Kafa

Kafa jača kosti

Teško je zamisliti početak dana bez jutarnje kafe, a i druženje sa prijateljicom dok joj prepričavate najnovije dogodovštine iz svog života je "slađe" uz ovaj crni napitak. Mnogo se pisalo o tome koliko je kafa dobra ili štetna za zdravlje.

Osumnjičen da je krao kafu u marketima

UGLJEVIK - Policijski službenici Policijske stanice Ugljevik, dostavili su nadležnom tužilaštvu izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo ''krađa'' protiv lica S.J, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Kafa - diuretik i saveznik u mršavljenju

Kada kažemo kafa, većini ljudi je prva asocijacija razbuđivanje i topla, ukusna “podrška” u šoljici koja nas puni energijom da se pokrenemo, spremni i puni elana zakoračimo u novi dan i ispunimo sve što smo sebi zacrtali.

Mirisi kafe i praznika za podizanje raspoloženja!

Osim topline našeg doma, zajedništva i unutarnjeg zadovoljstva, praznični ugođaj uveliko ovisi i o mirisima koji ispunjavaju naš dom.

Kanabis i kafa lete na Internacionalnu svemirsku stanicu

​Na Internacionalnoj svemirskoj stanici na proljeće će početi “uzgoj” biljaka kanabisa i kafe, a sve u svrhu eksperimenata koji bi trebalo da ispitaju uticaj mikrogravitacije na njih.

Trikovi uz pomoću kojih talog od kafe može biti koristan

Prije nego što bacite talog od kafe, pogledajte čemu može da posluži.

Švajcarci ne daju kafu!

Švajcarska vlada odlučila je da ukine nacionane strateške rezerve kafe, ali je, nakon burne reakcije Švajcaraca i proizvođača ovog napitka, odgodila primjenu ove mjere.

U čarima tucane kafe uživao i Ivo Andrić

SARAJEVO - Legenda kaže da je Onore de Balzak pio i do 60 šoljica kafe dnevno. Kafa je bila njegovo "gorivo" koje mu je pomagalo da nevjerovatno brzo piše. Volter je pio do 40 šoljica kafe dnevno, L. Frenk Baum, autor romana "Čarobnjak iz Oza", pravio je kafu tako da kašičica kroz nju ne može da propadne, a Bah je 1732. godine komponovao kantatu pod nazivom "Kafa".

Bebu "dojili" osam mjeseci kafom

Siromašni roditelji iz Indonezije već osam mjeseci "doje" bebu kafom umjesto mlijekom jer ne mogu da ga priušte. Djevojčica ima 14 mjeseci i svakog dana popije oko litar i po napitka.

Popijeno kafe u vrijednosti 70 miliona KM

SARAJEVO, BANJALUKA - Građani u Bosni i Hercegovini u prvih osam mjeseci ove godine popili su kafe u vrijednosti 70 miliona KM.

Najčitanije