Kamen

Burmanski safir "Rojal Blu" od 118,88 karata u "Sotbiju"

Intenzivno obojeni dragulj zauzeće centralno mjesto na aukciji "Sotheby’s Hong Kong Magnificent Jewels sale", koja će se održati uživo 7. oktobra u Kongresnom i izložbenom centru Hong Konga.

Riješena misterija koja se vijekovima nadvijala nad Stounhendžom

Odgovore na neka od mnogih pitanja na koja Stounhendž vijekovima ne odgovara, dali su rezultati novog istraživanja britanskih arheologa. Naime, utvrđeno je da veće stijene od kojih je spomenik napravljen imaju isti hemijski sastav, a time i porijeklo - iz oblasti Vest vuds, udaljene 25 kilometara od Stounhendža.

Misteriozno kamenje koje se samo pomjera i mijenja veličinu

U gradiću Kosteštiju u Rumuniji se nalazi kamenje koje već dugo zbunjuje geologe širom svijeta. Posljednjih stotinak godina lokalno stanovništvo zna za "trovante" (u prevodu - cementni pijesak), sferne grudve prirodnog cementa od pijeska koji su nastale najvjerovatnije tokom seizmičke aktivnosti prije gotovo šest miliona godina.

Trebinjac više od pola vijeka kleše kamen

TREBINJE - Trebinjac Nikola Šišić je jedan od rijetkih klesara kamena koji i danas svoj zanat obavlja isključivo ručno, čekićem i dlijetom, radeći tako punih 55 godina, a u čast toga jubileja porodica i prijatelji su mu priredili u Muzeju Hercegovine prigodnu svečanost.

Rijetka bolest djevojčicu pretvara u kamen

Devojčica iz Indije, koja pati od rijetke mutacije kože, pretvara se u kamen dok njeno tijelo postaje prekriveno tvrdim plikovima.

Muškarca usmrtio kamen iz prikolice

Aleksandar M. (65) stradao je u dvorištu porodične kuće u selu Struganik kod Mionice, u blizini Valjeva.

Mislila da joj se pokrenuo kamen u bubregu, rodila trojke

Ono za šta je vjerovala da su bolovi u bubregu ispostavilo se da su – trojke!

Kamen temeljac za novi pogon fabrike EDNA Metalworking

PRIJEDOR - U Prijedoru je danas položen kamen temeljac za novi pogon fabrike za proizvodnju podstanica za grijanje EDNA Metalworking, a riječ je o ulaganju od milion maraka.

Kamen usmrtio planinara iz Srbije

Planinar iz Srbije poginuo je u Crnoj Gori usljed pada sa stijene, saznaju "Vijesti".

Kamenom ubio poslodavca u rasadniku

TETOVO - Radnik zaposlen u rasadniku u Tetovu ubio je svog gazdu udarcem kamenom u glavu nakon verbalnog, a potom i fizičkog sukoba, saopštilo je danas Osnovno javno tužilaštvo.

Najčitanije