Kanton Sarajevo

U Kantonu Sarajevo 24 novozaraženih koronom

SARAJEVO - Nakon što je obrađeno 283 testa, u Kantonu Sarajevo je potvrđeno 24 novih slučajeva zaraze virusom korona, od čega njih 18 ili 75 odsto pripada porodičnim klasterima, te su u samoizolaciji od ranije, navode u današnjem izvještaju iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Pretresi u Kantonu Sarajevo zbog droge

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas vrše pretrese na tri lokacije na području Kantona Sarajevo u okviru akcije "Stršljen" usmjerene protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droge.

Izmijenjen zakon: Policija KS može kažnjavati zbog nenošenja maski

SARAJEVO - Skupština Kantona Sarajevo danas je usvojila izmjene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira koje omogućavaju policiji kažnjavanje osoba koje ne poštuju mjere zaštite od zaraznih bolesti.

Jeličić v.d. ministra zdravstva u KS

Draško Jelićić imenovan je za vršioca dužnosti ministra zdravstva u Vladi Kantona Sarajevo.

U KS virus korona potvrđen kod 35 osoba, oporavilo se 67

SARAJEVO - U posljednja 24 sata u Kantonu Sarajevo na virus korona testirano je 310 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 35 osoba, podaci su Zavoda za javno zdravstvo. Riječ je o uzorcima koji su prikupljani od 21. do 24. avgusta.

Krizni štab: Stariji da izbjegavaju kretanje i korištenje javnog prevoza

SARAJEVO - Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo preporučuje osobama starije životne dobi, posebno hroničnim bolesnicima, da zbog situacije izazvane korona virusom, izbjegavaju bespotrebna kretanja i korištenje javnog prevoza.

U Kantonu Sarajevo 41 novi slučaj zaraze virusom korona

SARAJEVO - U Kantonu Sarajevo u protekla 24 časa virus korona potvrđen je kod 41 lica od 237 testiranih.

Prekinuta hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo

SARAJEVO - Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo prekinuta je danas na zahtjev Zvonka Marića, poslanika SBB-a.

U KS u školu će samo osnovci koji prate razrednu nastavu

SARAJEVO - Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo donijelo je odluku da će u školskim klupama od 1. septembra biti samo osnovci koji prate razrednu nastavu (od prvog do četvrtog razreda).

Testiranje drive-in metodom na četiri lokacije u Kantonu Sarajevo

SARAJEVO - U okviru Covid centra Saraj Polje i Covid ambulanti Ilidža i Semizovac, a odnedavno i Centar - Vrazova građani Kantona Sarajevo, koji imaju simptome koronavirusa, mogu testiranja obaviti i tzv. drive-in metodom - iz automobila uz zaštitne maske, rukavice i zdravstvenu legitimaciju, te minimalan kontakt s medicinskim osobljem.

Najčitanije