Kanabis

Marihuana - podstrek za razvijanje nauke, lijekova i privrede u svijetu

Komisija za narkotike Ujedinjenih nacija slijedila je preporuku Svjetske zdravstvene organizacije: indirektno su priznale medicinsku korist kanabisa. To bi moglo da podstakne nauku, ali i privredu.

U Skoplju otvorena najveća fabrika medicinskog kanabisa u Evropi

SKOPLJE - U Sjevernoj Makedoniji danas je otvorena fabrika sa najvećim kapacitetom za odgajanje medicinskog kanabisa u Evropi, prenose makedonski mediji.

Žena gajila kanabis u selu

VELIKA KLADUŠA - Pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša lišili su danas slobode 46-godišnju ženu M.R., koja je osumnjičena za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Uhapšen zbog dvije plantaže kanabisa

BUŽIM- Pripadnici policije USK uhapsili su muškarca E.M. (27) iz Bužima, koji se sumnjiči za krivično djelo proizvodnje i neovlaštenog stavljanja u promet opojnih droga.

Međunarodna crkva kanabisa mjesto na kojem se prima sakrament marihuane

Iza pročelja zgrade u Ulici S. Logana, na kućnom broju 400, u Denveru, u Sjedinjenim Američkim Državama, skriva se Međunarodna crkva kanabisa. Prostor nekadašnje luteranske crkve od 20. aprila 2017. godine neselili su pripadnici nove religije - elevationizma.

Kupovina kanabisa putem interneta skočila za 600 odsto

Na najvećem tržištu kanabisa u Kanadi, gdje je legalizovana upotreba marihuane u medicinske kao i u rekreativne svrhe, onlajn kupovina je povećana za 600 odsto od početka marta, jer potrošači stvaraju zalihe, izvestio je BNN Blumberg.

Kanadski naučnici: Kanabis možda pomaže u liječenju virusa korona

Tim kanadskih naučnika vjeruje da kanabis može pomoći u prevenciji, a zatim i u liječenju korona virusa. Oni su se fokusirali na pojedine aktivne supstance u kanabisu koje mogu ojačati zaštitu ćelija od korona virusa.

U doba korone najskuplji marihuana i kanabis

​BRISEL - Čim popuste mjere protiv virusa korona, droga će preplaviti evropsko područje, a marihuana i kanabis su trenutno veoma traženi, upozoravaju policijski stručnjaci.

Druga strana legalizacije kanabisa: Mjere štednje i otkazi

​Ulagači podržavaju smanjivanje broja radnih mjesta kod kanadskih proizvođača kanabisa, dok ova industrija ne postane profitabilna i stabilna.

Legalizovan uzgoj manje količine kanabisa

RIM - Vrhovni sud u Italiji presudio je da je uzgoj manjih količina kanabisa legalan.

Najčitanije