Kadri Veselji

Crnogorski premijer: Poruka Veseljija besmislena

PODGORICA - Predsjednik crnogorske vlade Duško Marković tvrdi da je poziv šefa kosvskog parlamenta Kadri Veseljija Podgorici i Skoplju da se okupe protiv Srbije, besmislen i da sa stanovišta te zemlje nkada ne može biti privhaćen.

Dačić: Pomračenje svesti u Prištini

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je poziv prištinskog zvaničnika Kadrija Veseljija da se Crna Gora i Sjeverna Makedonija udruže sa Kosovom u borbi protiv Srbije, kao potvrdu pomračenja svijesti u Prištini.

Veselji: Hajde da se svi okupimo protiv Srbije

PRIŠTINA - Predsjednik opozicione DPK i predsjednik parlamenta, Kadri Veselji, izjavio je da se nada da više nema potrebe za ratom na Kosovu, ali je, kaže, lično spreman da se suoči sa Srbijom, te pozvao Makedonju i Crnu Goru, sada člainice NATO, da se "svi okupimo protiv Srbije.

Veselji: Koalicija s Haradinajem opstaje do kraja mandata

PRIŠTINA - Predsjednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da će koalicija sa premijerom Ramušom Haradinajem opstati do kraja mandata, ali da ga ipak brine "iskrenost i realni patriotizam Ramuša Haradinaja".

Veselji: Takse ostaju, narednih dana "mudra rješenja"

PRIŠTINA - Samo nekoliko dana pošto je sam predložio suspenziju takse od 100 odsto koju je Priština uvela na robu iz centralne Srbije i BiH, predsjednik kosovske skupštine Kadri Veselji kaže da će one ostati na snazi.

Veseljijev prijedlog za suspenziju taksi: 10 uslova za Srbiju

PRIŠTINA - Predsedavajući kosovske skupštine Kadri Veselji predao je ranije ove nedjelje liderima vladajuće koalicije u Prištini pisani prijedlog za supenziju na 120 dana taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH, pri čemu Srbiji za to postavlja deset, a BiH sedam uslova.

Veselji uz Haradinajevu vladu, ali traži suspenziju taksi

PRIŠTINA - Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji odbacio je večeras mogućnost pada vlade u Prištini, ali je ponovio da bi takse na robu iz centralne Srbije i BiH trebalo suspendovati na period od 120 dana.

Veselji potvrdio da će biti kandidat DPK za premijera KiM

PRIŠTINA - Predsjednik kosovskog parlamenta i lider najuticajnije vladajuće Demokratske partije Kosova, Kadri Veslji, izjavio je da će biti kandidat te stranke za premijera na narednim parlamentarnim izborima.

Veselji: Ne plašimo se izazova, ni dijaloga ni sukoba sa Srbijom

PRIŠTINA - Prištnske institucije se ne plaše predstojećih izazova, ni dijaloga, ni sukoba sa Srbijom, izjavio je danas pedsjednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, prenijela je RTK.

Amerikanci prenijeli poruku Haradinaju, hitno zasjeda kosovska vlada

PRIŠTINA - Završen je sastanak američkog ambasadora u Prištini Filipa Kosneta, kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i predsjednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija o odluci kosovske vlade da uvede takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ali rezultati sastanka za sada nisu poznati javnosti.

Najčitanije