Kamera

Hrvatska nabavlja sisteme za kontrolu granice sa Srbijom i BiH

Za kontrolu kopnene granice sa Srbijom i BiH hrvatski MUP nabavlja vrijednu opremu, a u pitanju su termoviziijske i dnevno-noćne kamere velikog dometa.

Projekat koji je zaludio svijet: Okean iz ugla morske kornjače

Video koji je u posljednje vijreme osvojio društvene mreže nastao je na predlog morskog biologa Nejtana Džeka Robinsona, vlasnika organizacije Fundacion Oceanografic.

Iščupao rampu na auto-putu "9. januar" pa razbio nadzorne kamere

PRNJAVOR - Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor uhapsili su juče M.M. zbog sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari.

Virus korona ugasio radare za brzinu u Francuskoj

Virus korona uticao je i na nadzor saobraćaja u Francuskoj, naime kako piše Le Parisien, u toj državi više ne funkcionišu mobilne kamere za nadzor brzine.

Vlasnici postavili skrivenu kameru pa se iznenadili šta radi njihov pas

Sigurni smo da se svaki vlasnik pita što to radi njegov pas kada kod kuće ostane sam.

Samsungova kamera sa novim senzorom pretvoriće noć u dan

Samo mali dio onoga što smo čuli o Galaxy S11 telefonu uključuje nevjerovatnu rezoluciju kao i optičke i hibridne nivoe zoom-a, dodatni time-of-flight senzor. Ako je vjerovati glasinama Samsungov S11 bi trebalo da krasi druga generacija Samsungovog senzora od 108MP koji će vjerovatno biti korišćen za glavnu kameru.

Kamere koje otkrivaju da li koristite mobilni za volanom

Australijska savezna država Novi južni Vels uvela je kamere za otkrivanje korišćenja mobilnih telefona tokom vožnje, sa ciljem da se za trećinu smanji broj saobraćajnih nezgoda sa fatalnim ishodom. Kamere će raditi danonoćno po svim vremenskim uslovima, kako bi se otkrilo da li vozač u ruci ima mobilni, prenosi Gardijan.

KanDao predstavio novu kameru: 360 stepeni u 8K rezoluciji

Kompanija KanDao predstavila je svoju novu kameru sa funkcijom snimanja od 360 stepeni, pod nazivom QooCam 8K.

Moćna kamera pronalazi osobu među hiljadama drugih

Kineski naučnici razvili su moćnu vrstu kamere koja može da identifikuje određenu osobu među nekoliko desetina hiljada ljudi.

Gdje će biti postavljene nove kamere na putevima u Hrvatskoj

Prije dva mjeseca na putevima u Hrvatskoj postavljeno je 59 novih modernih kamera koje su već itekako imale posla. Baš kao i oni koji poslije ispisuju kazne.

Najčitanije