Kamion

Zašto kamioni u Južnoj Americi posjeduju boks iza kabine?

Kada čujemo izraz "kamion s vrećom za spavanje", obično momentalno zamislimo gigantski američki kamion koji posjeduje praktično neograničenu količinu prostora na raspolaganju za vozača, baš iza mjesta predviđenog neposredno uz upravljač.

Voz u Češkoj udario u kamion sa srpskim tablicama

PRAG - Osam osoba, od kojih jedno dijete, povrijeđeno je danas kada je kod Praga voz udario u kamion preševske kompanije "Vijator".

U sudaru voza i kamiona, desetine povrijeđenih

TOKIO - Najmanje 34 osobe juče su povrijeđene, od kojih jedna teško, kada se brzi voz sudario sa kamionom u Jokohami, drugom po veličini gradu u Japanu, usljed čega je iz šina iskočila skoro polovina kompozicije, a kamion se zapalio.

Prevrnuo se kamion sa drvima kod Doboja

U mjestu Klokotnica u opštini Doboj Istok oko 16:20 časova prevrnuo se kamion sa poluprikolicom koji je prevozio drva.

Daimler će teške kamione "Mercedes Benz" praviti u Kini

ŠANGAJ - Njemački Daimler planira da teške kamione marke "Mercedes Benz" proizvodi u Kini i da rekonstruiše fabrike kamiona koje su u vlasništvu njegovog lokalnog preduzeća, navodi se u dokumentu u koji su Rojters i dva izvora upoznata sa situacijom imala uvid.

Izgorjeli sušara i kamion

ISTOČNO SARAJEVO - U požaru u jednom postrojenju za primarnu preradu drveta na Palama u potpunosti je izgorio objekat za sušenje drvnih sortimenata i teretno vozilo mercedes, koje je u vlasništu te firme.

Nezgoda kod Banjaluke: Kamion sletio sa puta i prevrnuo se

​BANJALUKA – Na magistralnom putu Banjaluka–Prijedor, kod Potkozarja, jutros oko 7:30 časova dogodila se saobraćajna nezgoda.

Jedna osoba poginula u sudaru kamiona i auta

TUZLA - Jedna osoba je poginula, a jedna povrijeđena u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Tuzla-Doboj u mjestu Modrac, kod Lukavca, potvrđeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Vozačima iz BiH i dalje potrebna viza za pojedine zemlje Šengena

BANJALUKA - Uz sve probleme koje imaju domaći prevoznici u borbi sa konkurencijom iz inostranstva, tu su i oni birokratski. Iako je Bosni i Hercegovini uvedena vizna liberalizacija za zemlje Šengena, za pojedine je, vozačima i dalje potrebna viza.

U nesreći kod Šipova stradao suvozač u kamionu

​BANJALUKA – Na regionalnom putnom pravcu R-415 Jezero-Šipovo-Kupres, u mjestu Strojice pored Šipova, juče oko 15.18. časova, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je stradao Stevo Babić (48), suvozač u kamionu.

Najčitanije