Kanski festival

Kanski filmski festival biće održan od 6. do 17. jula

KAN - Kanski filmski festival biće održan od 6. do 17. jula, saopštili su danas organizatori.

Filmovi sa Kana na jesenjim festivalima

Filmski festival u Kanu će početkom juna odabrati nekoliko filmova i zatim ih predstaviti na drugim filmskim festivalima. Razlog za ovu odluku je činjenica da je pojava pandemije virusa korona uticala na organizaciju festivala.

Neizvjesno da li će Kanski festival biti i u julu

KAN - Filmski festival u Kanu ove godine se neće održati "u svom izvornom obliku" zbog pandemije virusa korona, a organizatori su prvi put odložili festival prošlog mjeseca, rekavši da će biti održan u junu ili julu ove godine, prenosi BBC.

Kanski festival samo uživo, na internetu ga neće biti

Kanski filmski festival neće biti održan na internetu ukoliko zbog pandemije virusa korona bude onemogućena njegova živa realizacija , poručio je direktor festivala Tjeri Fremo.

Kanski festival odlaže se za kraj juna

Kanski filmski festival odložen je i umjesto u maju biće održan krajem juna, saopštili su organizatori večeras.

Virus korona neće zaustaviti Kanski festival

Predstavnici Filmskog festivala u Kanu su istakli da neće promijeniti planove u vezi sa pripremama festivala zbog virusa korona. Festival u Kanu je najavljen za dva mjeseca, a iz organizacije su istakli da rade na pripremi festivala kao i prethodnih godina bez obzira na zabrinutost koja vlada u svijetu filmske industrije zbog zloglasnog virusa korona.

Spajk Li na čelu žirija ovogodišnjeg kanskog festivala

Spajk Li predvodiće žiri ovogodišnjeg filmskog festivala u Kanu, a organizatori se nadaju da će provokativni američki režiser ''razdrmati stvari'' na okupljanju svjetske filmske elite.

Žiri Kanskog festivala se izjašnjava u subotu

Filmovi "Bol i slava" Pedra Almodovara i "Bilo jednom u Holivudu" Kventina Tarantina vode na listama kritike kao najveći favoriti za "Zlatnu palmu" u Kanu.

Delon primio nagradu za životno djelo na festivalu u Kanu

Francuski glumac Alen Delon (83) primio je sinoć nagradu za životno djelo na filmskom festivalu u Kanu.

Kratki film Maše Šarović premijerno prikazan u Kanu

U okviru programa "15 dana autora" (Quonzaine) Kanskog filmskog festivala premijerno je prikazan omnibus "SEE Factory", a jednu od priča u tom omnibusu korežirala je mlada srpska rediteljka Maša Šarović.

Najčitanije