Kabul

Uzbunjivač o evakuaciji iz Kabula: Birali koga da spase, a koga da ostave da umre

Desetine hiljada Avganistanaca nije bilo u mogućnosti da dođe do pomoći Ujedinjenog Kraljevstva nakon pada Kabula zbog previranja i konfuzije u britanskom Ministarstvu spoljnih poslova, navodi se u "razornom" izvještaju uzbunjivača. Bivši diplomata tvrdi da su birokratski haos, intervencija ministara, nedostatak planiranja i kultura kratkog radnog vremena u odjeljenju doveli do toga da su "ljudi ostavljeni da umiru u rukama talibana".

Talibani: Žena nije vlasništvo, već slobodno biće

​KABUL - Talibanska vlada u Avganistanu objavila je danas dekret o pravima žena u kojem se navodi da žene ne treba da se smatraju "vlasništvom" i da ne bi trebalo da budu prisiljavane na brak.

U eksploziji bombe u Kabulu poginulo pet osoba

KABUL - U eksploziji bombe postavljene pored puta u avganistanskoj prijestonici Kabulu poginulo je najmanje pet osoba, objavila je televizija Arijana njuz.

Islamska država preuzela odgovornost za napad na bolnicu u Kabulu

KABUL - Islamska država preuzela je odgovornost za današnji napad na vojnu bolnicu u Kabulu kada je poginulo najmanje 25 osoba, a ranjeno je više od 50.

Eksplozija i pucnjava kod Vojne bolnice u Kabulu

Snažna eksplozija odjeknula je u avganistanskoj prijestonici Kabulu, izjavio je neimenovani očevidac za Rojters.

Talibani uhvatili islamiste kod Kabula

KABUL - Talibani su uhapsili četiri pripadnika suparničke militantne grupe "Islamska država" sjeverno od Kabula, saopštio je danas njihov portparol.

Bajden podržao istragu o napadu američkog drona u Kabulu

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden podržao je danas detaljnu istragu o napadu američkog drona koji je ubio deset avganistanskih civila prošlog mjeseca u Kabulu, saopštila je danas Bijela kuća.

Mediji: Raketiran Kabul

KABUL - Izvršen je raketni napad na avganistansku prestonicu, prenijeli su svjetski mediji.

Talibanska zastava u Kabulu na godišnjicu terorističkog napada u SAD

KABUL - Talibanska zastava vijori se iznad predsjedničke palate u Kabulu na dan obilježavanja 20 godina od terorističkog napada u SAD 11. septembra 2001. godine.

Direktor britanske službe MI5: Talibanski uspjeh moralno ohrabrio teroriste

Pad Avganistana u ruke talibana vjerovatno je "ohrabrio" teroriste koji se nalaze u Velikoj Britaniji, upozorio je generalni direktor MI5, britanske kontraobavještajne i bezbjednosne agencije.

Najčitanije