Kalašnjikov

U centru Splita nacrtan kalašnjikov

SPLIT - Na jednom zidu nedaleko od mjesta, gdje se nedavno dogodilo trostruko ubistvo u Splitu, nepoznata osoba je nacrtala kalašnjikov.

Novinar u Hrvatskoj bez problema kupio "kalašnjikov" na crnom tržištu

ZAGREB - Nakon što je Filip Zavadlav u Splitu ubio tri osobe iz automatske puške, novinari su istražovali da li je moguće nabaviti "kalašnjikov" na crnom tržištu.

Kalašnjikov pronađen u kontejneru

SPLIT - Splitska policija večeras je pronašla kalašnjikov za koji sumnjaju da je korišten prilikom jučerašnjeg trostrukog ubistva u centru grada.

U buradima pronađeno sedam rastavljenih kalašnjikova i hekler

SARAJEVO - Pripadnici Granične policije BiH pronašli su u blizini graničnog prelaza Orašje u dva bureta sedam rastavljenih pušaka marke kalašnjikov i jedan hekler.

Đaci će se na 100. rođendan Kalašnjikova takmičiti u sklapanju automata

U metodološkim preporukama za održavanje časa, koje su objavljene na sajtu ruskog Ministarstva prosvjete, predlaže se da se održi i takmičenje u sklapanju i rasklapanju automatske puške "kalašnjikov" AK-47 i AK-74 ili, pak, upoređivanje karakteristika AK sa "američkom automatskom puškom M-16", prenosi internet portal Vzgljad.

Napadač iz Dejtona koristio "kalašnjikov"

DEJTON - Napadač iz Dejtona u američkoj državi Ohajo koristio je pušku tipa "kalašnjikov" kada je ubio devet ljudi prije nego je njega ubila policija, rekao je gradonačelnik Nan Vejli.

Indija će proizvoditi 700.000 "kalašnjikova"

MOSKVA - U gradu Ameti u indijskoj saveznoj državi Utar Pradeš danas je otvorena fabrika u kojoj će se proizvoditi najnovija verzija ruske jurišne puške AK-47, poznatije kao "kalašnjikov", koja nosi naziv AK-203.

"Kalašnjikov" napravio "terminatora": Uči tokom rada, samostalno prepoznaje cljeve

Ruski koncern "Kalašnjikov" objavio je snimak rada stanice za rukovanje oružjem koju kontroliše borbena vještačka inteligencija.

Kalašnjikov predstavio električni auto

Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov predstavio je svoj električni automobil i saopštio da tom novom tehnologijom kani konkurisati Tesli Elona Maska.

Stiže novi "kalašnjikov", evo kako izgleda

Koncern "Kalašnjikov"“ je napravio novi automat AK-308, kalibra 7,62 milimetara.

Najčitanije