Kanada

Otava isporučila tešku artiljeriju ukrajinskim snagama

Vlasti Kanade saopštile su da je ta zemlja isporučila tešku artiljeriju ukrajinskim snagama, javio je Rojters.

Nikola Koprivica, osumnjičeni za ratne zločine, izručen BiH iz Kanade

SARAJEVO - Nikola Koprivica, osumnjičeni za zločine protiv čovječnosti, izručen je BiH nakon saradnje Tužilaštva BiH i institucija Kanade, saopšteno je iz Tužilaštva.

Poslije 36 godina fudbaleri Kanade na Svjetskom prvenstvu

Fudbaleri Kanade plasirali su se na Svjetsko prvenstvo u Kataru, pošto su kolo prije kraja kvalifikacija pobijedili Jamajku 4:0.

Policija u Otavi šok-bombama na kamiondžije

OTAVA - Kanadska policija je danas koristila biber sprej i šok-bombe u pokušaju da vrati normalan život u Otavu, nakon što su demonstranti kamionima držali u blokadi centar prijestonice više od tri nedjelje, protestujući zbog Vladinih epidemioloških mjera.

Srbija slavi Sretenje: Kolo u Dubajiu, Nijagarini vodopadi u bojama trobojke

Srbija danas, 15. februara, obilježava Dan državnosti. Svečanosti povodom proslave Sretenja organizovane su u Dubajiu, ali i u Kanadi.

Kanada dostavlja oružje Ukrajini

OTAVA - Kanada će donirati oružje i razne druge segmente podrške ukrajinskim oružanim snagama, saopštilo je danas kanadsko ministarstvo nacionalne odbrane.

Trudo aktivirao ovlašćenje za vanredne situacije: Vrijeme je da idete

OTAVA - Kanadski premijer Džastin Trudo aktivirao je ovlašćenja za vanredne situacije da bi ugušio proteste vozača kamiona i drugih koji su paralisali prijestonicu Otavu i blokirali granične prelaze zbog kovid ograničenja.

Razbijena naoružana grupa povezana sa blokadom u Kanadi

​OTAVA - Policija kanadske provincije Alberta razbila je danas grupu koja je navodno planirala nasilne akcije da bi podržala protest vozača kamiona na graničnom prelazu sa SAD, saopštile su vlasti.

Okončana blokada mosta "Ambasador"

VINDZOR - Najprometniji granični prelaz između SAD i Kanade, most "Ambasador", ponovo je otvoren, nakon gotovo jednosedmične blokade demonstranata koji se protive ograničenjima povezanim sa kovidom-19.

Bijela kuća: Kanadske vlasti planiraju da otvore most Ambasador

VAŠINGTON - Bijela kuća je danas saopštila da kanadske vlasti planiraju da ponovo otvore ključni most ka SAD, nakon što su demonstranti i vozila oslobodili vitalnu trgovinsku rutu između dvije zemlje.

Policija krenula u uklanjanje demonstranata u Kanadi

OTAVA - Kanadska policija počela je sa uklanjanjem demonstranata koji su blokirali most koji povezuje Kanadu i SAD 12 časova nakon što je na snagu stupila odluka suda o okončanju blokade.

Ford zatvorio pogon u Detroitu zbog blokade mosta u Kanadi

TORONTO - Američka kompanija Ford je bila primorana da danas zatvori pogon u SAD, pošto kanadski demonstranti već treći dan drže u blokadi most između Kanade i Detroita zahtijevajući ukidanje kovid mjera ograničenja.

Gradonačelnik Otave: Situacija van kontrole, demonstranti drže grad

OTAVA - Demonstranti koji su protiv obavezne vakcinacije u Kanadi nadmašili su brojno policiju u glavnom gradu Otavi i kontrolišu situaciju, a pojedini dijelovi grada su zakrčeni, izjavio je danas gradonačelnik Džim Votson, govoreći o 10. danu protesta.

Srbi u "konvoju slobode" pekli prase ispred kanadskog parlamenta

"Konvoj slobode" već treći dan parališe ulice Otave, glavnog grada Kanade, zbog odluke o obaveznoj vakcinaciji. U "konvoju" su se našli i Srbi koji su odlučili ispeći prase ispred kanadskog parlamenta.

"Konvoj slobode" paralisao glavni grad Kanade

OTAVA - Demonstranti protiv obavezne vakcinacije za kamiondžije koji prelaze američko-kanadsku granicu, već drugi dan parališu glavni grad Kanade, a hiljade demonstranata pridružilo se takozvanom konvoju slobode u Otavi.

Najčitanije