Kanton Sarajevo

Obustava vakcinacije u Sarajevu

SARAJEVO - U Sarajevu će sutra biti obustavljena vakcinacija protiv virusa korona zbog nedostatka vakcina, saopšteno je iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Kanton Sarajevo: Zdravstveni radnici u ponedjeljak stupaju u generalni štrajk

SARAJEVO - Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo od ponedjeljka, 14. juna, stupaju u štrajk, primaće samo hitne slučajeve i neće biti vakcinacija, odlučeno je nakon niza sastanaka pregovaračkih timova Sindikata radnika u zdravstvu i Vlade Kantona na kojima nije postignut dogovor, kao i nakon protesta.

Kanton Sarajevo: Registar za borbu protiv korupcije

SARAJEVO - Registar javnih nabavki u Kantonu Sarajevo još je jedan korak ka osiguranju transparentnog trošenja javnih sredstava u njemu i izgradnji povjerenja građana u kantonalne institucije, rečeno je danas tokom predstavljanja registra Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo i Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Forto: U junu stižu prve doze Sputnjika V

SARAJEVO - Predsjednik Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto izjavio je da taj kanton u saradnji sa Vladom Federacije BiH (FBiH) nabavlja rusku vakcinu protiv virusa korona Sputnjik V, a prva isporuka od oko 20.000 doza trebala bi da stigne u junu.

Ukinuto ograničenje radnog vremena ugostiteljima u Kantonu Sarajevo

SARAJEVO - Vlada Kantona Sarajeva ukinula je danas ograničenje radnog vremena ugostiteljskim objektima i svim poslovnim subjektima koji su registrovani u tom kantonu.

Vranić: U "Zetri" juče vakcinisan rekordan broj građana KS

SARAJEVO – Ekipe u "Zetri" juče su vakcinisale rekordan broj građana Kantona Sarajevo, njih 3.303, kazao je danas na konferenciji za medije Haris Vranić, ministar zdravstva KS.

Počelo uklanjanje napuštenih vozila u KS

Jutros je počela akcija uklanjanja napuštenih i neregistrovanih vozila sa javnih i parking površina u Kantonu Sarajevo.

Kanton Sarajevo: Kredit od 10 miliona evra za obnovu 40 javnih objekata

SARAJEVO - Kanton Sarajevo danas je sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj sklopio ugovor o kreditu od 10 miliona evra za finansiranje obnove i utopljavanja 40 javnih objekata.

U Kantonu Sarajevo 22 nova slučaja korone, preminule tri osobe

SARAJEVO - U protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo su potvrđena 22 nova slučaja zaraze virusom korona. U istom periodu, od Covid-19 infekcije su se oporavile 73 osobe.

Forto: Čudna nabavka u Domu zdravlja, budžet oštećen za 100.000 KM

SARAJEVO - Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo, obavijestio je javnost o čudnoj nabavci koju je zatekao u Domu zdravlja Kantona Sarajevo.

Najčitanije