Kanabis

Međunarodna crkva kanabisa mjesto na kojem se prima sakrament marihuane

Iza pročelja zgrade u Ulici S. Logana, na kućnom broju 400, u Denveru, u Sjedinjenim Američkim Državama, skriva se Međunarodna crkva kanabisa. Prostor nekadašnje luteranske crkve od 20. aprila 2017. godine neselili su pripadnici nove religije - elevationizma.

Kupovina kanabisa putem interneta skočila za 600 odsto

Na najvećem tržištu kanabisa u Kanadi, gdje je legalizovana upotreba marihuane u medicinske kao i u rekreativne svrhe, onlajn kupovina je povećana za 600 odsto od početka marta, jer potrošači stvaraju zalihe, izvestio je BNN Blumberg.

Kanadski naučnici: Kanabis možda pomaže u liječenju virusa korona

Tim kanadskih naučnika vjeruje da kanabis može pomoći u prevenciji, a zatim i u liječenju korona virusa. Oni su se fokusirali na pojedine aktivne supstance u kanabisu koje mogu ojačati zaštitu ćelija od korona virusa.

U doba korone najskuplji marihuana i kanabis

​BRISEL - Čim popuste mjere protiv virusa korona, droga će preplaviti evropsko područje, a marihuana i kanabis su trenutno veoma traženi, upozoravaju policijski stručnjaci.

Druga strana legalizacije kanabisa: Mjere štednje i otkazi

​Ulagači podržavaju smanjivanje broja radnih mjesta kod kanadskih proizvođača kanabisa, dok ova industrija ne postane profitabilna i stabilna.

Legalizovan uzgoj manje količine kanabisa

RIM - Vrhovni sud u Italiji presudio je da je uzgoj manjih količina kanabisa legalan.

Kanabis i kafa lete na Internacionalnu svemirsku stanicu

​Na Internacionalnoj svemirskoj stanici na proljeće će početi “uzgoj” biljaka kanabisa i kafe, a sve u svrhu eksperimenata koji bi trebalo da ispitaju uticaj mikrogravitacije na njih.

Jedenje tamne čokolade može proizvesti isti osjećaj kao kanabis?

Dobro je poznato da tamna čokolada ima brojne prednosti, ali naučnici Univerziteta u Londonu došli su do još jednog otkrića.

Anketa "Nezavisnih": Građani o legalizaciji kanabisa za liječenje

​BANJALUKA - Dok se čeka odluka nadležnih institucija u vezi sa eventualnom legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe u BiH, anketa, koju smo sproveli među građanima, pokazuje da oni podržavaju ovakav vid liječenja.

Legalizacija kanabisa privukla bi i profit i turiste u BiH

BANJALUKA, TUZLA - Legalizacija marihuane u medicinske svrhe u BiH i ekonomski je opravdana, posebno ako se kontrola nad tržištem prepusti u ruke privatnog sektora, a država postavi kao zakonodavac koji vrši nadzor, saglasni su ekonomski i pravni stručnjaci.

Najčitanije