Kafa

Evo šta će se desiti vašem tijelu ako naglo prestanete piti kafu

​Iako kafa ima brojne zdravstvene prednosti, prestanak konzumiranja ovog napitka može biti prava odluka za neke ljude.

Kafa opet poskupljuje

BANJALUKA - Poskupljenje sirovine za omiljeni svjetski napitak na berzanskim tržištima, koje obara desetogodišnje rekorde, odraziće se i na potrošače u Srpskoj, koji osim većih cijena kafe u trgovinama mogu to da očekuju i u ugostiteljskim objektima.

Da li zube treba prati prije ili poslije prve jutarnje kafe

Kada ujutru ustanete u svom domu, da li se zaputite pravo ka aparatu za kafu ili se odmah uputite da perete zube? Nije svejedno koju stvar prvo obavljate.

Evo zašto mlijeko ne ide dobro sa kafom

​Pojedine namirnice prave najbolje kombinacije ikada i što se zdravlja tiče i ukusa.

Kafa koju pijete otkriva kakva ste ličnost

Kafa je jedan od omiljenih napitaka - ujutru šoljica razbuđuje, a popodne pomaže da poboljšamo energiju. Uz kafu se lakše otvaramo za razgovor, družimo se, smijemo, dijelimo tajne i uživamo u njenom ukusu.

Dvije do tri šoljice kafe dnevno smanjuju rizik od demencije

LONDON - Konzumiranje kafe ili čaja može biti povezano sa manjim rizikom od moždanog udara i demencije, prema najvećoj studiji te vrste.

Topli mirisni napitak, kafa s ukusom cimeta

Gorka, manje ili više slatka, sa ili bez mlijeka, kratka ili produžena razbuđuje nas, naoružava pozitivnom energijom, priprema za svakodnevne dnevne izazove - kafa.

U restoranu u Budimpešti naplatili kafu 1.100 KM, vlasnica uhapšena

BUDIMPEŠTA - Mađarska policija provodi odlučnu akciju protiv pohlepnih vlasnika ugostiteljskih objekata koji sistemski pljačkaju turiste naplaćivajući im konzumaciju po vrtoglavim cijenama.

Ispijanje tri šoljice kafe dnevno dobro je za jetru

Ispijanje više od tri šoljice kafe s kofeinom dnevno povezano je s boljom elastičnošću jetre, pokazali su rezultati velike studije koji su nedavno objavljeni u stručnome časopisu Clinical Gastroenterology and Hepatology.

Šta vrsta kafe koju najčešće pijete govori o vama

Kafa je jedan od najomiljenijih crnih napitaka na svijetu.

Najčitanije