Kalinovik

Dodik: Komlenovićeva odlično vodila lokalnu zajednicu

KALINOVIK - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Kalinoviku da je načelnik ove opštine Mileva Komlenović sa saradnicima odlično vodila ovu lokalnu zajednicu i vratila povjerenje građana u opštinu.

Počelo suđenje Ramizu Drekoviću za zločine u Kalinoviku

SARAJEVO - Pred Sudom BiH počelo je suđenje bivšem komandantu Četvrtog korpusa bivše Armije BiH Ramizu Drekoviću za zločine nad srpskim civilima u Kalinoviku u proljeće 1995. godine, a tužilaštvo ističe da će saslušati 47 svjedoka i četiri vještaka, te iznijeti iskaz preminulog svjedoka i obimnu materijalnu dokumentaciju.

Dreković uhapšen na rođendan ubijene djevojčice

KALINOVIK, SARAJEVO - Stanislava Koprivica (15), učenica osmog razreda koju je 1995. godine u Kalinoviku ubila granata, trebalo je da napuni 38 godina baš juče, kada je u Sarajevu uhapšen Ramiz Dreković (62), osumnjičeni da je granatiranje njenog grada naredio iz Konjica.

Đokić: Očekujemo direktan mandat na području Hercegovine

KALINOVIK - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić očekuje da će ova stranka na području Hercegovine imati direktno izabranog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i veliki fond glasova za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Bivši rukometaš podigao spomenik Ratku Mladiću u Kalinoviku

Bivši rukometni reprezentativac Srbije Vlada Mandić podigao je spomenik Ratku Mladiću u Kalinoviku, rodnom selu nekadašnjeg generala koji se trenutno nalazi u Hagu.

Srpska broji žrtve osiromašenog uranijuma

BEOGRAD - Od 2008. godine do danas samo u opštini Kalinovik, koja ima oko 2.000 stanovnika, od bolesti koje se dovode u vezu sa Nato bombardovanjem Republike Srpske umrlo je 56 ljudi, a sa nekim od oblika malignog oboljenja trenutno se bori još njih 24.

Ukrali novac od nagradnog fonda za sportski turnir

KALINOVIK - Policija u Kalinoviku traga za jednim ili više lica koja su ukrala 3.000 KM namijenjenih za sportske nagrade Petrovdanskog turnira, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Rode u 2018. nisu sletjele u Jezero, Trnovo, Istočni Drvar, Kalinovik

JEZERO, ISTOČNI DRVAR - Zlatnik ili druga vrsta poklona koji se najčešće dodjeljuje prvorođenim bebama u novoj godini još čekaju na prvu prinovu u pojedinim lokalnim zajednicama u RS.

U Kalinoviku ukradeno 20 kubika šume

FOČA - U mjestu Bukvica u opštini Kalinovik šumokradice su posjekle 20 metara kubnih šume koja je u privatnom vlasništvu, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Stradala gaseći požar

FOČA - Pedesetpetogodišnja žena čiji su inicijali Š.M. iz Istočne Ilidže smrtno je stradala gaseći požar koji je izbio kada je zapalila stare stvari u mjestu Rastavac, opština Kalinovik, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Najčitanije