Kamera

Rikverc kamera - koliko košta, koju izabrati?

Parking senzori u mnogim situacijama jednostavno nisu dovoljni.

Ljepote podvodnog svijeta uhvatili okom kamere

TUZLA - Podvodna fotografija je veoma zahtjevna, ali sve je više onih koji žele istražiti podvodni svijet, a tu aktivnost promoviše Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavca, koja je proteklog vikenda organizovala Međunarodni kup u podvodnoj fotografiji na jezeru Kop Šićki brod u Tuzli

Samsung predstavlja novi 200MP senzor kamere

Samsung navodno uskoro kreće s masovnim štancanjem Galaxy S22 serije za početak prodaje u februaru iduće godine. U četvrtak će navodno službeno predstaviti i nove senzore kamere, a jedan od njih broji čak 200MP. Je li namijenjen Galaxy S22 Ultra flagshipu?

Od 13 kamera javnog video-nadzora u Prijedoru dvije u funkciji

PRIJEDOR - Postojeći sistem video-nadzora javnih površina grada Prijedor čini ukupno 13 kamera, od kojih su u funkciji dvije i takva situacija traje već duže vrijeme, izjavio je načelnik Sektora policije Policijske uprave Prijedor Mario Milašin.

Hrvatska nabavlja sisteme za kontrolu granice sa Srbijom i BiH

Za kontrolu kopnene granice sa Srbijom i BiH hrvatski MUP nabavlja vrijednu opremu, a u pitanju su termoviziijske i dnevno-noćne kamere velikog dometa.

Projekat koji je zaludio svijet: Okean iz ugla morske kornjače

Video koji je u posljednje vijreme osvojio društvene mreže nastao je na predlog morskog biologa Nejtana Džeka Robinsona, vlasnika organizacije Fundacion Oceanografic.

Iščupao rampu na auto-putu "9. januar" pa razbio nadzorne kamere

PRNJAVOR - Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor uhapsili su juče M.M. zbog sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari.

Virus korona ugasio radare za brzinu u Francuskoj

Virus korona uticao je i na nadzor saobraćaja u Francuskoj, naime kako piše Le Parisien, u toj državi više ne funkcionišu mobilne kamere za nadzor brzine.

Vlasnici postavili skrivenu kameru pa se iznenadili šta radi njihov pas

Sigurni smo da se svaki vlasnik pita što to radi njegov pas kada kod kuće ostane sam.

Samsungova kamera sa novim senzorom pretvoriće noć u dan

Samo mali dio onoga što smo čuli o Galaxy S11 telefonu uključuje nevjerovatnu rezoluciju kao i optičke i hibridne nivoe zoom-a, dodatni time-of-flight senzor. Ako je vjerovati glasinama Samsungov S11 bi trebalo da krasi druga generacija Samsungovog senzora od 108MP koji će vjerovatno biti korišćen za glavnu kameru.

Najčitanije