Doboj" obilježilo 70 godina postojanja

Kulturno-umjetničko društvo (KUD) "Doboj" obilježilo je 70 godina postojanja tradicionalnim godišnjim nastupom.

Najčitanije