Kafa

Bebu "dojili" osam mjeseci kafom

Siromašni roditelji iz Indonezije već osam mjeseci "doje" bebu kafom umjesto mlijekom jer ne mogu da ga priušte. Djevojčica ima 14 mjeseci i svakog dana popije oko litar i po napitka.

Popijeno kafe u vrijednosti 70 miliona KM

SARAJEVO, BANJALUKA - Građani u Bosni i Hercegovini u prvih osam mjeseci ove godine popili su kafe u vrijednosti 70 miliona KM.

Pilot prosuo kafu, avion morao da sleti

Avion sa 326 putnika morao je prisilno da sleti jer se po kontrolnoj ploči u kokpitu prosula vruća kafa, objavljeno je u četvrtak u izvještaju.

Ko su najveće kafopije na svijetu

Gotovo da nema osobe koja može da zamisli početak dana bez kafe, a ona je mnogima i izgovor za druženje sa prijateljima.

Oboren rekord najskuplje kafe svijeta

Da li ste čuli za Best of Panama takmičenje, odnosno događaj gdje se premijum kafe procjenjuju i prodaju aukcijiski?

Kafa prije spavanja ne remeti san

VAŠINGTON - Šoljica kafe popijena nekoliko časova prije odlaska u krevet ne utiče na spavanje, pokazuju rezultati nove studije.

Ledena kafa hladni užitak

Kada dani postaju sve duži, a živa na termometru krene divljati, nema boljeg načina za osvježenje i relaksaciju od ukusnog hladnog pića. Toj kategoriji definitivno pripadaju kremaste kafe, koje potpuno očaravaju ukusom, mirisom i teksturom.

Utiče li kafa na mršavljenje?

Konzumacija kafe bi mogla aktivirati odbranu tijela od masnoće, što je otkriće koje bi moglo služiti za borbu protiv pretilosti i dijabetesa.

Koliko biste platili za kafu od ptičjeg izmeta

Sjećate li se priče o Viktoriji Bekam koja koristi golublji izmet za tretmane lica? Ako ste mislili da je to čudno, vjerujemo da će vas sljedeća priča, o Jacu ptici čiji izmet mnogo košta, zaista zaprepastiti.

Koliko kafe smijete popiti u jednom danu?

Zamisliti dan bez kafe nezamislivo je milionima ljudi širom svijeta, a za sve njih istraživači imaju dobru vijest.

Najčitanije