KUD

ANIP "Veselin Masleša" ansambl od republičkog značaja

BANJALUKA - Na osnovu Zakona o kulturi i Pravilnika o kategorizaciji kulturno-umjetničkih društava i ansambala narodnih igara i pjesama, Ministarstvo prosvjete i kulture RS je sprovelo postupak kategorizacije kulturno-umjetničkih društava i ansambala narodnih igara i pjesama.

Kulturno čudo u Ljubinju: Kroz Desin KUD prošlo više od 500 djece

LJUBINJE - Desanka Radić jedan je od najaktivnijih kulturnih radnika u maloj opštini Ljubinje, gdje svi tvrde da je napravila čudo, predvodeći ovdašnje kulturno-umjetničko društvo, iako po profesiji nije ni profesionalni igrač, ni menadžer, ni koreograf.

Veterani razigrani kao u najboljim danima

Na prvom festivalu folklora"Od igara više" veterani 12 kulturno-umjetničkih društava su igrom i pjesmom oduševili publiku na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel, kao u najboljim danima. Pored toga, ansambli su se predstavili kao veliki baštinari kulturnog blaga srpskog naroda.

KUD "Bosiljak" dobio zabranu putovanja u Katar

DERVENTA - Kulturno-umjetničko društvo mladih "Bosiljak" iz Dervente nije otputovalo u Katar na Međunarodni festival folklora jer mu je ambasador BiH u toj zemlji Biserka Turković zabranila da nastupa i predstavlja BiH ukoliko KUD ne želi da učestvuju na obilježavanju 1. marta, rekla je kulturno-umjetnički rukovodilac Društva Stana Nagradić.

Pripreme za nastup u Kataru

DERVENTA - Članovi Kulturno-umjetničkog društva mladih /KUDM/ "Bosiljak" iz Dervente, nakon brojnih prošlogodišnjih nastupa na domaćoj i inostranoj sceni, pripremaju se za odlazak na Festival kulturnih različitosti u Katar.

KUD "Doboj" obilježilo 70 godina postojanja

Kulturno-umjetničko društvo (KUD) "Doboj" obilježilo je 70 godina postojanja tradicionalnim godišnjim nastupom.

Održan godišnji koncert KUD "Mladen Stojanović"

U Prijedoru je održan godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva "Mladen Stojanović".

Više od 250 članova na godišnjem koncertu KUD-a "Una"

NOVI GRAD - Više od 250 članova Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Una" iz Novog Grada i područnih sekcija iz Dobrljina, Rudica, Svodne i Dubovika održali su 11. godišnji koncert pod nazivom "Sjaj mjeseče noćna varalice".

Održan koncert veterana KUD-ova u Gradišci

GRADIŠKA - U Gradišci je večeras održan tradicionalni koncert veteranskih ansambala "Tri jabuke zelene" na kojem su nastupili veterani šest kulturno-umjetničkih društava iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i Republike Srpske.

Održan završni koncert dječjih grupa KUD-a "Čajavec"

BANJALUKA - Završni Godišnji koncert dječjih grupa i dječjeg ansambla KUD-a "Čajavec" održan je proteklog vikenda u Koncertnoj Sali kasarne "Kozara". Više od 250 mališana nastupalo je pred oko 400 gledalaca.

Najčitanije