Kanada

Kanadsko istraživanje: Moždani udar može biti prvi simptom kovida-19

OTAVA - Moždani udar može biti prvi simptom kovid-19 kod mladih pacijenata, pokazuje novo kanadsko istraživanje.

Kanada: Er Transat otpušta još 2.000 ljudi

OTAVA - Kanadska kompanija Er Transat sa sjedištem u Montrealu namjerava da otpusti 2.000 ljudi, odnosno 40 odsto svog osoblja.

Otkazan let u Kanadi jer dijete nije nosilo zaštitnu masku

Let kanadske niskotarifne aviokompanije "Westjet" od Kalgarija do Toronta otkazan je, a policija je pozvana na lice mjesta jer jedno dijete nije nosilo zaštitnu masku.

U Kanadi otvoreno više od 245.000 radnih mjesta u avgustu

OTAVA - Kanadski poslodavci otvorili su u avgustu 245.800 novih radnih mesta, zahvaljujući čemu je stopa nezaposlenosti smanjena na 10,2 procenta, sa nivoa od 10,9 procenata u julu.

Neizvjesna sudbina vijekovnog hrasta starijeg od Kanade u Torontu

U sijenci oblakodera u centru Toronta ponosno stoji tri vijeka star hrast, a gradske vlasti i građani pokušavaju da očuvaju veličanstveno drvo koje je starije od same Kanade.

Kanada zabranila ulazak većini stranih državljana do 30. septembra

OTAVA - Kanada je produžila zabranu ulaska u zemlju za većinu stranih državljana do 30. septembra, usljed nastavka napora sa ciljem sprečavanja širenja zaraze virusom korona, izjavio je kanadski ministar javne bezbjednosti Bil Bler.

U Kanadi otvoreno više od milion radnih mjesta

TORONTO - U Kanadi je od juna do jula otvoreno više od milion radnih mjesta što je znak da je ekonomski oporavak u toku.

Kanadski ministar finansija dao ostavku zbog politike potrošnje

OTAVA - Kanadski ministar finansija Bil Morno podnio je ostavku zbog neslaganja s premijerom Džastinom Trudoom oko politike potrošnje i nakon što je prozivan zbog veza sa dobrotvornim udruženjem za pokretanje programa stipendije za studente.

U porastu prijetnje kanadskom premijeru Trudou

OTAVA - Podaci Kanadske kraljevske policije (RCMP) pokazuju da su prijetnje upućene premijeru Džastinu Trudou i njegovom kabinetu u prvoj polovini 2020. u porastu u odnosu na podatke iz 2019. godine, potvrdio je kanadski CTV njuz.

Provokativna kampanja Kanade za privlačenje radnika iz SAD

Tehnološka industrija u regiji Voterlu, koja pripada kanadskoj pokrajini Ontario, nada se da će provokativna kampanja u Silikonskoj dolini privući zabrinute tehnološke radnike da se presele u Kanadu.

Najčitanije