Kamera

Vlasnici postavili skrivenu kameru pa se iznenadili šta radi njihov pas

Sigurni smo da se svaki vlasnik pita što to radi njegov pas kada kod kuće ostane sam.

Samsungova kamera sa novim senzorom pretvoriće noć u dan

Samo mali dio onoga što smo čuli o Galaxy S11 telefonu uključuje nevjerovatnu rezoluciju kao i optičke i hibridne nivoe zoom-a, dodatni time-of-flight senzor. Ako je vjerovati glasinama Samsungov S11 bi trebalo da krasi druga generacija Samsungovog senzora od 108MP koji će vjerovatno biti korišćen za glavnu kameru.

Kamere koje otkrivaju da li koristite mobilni za volanom

Australijska savezna država Novi južni Vels uvela je kamere za otkrivanje korišćenja mobilnih telefona tokom vožnje, sa ciljem da se za trećinu smanji broj saobraćajnih nezgoda sa fatalnim ishodom. Kamere će raditi danonoćno po svim vremenskim uslovima, kako bi se otkrilo da li vozač u ruci ima mobilni, prenosi Gardijan.

KanDao predstavio novu kameru: 360 stepeni u 8K rezoluciji

Kompanija KanDao predstavila je svoju novu kameru sa funkcijom snimanja od 360 stepeni, pod nazivom QooCam 8K.

Moćna kamera pronalazi osobu među hiljadama drugih

Kineski naučnici razvili su moćnu vrstu kamere koja može da identifikuje određenu osobu među nekoliko desetina hiljada ljudi.

Gdje će biti postavljene nove kamere na putevima u Hrvatskoj

Prije dva mjeseca na putevima u Hrvatskoj postavljeno je 59 novih modernih kamera koje su već itekako imale posla. Baš kao i oni koji poslije ispisuju kazne.

Stižu kamere koje bilježe zvuk i same šalju kazne

Motociklisti koji turiraju svojim dvotočkašima kroz mirna gradska naselja i vozači snažnih automobila uskoro bi mogli da postanu stvar prošlosti u Parizu.

Web kamere na 62 lokacije, u planu proširenje

​SARAJEVO - Informativni centar BIHAMK-a 2016. godine zvanično je pokrenuo projekt "Videonadzor specifičnih mikrolokacija cesta u Bosni i Hercegovini" te su do sada postavljene 62 kamere, a u planu je proširivanje liste lokacija, kao i modernizacija postojećih.

Xiaomi demonstrirao selfi kameru Xiaomi Mi CC9

Xiaomi Mi CC9 će biti predstavljen sutra, a karakterisaće ga i funkcija pod nazivom Mimoji, koja je slična Apple Animoji, Samsung AR Emoji, Huawei Qmoji i Oppo 3D Omoji funkcijama.

Provjerite gdje se nalaze nove policijske kamere u Hrvatskoj

ZAGREB - Inače, do kraja godine sva kućišta, kojih je 122 i u koja će se premještati ukupno 59 novih kamera, biće postavljena u cijeloj Hrvatskoj.

Najčitanije