Kanabis

Jedenje tamne čokolade može proizvesti isti osjećaj kao kanabis?

Dobro je poznato da tamna čokolada ima brojne prednosti, ali naučnici Univerziteta u Londonu došli su do još jednog otkrića.

Anketa "Nezavisnih": Građani o legalizaciji kanabisa za liječenje

​BANJALUKA - Dok se čeka odluka nadležnih institucija u vezi sa eventualnom legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe u BiH, anketa, koju smo sproveli među građanima, pokazuje da oni podržavaju ovakav vid liječenja.

Legalizacija kanabisa privukla bi i profit i turiste u BiH

BANJALUKA, TUZLA - Legalizacija marihuane u medicinske svrhe u BiH i ekonomski je opravdana, posebno ako se kontrola nad tržištem prepusti u ruke privatnog sektora, a država postavi kao zakonodavac koji vrši nadzor, saglasni su ekonomski i pravni stručnjaci.

Država finansira istraživanja medicinskog kanabisa

MELBURN - Australija će obezbjediti više od dva miliona dolara za istraživanja za upotrebu kanabisa kao pomoć pacijentima koji boluju od nekog oblika raka, rekao je danas australijski ministar zdravlja Greg Hant.

Hapšenja u Srbiji zbog uzgoja i prodaje kanabisa u Finskoj

BEOGRAD - Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal saopštilo je danas da je uhapšeno osam članova organizovane kriminalne grupe koja je u Finskoj uzgajala kanabis u vještačkim uslovima i prodavala ga u državama Skandinavije.

Pronađena laboratorija za uzgoj kanabisa, objavljen snimak akcije

SARAJEVO - Sarajevska policija objavila je snimak ulaska u modernu laboratoriju za proizvodnju opojne droge otkrivenu u akciji "Labos" na Ilidži.

Kanabis još nekoliko koraka do lijeka

BANJALUKA, SARAJEVO - Da bi se kanabis u BiH počeo koristiti u medicinske svrhe, preostalo je još nekoliko proceduralnih koraka.

Snimajući biciklističku trku razotkrio farmu kanabisa na krovu

​Helikopter koji je snimao špansku biciklističku trku Vuelta slučajno je razotkrio uzgajivačnicu kanabisa na krovu jedne zgrade. Gledaoci su na snimku spazili farmu i javili policiji.

Uništeno 755 stabljika kanabisa

PEĆ - Kosovska policijska služba saopštila je da je u selu Jablanica kod Peći pronađen zasad kanabisa sa 755 stabljika visine od jednog do 2,5 metra.

Zaplenjeno 100 kg kanabisa, uhapšeni Grk i Albanac

ATINA - U grčkoj oblasti Tesprotija policija je zaplijenila više od 100 kilograma kanabisa i uhapsila dvije osobe, Grka i Albanca.

Najčitanije