Kalifa Haftar

Haftar proglasio ramazansko primirje u Libiji

BENGAZI - Libijski general Kalifa Haftar saopštio je da će njegove snage prekinuti s neprijateljstvima za sveti muslimanski mjesec ramazan

General Haftar - strah i trepet u Libiji

General Kalifa Haftar obećava da će dovesti Libiju u red. Ali ima naznaka da Haftar šuruje sa islamističkim grupama i zavodi teror. No neki međunarodni akteri i dalje misle da samo čvrsta ruka donosi stabilnost.

Haftar spreman na primirje, ako se ispune neki uslovi

MOSKVA - Komandant Libijske narodne armije, general Kalifa Haftar spreman je da pristane na primirje ako turski i sirijski najamnici napuste zemlju i ako Ankara prestane da snadbijeva oružjem međunarodno priznatu vladu u Tripoliju.

Čavušoglu: Haftar krši primirje

ANKARA - Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu optužio je libijskog vojnog komandanta Kalifu Haftara za stalno kršenje primirja, rekavši da on mora biti zaustavljen, kako bi se našlo političko rješenje.

Haftarove snage blokiraju letove misije UN

TRIPOLI - Pripadnici Libijske narodne armije (LNA) lojalne generalu Kalifi Haftaru blokirali su letove osoblja UN iz Libije, čime je otežan rad na humanitarnom i posredničkom nivou, saopšteno je danas iz misije svjetske organizacije u ovoj zemlji (UNSMIL).

Čavusoglu: Haftar mora prihvatiti političko rješenje u Libiji

ANKARA – Vojni zapovjednik s istoka Libije Kalifa Haftar mora se povinovati pozivima za političko rješenje sukoba u Libiji i "poduzeti korake ka osiguranju zatišja na terenu", izjavio je u utorak turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Haftar prihvatio poziv Putina da dođe u Moskvu

MOSKVA - Komandant "Libijske narodne armije" (LNA) Kalifa Haftar prihvatio je poziv predsjednika Rusije Vladimira Putina da dođe u Moskvu radi nastavka dijaloga o pronalasku rješenja za sukobe u Libiji, saopšteno je iz pres-službe Kremlja, koja se poziva na pismo libijskog komandanta upućeno ruskom lideru.

Haftar nenajavljeno u Atini, traži podršku

ATINA - Komandant snaga koje se bore protiv vlade podržane od UN u ratom razorenoj Libiji, Kalifa Haftar, nenajavljeno boravi u Atini od koje očekuje podršku poslije obećanja Turske da će vojno pomoći njegovim protivnicima.

Merkel: Dobro što je Haftar spreman za primirje

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel pozdravila je danas spremnost libijskog komandanta Kalife Haftara da poštuje primirje u Libiji.

Haftar mobilizuje snage u blizini Tripolija

TRIPOLI - Vođa pobunjenika na istoku Libije Kalifa Haftar okupio je svoje snage u blizini Tripolija pripremajući se za nastavak napada na libijsku prestonicu.

Najčitanije