Kanabis

Nesvjesno uzgajala biljku kanabisa u domu penzionera

MINHEN - Devedesetjednogodišnja žena otkrila je u nedjelju da je nesvjesno uzgajala hašiš na svom balkonu u domu za starije osobe u južnoj njemačkoj regiji Švabija.

Počinje istraživanje: Sprej na bazi kanabisa liječi tumor mozga?

Humanitarne organizacije za borbu protiv raka i Nacionalna zdravstvena služba (NHS) Velike Britanije, spremaju se da istraže da li sprej za usta na bazi kanabisa može da liječi tumore mozga i pomogne pacijentima da žive duže.

Ukinute dozvole fabrikama za medicinski kanabis u Sjevernoj Makedoniji

SKOPLJE - Makedonska vlada je opozvala dozvole za rad dvjema kompanijama kojima je bilo odobreno uzgajanje kanabisa u medicinske svrhe.

Poljoprivrednicima na Tajlandu dozvoljeno gajenje kanabisa

BANGKOK - Tajland je predložio gajenje kanabisa poljoprivrednicima kao još jedan izvor prihoda, rekla je danas portparolka zamjenika Vlade Traisuli Traisorankul.

Marihuana - podstrek za razvijanje nauke, lijekova i privrede u svijetu

Komisija za narkotike Ujedinjenih nacija slijedila je preporuku Svjetske zdravstvene organizacije: indirektno su priznale medicinsku korist kanabisa. To bi moglo da podstakne nauku, ali i privredu.

U Skoplju otvorena najveća fabrika medicinskog kanabisa u Evropi

SKOPLJE - U Sjevernoj Makedoniji danas je otvorena fabrika sa najvećim kapacitetom za odgajanje medicinskog kanabisa u Evropi, prenose makedonski mediji.

Žena gajila kanabis u selu

VELIKA KLADUŠA - Pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša lišili su danas slobode 46-godišnju ženu M.R., koja je osumnjičena za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Uhapšen zbog dvije plantaže kanabisa

BUŽIM- Pripadnici policije USK uhapsili su muškarca E.M. (27) iz Bužima, koji se sumnjiči za krivično djelo proizvodnje i neovlaštenog stavljanja u promet opojnih droga.

Međunarodna crkva kanabisa mjesto na kojem se prima sakrament marihuane

Iza pročelja zgrade u Ulici S. Logana, na kućnom broju 400, u Denveru, u Sjedinjenim Američkim Državama, skriva se Međunarodna crkva kanabisa. Prostor nekadašnje luteranske crkve od 20. aprila 2017. godine neselili su pripadnici nove religije - elevationizma.

Kupovina kanabisa putem interneta skočila za 600 odsto

Na najvećem tržištu kanabisa u Kanadi, gdje je legalizovana upotreba marihuane u medicinske kao i u rekreativne svrhe, onlajn kupovina je povećana za 600 odsto od početka marta, jer potrošači stvaraju zalihe, izvestio je BNN Blumberg.

Najčitanije