Kan

Najlepša žena u istoriji filma u Kanu iznenadila ekscentričnom pojavom

Glumica Izabel Ađani (66) prisustvovala je premijera filma "Les Amandiers" na 75. Kanskom filmskom festivalu i svojom ekscentričnom pojavom mnoge je iznenadila.

Adrijana Lima stigla u Kan, dočekali je paparaci

Brazilska manekena je rado viđena u Kanu, te i ovo godine nije napravila izuzetak. Ona je na prestižni filmski festival koji je otvoren juče, došla je sa svojim vjerenikom, producentom Andreom Lemerom.

Filmski festival u Kanu otvoren video-obraćanjem Zelenskog

Sedamdesetpeti filmski festival u Kanu počeo je danas pogledom uprtim ka ratu u Ukrajini i direktnim satelitskim video-obraćanjem ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, koji je pozvao novu generaciju filmskih stvaralaca da se suprotstave diktatorima kao kao što je to učinio Čarli Čaplin u svom filmu "Veliki diktator" u kojem je glumio Adolfa Hitlera.

"Kljun" prva srpska serija u selekciji u Kanu

Kriminalistička serija "Kljun" prva je srpska serija koja se našla u selekciji prestižnog međunarodnog festivala serija u Kanu, objavili su danas organizatori na konferenciji u Parizu.

Otvoren 74. filmski Festival u Kanu

Međunarodni filmski festival u Kanu svečano su večeras otvorili Pedro Almodovar, Spajk Li, Džodi Foster i Bong Džun-hoa.

Kan: Vrijeđanje proroka isto što i negiranje holokausta

ISLAMABAD - Pakistanski premijer poručio je danas da bi vrijeđanje proroka Muhameda trebalo da bude shvaćeno isto kao i poricanje holokausta.

Kanski filmski festival biće održan od 6. do 17. jula

KAN - Kanski filmski festival biće održan od 6. do 17. jula, saopštili su danas organizatori.

Kan ne odustaje od održavanja festivala

​Organizatori Filmskog festivala u Kanu negirali su najave magazina "Le Point", koji je tvrdio u najavama da će festival biti otkazan. Članak je objavljen u sedmičnom izdanju ovog lista, u kojem je navedeno da je jedan od upravnih direktora festivala izjavio kako će biti teško i skoro nemoguće održati festival zbog pandemije virusa korona.

Kan: Teroristi žele da unište naš način života, nećemo im dozvoliti

LONDON - Gradonačelnik Londona Sadik Kan oglasio se povodom terorističkog napada u Londonu, nakon kojeg je napadač, za kog se vjeruje da je izbo nekoliko osoba, ubijen.

Kan: Indijci će napasti narod u Kašmiru

NJUJORK - Indijska vojska će napasti stanovnike Kašmira kada bude ukinut policijski čas u tom području, izjavio je premijer Pakistana Imran Kan.

Grob najvećeg osvajača u istoriji vijekovima niko ne može da nađe

Mongolija je veoma velika zemlja sa isto tako velikim legendama. Bez puteva, bez stalnih građevina. Samo prostrano nebo, čupava suva trava i vjetrovi koji metu.

Navršilo se 24 godine od Kusturičinog trijumfa u Kanu

BEOGRAD - Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica na današnji dan 1995. godine dobio je "Zlatnu palmu" za film "Podzemlje" na Filmskom festivalu u Kanu.

Južnokorejski film "Parazit" osvojio Zlatnu palmu u Kanu

KAN - Film "Parazit" južnokorejskog reditelja Bong Džon-hoa, osvojio je večeras Zlatnu palmu na Filmskom festivalu u Kanu.

U Kanu svjetska premijera novog filma Kventina Tarantina

KAN - Svjetska premijera dugo očekivanog filma "Bilo jednom... u Holivudu" u režiji Kventina Tarantina održana je na najpoznatijem filmskom festivalu u Kanu, saopštili su iz distributerske kuće Con Film.

Almodovarov "Bol i slava" i Mendozin "Noćna lasta" novi favoriti u Kanu

Kanski festival ušao je u drugu polovinu, a filmovi Kena Louča "Izvinite, nedostajete nam" i Klebera Mendoze File "Noćna lasta", te ostvarenja Pedra Almodovara "Bol i slava" i DŽima DŽarmuša "Mrtvi ne umiru" najbolje su primljeni među publikom i kritičarima.

Najčitanije