Kancelar

Dobija li Njemačka "zelenu" kancelarku?

Stranka njemačkih Zelenih odredila je Analenu Berbok (40) za svoju kandidatkinju za kancelarku. Ko je ova ambiciozna političarka i za šta se zalaže? I da li ima šanse da poslije izbora u septembru naslijedi Angelu Merkel?

Merkel: Držaću se po strani u vezi s kandidatom za kancelara

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel ne želi da se miješa u pitanje ko će biti kandidat CDU/CSU za budućeg kancelara.

CDU podržao kandidaturu Armina Lašeta za kancelara Njemačke

BERLIN - Izvršni odbor njemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU) podržao je danas lidera te partije Armina Lašeta kao kandidata tog konzervativnog bloka za kancelara Njemačke na saveznim izborima u septembru, javlja Rojters pozivajući se na neimenovane izvore iz stanke.

Ko nasljeđuje Merkelovu - nakon 16 godina Nijemci biraju kancelara

BEČ - U novoj 2021. godini Nijemci će, prvi put poslije 16 godina, dobiti novog kancelara, kojeg namjerava da postavi CDU/CSU, a u trci je pet kandidata, ističe bečki dnevnik "Standard".

Merkelova žali zbog odluke ministarke odbrane

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da žali zbog odluke Anegret Kramp-Karenbauer da se ne kandiduje za kancelara Njemačke na saveznim izborima sljedeće godine.

Merkel: Biću kancelarka pune četiri godine

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da namjerava da pune četiri godine bude kancelarka nakon što su njeni konzervativci osvojili najviše glasova na izborima, iako je podršku dobila i krajnje desničarska stranka Alternativa za Njemačku (AfD).

Najčitanije