Kanton Sarajevo

Kanton Sarajevo registrovao 299 novozaraženih, osam preminulih

SARAJEVO - U Kantonu Sarajevo registrovano je 299 novih slučajeva zraraze virusom korona i osam preminulih u posljednja 24 časa, podaci su kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Zatražili hitnu mobilizaciju svih zdravstvenih kapaciteta u KS

SARAJEVO - Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo zatražio je hitnu mobilizaciju svih kapaciteta javno-zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo s ciljem ispomoći ustanovama primarnog nivoa zdravstvene zaštite, kao i bolnicama.

Nenadić: Neophodno zapošljavanje vozača u domovima zdravlja u KS

SARAJEVO - Predsjednik Vlade Kantona Sarajevo Mario Nenadić rekao je da će se morati prekršiti moratorijum na zapošljavanje u zdravstvu u pojedinim slučajevima, prije svega u angažovanju nemedicinskog kadra kao što su vozači za prevoz pacijenata u domovima zdravlja, koji su trenutno neophodni.

Krizni štab: Rezultati PCR testiranja u Sarajevu narednih dana stizaće brže

SARAJEVO (AA) - Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo pozvali su na poštivanje ranije izrečenih mjera radi suzbijanja širenja virusa korona.

U KS od 1.752 uzorka potvrđeno 665 novih slučajeva korone

SARAJEVO - Nakon analize 1.752 uzorka, prikupljena u periodu od 2. do 7. novembra, među kojima se nalaze i zaostali testovi iz JU Dom zdravlja KS koji su obrađani u privatnim laboratorijama, u Kantonu Sarajevo je potvrđeno 665 novozaraženih osoba virusom korona.

U Kantonu Sarajevo 323 novozaraženih koronom, preminule tri osobe

SARAJEVO - U Kantonu Sarajevo potvrđena su 323 nova slučaja zaraze virusom korona od 1.202 uzorka koja su prikupljana od 1. do 3. novembra, podaci su Zavoda za javno zdravstvo KS.

Ako se situacija pogorša, u KS moguće i restriktivnije mjere

SARAJEVO –Krizni štab Kantona Sarajevo razmatraće i uvođenje restriktivnijih mjera ukoliko bude pogoršanja epidemiološke situacije, a ne isključuje se ni uvođenje polikcijskog sata, kazala je na konferencij iza medije Jasna Agić. vršiteljica dužnosti ministrice zdravstva Kantona Sarajevo.

Novi sastav Vlade Kantona Sarajevo nakon lokalnih izbora

SARAJEVO - Kanton Sarajevo mogao bi nakon lokalnih izbora u BiH, koji se održavaju 15. novembra, dobiti treći put novog premijera i Vladu. Naime, poslanici će sutra u Skupštini KS odlučiti o tome kada će biti zakazana sjednica o izglasavanju nepovjerenja aktualnom sastavu Vlade KS sa premijerom Mariom Nenadićem na čelu.

Troje preminulo, 295 zaraženih u Kantonu Sarajevo

SARAJEVO - U Kantonu Sarajevo u protekla 24 časa registrovano je 295 zaraženih virusom korona, od testiranih 718, a preminule su tri osobe, saopšteno je iz kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zakazana za 3. novembar

SARAJEVO - Nakon što je danas, odmah po početku, prekinuta sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zbog nedostatka kvoruma, Mirza Čelik, predsjedavajući Skupštine KS, potvrdio je za "Nezavisne" da je online sjednica Skupštine KS zakazana 3. novembar.

Najčitanije