Kafa

Švajcarska ukida nacionalne rezerve kafe

Švajcarska je objavila planove o ukidanju nacionalnih rezervi kafe, poslije objave da kafa nije od značaja za preživljavanje ljudi.

Pijte kafu dok još možete

Istraživači u Botaničkom vrtu Kev Rojal u Velikoj Britaniji upozoravaju da klimatske promjene, krčenje šuma, suše i biljne bolesti dovode u opasnost budućnost kafe jer ona za svoje preživljavanje zahtijeva preživljavanje šumskog staništa.

Kakvu kafu pijete - takav vam je karakter

Da li ste znali da kafa koju najviše volite da pijete može da otkrije pojedine zanimljivosti o vašem karakteru? Možemo pretpostaviti da se osoba koja uživa u frapućinu razlikuje od one koja voli crnu kafu. Koliko su te tvrdnje istinite ili su samo zabavne, procijenite sami.

BiH popila 25 miliona kg kafe

BANJALUKA - Ako je suditi po uvozu, skoro 25 miliona kg kafe popijeno je u BiH tokom prošle godine, oko 400 puta više nego čaja, što pokazuje da kafa i dalje dominira među toplim napicima koje ispijaju bh. građani.

Izumiranje prijeti polovini vrsta divlje kafe

Klimatske promjene i sječa šuma donijele su rizik od izumiranja više od polovine divljih vrsta kafe u svijetu, uključujući popularne vrste kafe "arabika" i "robusta", upozorili su naučnici.

Pakovanje Grand kafe dobilo markicu "Kupujmo domaće"

BIJELJINA - Pakovanje Grand kafe odnedavno krasi markica "Kupujmo domaće", a tim povodom s cjelokupnim, savremenim procesom proizvodnje i pakovanja kafe upoznali su se novinari iz Banjaluke i Sarajeva, za koje je bilo organizovano studijsko putovanje u Bijeljinu i obilazak proizvodnog pogona kafe u mjestu Glavičice.

Kafa ima najveći laksativni efekat

Stvarno ne postoji ništa bolje od vaše prve jutarnje kafe! Svjež miris i rezak ukus čine se kao formula instant buđenja, a šolja vaše kafe kao da vam već na početku jutra obećava kakav vas dan očekuje.

Koje je doba dana najbolje za prvu kafu?

Strastvenim ljubiteljima kafe nemoguće izgleda dan započeti bez kafe.

Zašto kafa podstiče veliku nuždu?

Ima li šta bolje od šolje kafe ujutro, taj razbuđujući miris i okus, a kod većine ljudi je i garant da će vrlo brzo morati i na WC. Pa što to ima u kafi da djeluje tako za razliku od čaja koji takođe sadrži kofein?

U Abu Dabiju možete popiti kapućino sa zlatom

I dok Starbaks osvaja Italiju svojom zanatskom kafom, luksuzna meka Dubaija, Burj Al Arab, ide jedan korak dalje…

Najčitanije