Karantin

Ankara uvodi policijski čas tokom noći i za vikend

ANKARA - Vlasti Turske uvešće policijski čas noću radnim danima, kao i tokom cijelog vikenda radi zaustavljanja širenja zaraze virusom korona, izjavio je turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

U Italiji ponovo rekordi, najviše pogođena Lombardija

RIM - U Italiji je registrovano 37.809 novih slučajeva virusa korona, što predstavlja najveći broj oboljelih u jednom danu, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Rast broja zaraženih, preminulih i hospitalizovanih u Italiji

RIM - Broj zaraženih virusom korona u Italiji u jednom danu porastao je za gotovo 1.500 novih slučajeva, tako da je u posljednja 24 sata zabilježen 5.901 novi slučaj, piše agencija Ansa.

Najveća promjena u stavu SZO: Ne zaključavajte ljude zbog korone

Izaslanik Velike Britanije pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji Dejvid Nabaro pozvao je svjetske lidere da prestanu da "koriste karantin kao primarnu metodu kontrole" virusa korona, tvrdeći da takve mjere prouzrokuju siromaštvo.

Madrid u petnaestodnevnom karantinu

MADRID - Španska vlada objavila je uvođenje vanrednog stanja u Madridu u trajanju od 15 dana kako bi se smanjila stopa zaraze virusom COVID-19, a nakon što je sud ukinuo djelimičnu blokadu uvedenu nedjelju dana ranije.

U Italiji raste broj zaraženih virusom korona

RIM - Već nekoliko sedmica primjetan je rast broja zaraženih virusom korona u Italiji, a raste i broj hospitalizovanih.

Vels uvodi karantin u prijestonici i još dva grada

LONDON - Vlada Velsa objavila je danas da će restrktivne mjere karantina na lokalnom nivou biti uvedene za prijestonicu Kardif, kao i za drugi najveći grad Svonzi i za grad Laneli, kako bi se obuzdao porast broja zaraženih virusom korona.

Trodnevni karantin u Izraelu, kontrolni punktovi na ulicama Tel Aviva

TEL AVIV - Izraelski policajci čuvaju stražu na kontrolnim punktovima tokom trodnevnog karantina u Izraelu.

Slovenija skraćuje karantin sa 14 na 10 dana?

Stručni medicinski tim koji savjetuje slovenačku vladu predložio je da se trajanje obaveznog karantina smanji sa 14 na 10 dana.

Karantin povećao prodaju Lego kocki

Prodaja popularnih Lego kocki skočila je za 14 odsto u prvih šest mjeseci 2020, jer su zbog mjera ograničenja kretanja članovi domaćinstava više vremena provodili igrajući se zajedno kod kuće, saopštila je danas danska kompanija Lego.

Najčitanije