Kamera

KanDao predstavio novu kameru: 360 stepeni u 8K rezoluciji

Kompanija KanDao predstavila je svoju novu kameru sa funkcijom snimanja od 360 stepeni, pod nazivom QooCam 8K.

Moćna kamera pronalazi osobu među hiljadama drugih

Kineski naučnici razvili su moćnu vrstu kamere koja može da identifikuje određenu osobu među nekoliko desetina hiljada ljudi.

Gdje će biti postavljene nove kamere na putevima u Hrvatskoj

Prije dva mjeseca na putevima u Hrvatskoj postavljeno je 59 novih modernih kamera koje su već itekako imale posla. Baš kao i oni koji poslije ispisuju kazne.

Stižu kamere koje bilježe zvuk i same šalju kazne

Motociklisti koji turiraju svojim dvotočkašima kroz mirna gradska naselja i vozači snažnih automobila uskoro bi mogli da postanu stvar prošlosti u Parizu.

Web kamere na 62 lokacije, u planu proširenje

​SARAJEVO - Informativni centar BIHAMK-a 2016. godine zvanično je pokrenuo projekt "Videonadzor specifičnih mikrolokacija cesta u Bosni i Hercegovini" te su do sada postavljene 62 kamere, a u planu je proširivanje liste lokacija, kao i modernizacija postojećih.

Xiaomi demonstrirao selfi kameru Xiaomi Mi CC9

Xiaomi Mi CC9 će biti predstavljen sutra, a karakterisaće ga i funkcija pod nazivom Mimoji, koja je slična Apple Animoji, Samsung AR Emoji, Huawei Qmoji i Oppo 3D Omoji funkcijama.

Provjerite gdje se nalaze nove policijske kamere u Hrvatskoj

ZAGREB - Inače, do kraja godine sva kućišta, kojih je 122 i u koja će se premještati ukupno 59 novih kamera, biće postavljena u cijeloj Hrvatskoj.

Vozite kroz Hrvatsku? Pogledajte lokacije svih kamera za nadzor brzine

Policija je ove godine na hrvatskim cestama, prvenstveno u Dalmaciji i Podravini postavila ukupno 122 stuba s kućištima u kojima će se izmjenjivati fiksne kamere za nadzor brzine vozila.

Evo zašto je dobro imati kameru u automobilu

Kamere u automobilima su sve popularnije, a ovaj primjer pokazuje da je taj trend itekako opravdan.

Na Doboj motri 60 kamera

DOBOJ - Kretanje građana, ulazak i izlazak iz Doboja ubuduće će nadgledati 60 kamera, koje će biti postavljene na najfrekventnijim raskrsnicama, ali i u blizini vjerskih objekata i obrazovnih ustanova.

Najčitanije