Kamera

iPhone 14 dobija veliku nadogradnju prednje kamere?

Apple obično sa svakom novom serijom implementira značajnija poboljšanja za kamere na iPhone modelima, međutim, prednja kamera je tokom posljednjih godina bila zanemarena.

Gotovo sto godina star prototip kamere prodat za 14,4 miliona evra

Jedna od prvih ikad proizvedenih kamera Leica prodata je na aukciji u Njemačkoj u subotu za 14,4 miliona evra. Prototip Leica 0-Series (serijski broj 105) star je skoro sto godina i vrlo je rijedak. Radi se o jednoj od prvih ikada izrađenih 35-milimetarskih kamera.

Kako birati auto-kameru i koliko novca potrošiti

Da li najjeftinije auto-kamere mogu da "posluže“?

Kamere telefona uskoro na nivou DSLR kamera?

Kamere za pametne telefone mogle bi postati dovoljno moćne za snimanje boljih fotografija od DSLR kamera s jednim sočivom do 2024. Ovo sugerišu riječi predsjednika i izvršnog direktora Sony Semiconductor Solutionsa Terusija Šimicua, koji je o tome govorio na poslovnom brifingu prošle nedjelje.

Apple korak bliži objavi iPhonea bez izreza

Proizvođači telefona su do sadi bili uspješni u namjeri da prošire displeje do ivica, ali nisu svi imali uspjeha u implementiranju tehnologija koje skrivaju prednju kameru.

Kamere snimile kako Banjalučanin premlaćuje mladića (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

BANJALUKA – Nadzorne kamere su zabilježile kako David R. iz Banjaluke premlaćuje mladića P.V. (23) ispred jednog banjalučkog ugostiteljskog objekta.

Sljedeći Galaxy Z Fold dobija telefoto kameru

Samsung radi na nekoliko poboljšanja za Galaxy Z Fol4 fleksibilni telefon, a glasine pominju i poboljšanja za kamere koja će telefon približiti S22 modelima.

Motorola priprema telefon sa moćnom kamerom

Očekuje se da će Motorola ove godine predstaviti zanimljiv premijum telefon, koji će krasiti najnoviji hardver.

Mercedes bi da stavlja ekrane svuda, pa i na kvake automobila

​Zamislite ovaj prizor: prilazite automobilu i ručka na vratima ne samo da se automatski izvlaći, već i prikazuje poruku na malom displeju koji se nalazi u njoj.

Aplikacija za gledanje filmova pratiće oči korisnika kroz kameru

​MoviePass, usluga koja je korisnicima omogućavala jeftino gledanje filmova, ali je ugašena 2019. godine, vraća se kao aplikacija koja će pratiti oči korisnika kako bi osigurala da gledaju reklame.

Još bolje kamere stižu na iPhone

Kamere kod iPhone modela proizvode oštre, živopisne i realistične fotografije. Međutim, jedna funkcija koju ove kamere trenutno nemaju, jeste periskop zumiranje.

Da li vas neko može špijunirati kroz web kameru?

Web kamere i telefonske kamere mogu biti hakovane, dajući hakerima potpunu kontrolu nad njihovim funkcionisanjem.

Kineski Oppo patentirao telefon sa kamerom ispod ekrana

Kineskoj kompaniji Oppo je Svjetska organizacija za intelektualnu svojinu (WIPO) odobrila patent za uređaj sa kamerom ispod ekrana (UD) i malim ekranom na zadnjoj strani, pored glavne kamere. Da li će ovo biti dio Find X4 serije ostaje da vidimo.

"Nezavisne" donose nove detalje: "Zeljković kupio nemedicinske kamere po naduvanoj cijeni"

BANJALUKA - Umjesto šest stacionarnih termalnih kamera, koje je nabavio Institut za javno zdravstvo (IZJZ) RS, a koje su plaćene 40.365 KM po komadu, isporučene su nadzorne kamere za široku upotrebu sa dodatnim sistemom mjerenja temperature, čija tržišna cijena je tada bila 23.084 marke.

Megan u neviđenom izdanju: Pila mlijeko iz flašice, sebe zove "mamica"

Megan Markl iznandila je javnost gostovanjem u emsiji "The Ellen Show" i učešćem u skrivenoj kameri sa prodavcima ispred studija, gdje se snima emisija.

Najčitanije