Karate

Jovana Preković svjetska šampionka u karateu

Reprezentativka Srbije u karateu Jovana Preković postala je šampionka svijeta u kategoriji do 61 kilograma na prvenstvu u Madridu.

Svjetske licence za tri karate trenera iz Srpske

Karate trenerima iz Republike Srpske Miodragu Borovčaninu, Nebojši Deviću i Borisu Jeličiću dodjeljene su licence tokom Svjetskog prvenstva u karateu u Madridu, čime su ovlašteni da predvode reprezentativne selekcije na svjetskim i evropskim prvenstvima.

Karatisti BiH danas počinju nastup na SP u Madridu

Karate reprezentacija BiH nastupiće na Svjetskom prvenstvu koje danas počinje u Madridu. Iako su imali problema sa zatvaranjem finansijske konstrukcije (nedostajalo im oko 30.000 KM) za odlazak u Španiju, iz KS BiH su nam potvrdili da su uspjeli pronaći dio novčanih sredstava za avio-karte, smještaj i ishranu takmičara.

Upitan nastup bh. karatista u Madridu: Odlazak na SP zavisi od 30.000 KM

Odlazak karate reprezentacija BiH na Svjetsko prvenstvo, koje naredne sedmice počinje u Madridu, doveden je pod znak pitanja i to zbog nedostatka 30.000 KM.

Ivan Klepić, prvak Evrope u karateu: Sve podredio Madridu

Realno je očekivati da Bosna i Hercegovina osvoji barem jednu medalju na Svjetskom prvenstvu u Madridu, koje počinje narednog mjeseca. Poručila je ovo možda i glavna uzdanica bh. tima i aktuelni prvak Evrope u karateu, Ivan Klepić.

Preković osvojila bronzu u Tokiju

TOKIO - Srpska karatiskinja Jovana Preković osvojila je bronzanu medalju na Karate 1 Premijer ligi u Tokiju.

Dječak preminuo na treningu karatea

Osmogodišnji dječak L. D. iz Danilovgrada preminuo je iznenada u ponedjeljak naveče dok je bio na treningu karatea, potvrdili su juče iz Kliničkog centra Crne Gore.

Ivona Ćavar, karate šampionka sa diplomom: Ljepota ne donosi rezultat

Seniorsko svjetsko srebro iz Linca 2016. te evropska bronza iz Novog Sada godinu i pol kasnije najbolju karatistkinju BiH Ivonu Ćavar svrstali su u ovom trenutku među najbolje bh. sportistkinje.

Preko 500 karatista stiže na turnir u Sarajevu

Uz učešće preko 500 takmičera iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona u subotu će u Sportskoj dvorani "Ramiz Salčin – Mojmilo" u Sarajevu biti održan tradicionalni 19. međunarodni karate turnir "Novogradski dani 2018". Organizator ove manifestacije je Karate klub Novi grad iz Sarajeva, a povodom Dana istoimene sarajevske opštine.

Klepić: Živio sam za ovaj trenutak

Vjerovao sam u sebe i živio za ovo. Ništa nije palo s neba, ovaj rezultat nije slučajan, već plod mukotrpnog rada i odricanja, rekao je za "Nezavisne" reprezentativac BiH u karateu i novi evropski prvak u teškoj kategoriji Ivan Klepić.

Najčitanije