Kanski festival

Spajk Li na čelu žirija ovogodišnjeg kanskog festivala

Spajk Li predvodiće žiri ovogodišnjeg filmskog festivala u Kanu, a organizatori se nadaju da će provokativni američki režiser ''razdrmati stvari'' na okupljanju svjetske filmske elite.

Žiri Kanskog festivala se izjašnjava u subotu

Filmovi "Bol i slava" Pedra Almodovara i "Bilo jednom u Holivudu" Kventina Tarantina vode na listama kritike kao najveći favoriti za "Zlatnu palmu" u Kanu.

Delon primio nagradu za životno djelo na festivalu u Kanu

Francuski glumac Alen Delon (83) primio je sinoć nagradu za životno djelo na filmskom festivalu u Kanu.

Kratki film Maše Šarović premijerno prikazan u Kanu

U okviru programa "15 dana autora" (Quonzaine) Kanskog filmskog festivala premijerno je prikazan omnibus "SEE Factory", a jednu od priča u tom omnibusu korežirala je mlada srpska rediteljka Maša Šarović.

Počinje Kanski festival

Premijerom komedije aemričkog reditelja Džima Džarmuša "Mrtvi ne umiru" danas će biti otvoren 72. Kanski festival, čijem žiriju predsedava oskarovac Alehandro Inijaritu.

U borbi za "Zlatnu palmu" Skorseze, Tarantino, Louč, Lungin, Anderson

Mjesec dana prije objavljivanja liste filmova koji će se boriti za "Zlatnu palmu" u Kanu, kao i lista za propratne programe, filmski portali najavljuju povratak Kventina Tarantina i Kena Louča na najugledniju svjetsku kinematografsku smotru.

Otvoren 71. Međunarodni filmski festival u Kanu

Film "Svi znaju" (Todos lo saben) iranskog reditelja Asghara Farhadija sa Penelopom Kruz i Havijerom Bardemom u glavnim ulogama otvorio je večeras 71. međunarodni filmski festival u Kanu.

Kejt Blančet predsjedava žirijem 71. Kanskog festivala

Australijska glumica Kejt Blančet predsjedavaće žiriju 71. Međunarodnog filmskog festivala u Kanu, koji će biti održan od 8. do 19. maja, saopštili su danas organizatori.

Zlatna palma švedskoj satiri "The Square"

Švedska satira o svijetu umjetnosti "The Square" večeras je osvojila glavnu nagradu na Kanskom filmskom festivalu, Zlatnu palmu.

Hurem oduševila Vila Smita

Najpopularnija turska glumica Merjem Uzerli (33) Hurem iz "Sulejmana Veličanstvenog" posjetila je jubilarni 70. Kanski festival, gdje je prisustvovala premijeri južnokorejskog naučnofantastičnog filma "Okja", nominovanog za Zlatnu palmu.

Najčitanije