Kajmak

Otvorena Kuća romanijskog skorup kajmaka

Ministar poljoprivrede Vlade Boris Pašalić i načelnik Opštine Han Pijesak Vlado Ostojić, u prisustvu šefa Sweden/USAID FARMA II projekta Bila Majsa, otvorili su Kuću romanijskog skorup kajmaka.

Dva meda i kajmak jedini svjetski zaštićeni bh. proizvodi

MOSTAR - Bosna i Hercegovina ima tri proizvoda na listi Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) kao zaštićene proizvode istorijskog područja, i to Hercegovački med, Cazinski med od kestena i od nedavno Romanijski skorup-kajmak, kazao je u petak direktor Instituta za intelektualno vlasništvo BiH Josip Merdžo u sklopu Dana otvorenih vrata koje je taj institut organizovao u Mostaru, Banjaluci i Sarajevu povodom Svjetskog dana intelektualnog vlasništva.

Ručak za gurmane: Ćufte u kajmaku

Za današnji ručak predlažemo vam da napravite ove ukusne ćufte u kajmaku.

U toku postupak registracije geografske oznake romanijskog kajmaka

SOKOLAC - Udruženje proizvođača romanijskog skorupa-kajmaka pokrenulo je postupak registracije geografske oznake, odnosno imena porijekla pri Svjetskoj organizaciji za intelektualno vlasništvo /VIPO/, nakon što je dobilo zaštitu geografske oznake u BiH.

Janjski kajmak i sir u pletenici uskoro bi mogli dobiti oznaku geografskog porijekla

ŠIPOVO, BANJALUKA - Nadaleko poznati janjski kajmak i janjski sir u pletnici uskoro bi mogli dobiti oznaku geografskog porijekla i tako steći bolju reputaciju, višu tržišnu vrijednost i bolje plasiranje proizvoda, a na taj način će se spriječiti zloupotreba imena.

Najčitanije