Karantin

Kurc: Upozoravamo na jeftine testove sa Balkana da se izbjegne karantin

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ponovo je danas apelovao na stanovništvo u toj zemlji da ne putuju u države zapadnog Balkana, zbog nepovoljne epidemiološke situacije u regionu, kao i da ne koriste "jeftine balkanske testove", kako ne bi odlazili u karantin pri povratku u Austriju.

U aprilskom karantinu 19 vjenčanja i 16 razvoda u Crnoj Gori

PODGORICA - U Crnoj Gori je od januara do kraja aprila sklopljeno 447, a razvedeno 170 brakova, pokazuju podaci Uprave za statistiku.

Kako je Švedska profitirala od izbjegavanja karantina

Ekonomija Švedske izvukla je neočekivanu korist od odbijanja da uvede karantin i većine drugih ograničavajućih mjera, povezanih s virusom korona, saopštio je Si-En-Bi-Si i svjedoče podaci Evropske centralne banke (ECB).

Velika Britanija ukida krantin za povratnike iz inostranstva

Vlada Velike Britanije odlučila je da od 10. jula ukine obavezan dvonedjeljni karantin za svoje građane koji se vraćaju sa puta iz neke od 50 zemlja koje su označene kao rizične zbog virusa korona, objavio je Reuters.

BBC: Britanija ukida karantin za putnike iz 75 zemalja

LONDON - Britanska vlada planira ukidanje obaveznog karantina za putnike iz 75 zemalja, prenosi BBC pozivajući se na izvore iz Vlade u Londonu.

Slovenija pooštrava karantinske mjere na granici s Hrvatskom

LJUBLJANA - U Sloveniji je u posljednja 24 časa na virus korona testirano 1.198 osoba, te potvrđen 21 novi slučaj zaraze, osam više nego dan ranije, potvrdila je slovenačka vlada.

Počelo raspuštanje karantina u RS

BANJALUKA - Odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije ukinuti su objekti za izolaciju karantinskog tipa i ta odluka se trenutno sprovodi, rekao je za "Nezavisne" Nenad Stevandić, šef Tima za praćenje mjera i preporuka Republičkog štaba za vanredne situacije.

Raspušta se karantin u Bijeljini, 58 osoba ide u kućnu izolaciju

BIJELJINA - Regionalni karantin u Domu učenika u Bijeljini biće raspušten do kraja dana i 58 osoba koje su pozitivne na virus korona biće upućene u kućnu izolaciju ili bolnički karantin, izjavio je Srni direktor bijeljinskog Doma zdravlja Duško Milovanović.

Britanski grad zbog rasta broja oboljelih uvodi prvi lokalni karantin

LONDON - Engleski grad Lester mora da se vrati strožem režimu sprovođenja vanrednih mjera zbog virusa korona koji se u tom gradu širi brže nego u ostalim dijelovima Engleske, izjavio je britanski ministar zdravlja Met Henkok.

Raspuštaju se karantini u Republici Srpskoj

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije ukinuo je objekte za izolaciju karantinskog tipa u Republici Srpskoj, saopšteno je nakon sastanka ovog štaba.

Najčitanije