Kardiologija

Nova procedura u Pejsmejker centru Klinike za kardiologiju UKC Srpske

BANJALUKA - Tim Odjeljenja za elektrofiziologiju srca i poremećaje srčanog ritma-Pejsmejker centra Klinike za kardiologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske zajedno sa timom iz Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" na čelu sa doktorom Milosavom Tomovićem izveo je dvije procedure kod pacijenata sa poremećajima srčanog ritma, saopšteno je iz UKC-a Srpske.

UKC RS jedini na Balkanu obavlja dvije procedure u interventnoj kardiologiji

BANJALUKA - Dvije procedure koje će u interventnoj kardiologiji biti od izuzetnog značaja i kojima će se utvrđivati potreba ugradnje stenta pacijentima i raditi unutrašnji pregled krvnih sudova, izvedene su u petak prvi put, rutinski, u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

KCUS poziva kardiohiruške pacijente iz RS

BANAJALUKA, SARAJEVO - Nakon što su "Nezavisne novine" objavile informaciju da Republika Srpska nema nijednog kardiohiruga, iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu danas su pozvali pacijente iz RS kojima je potrebna kardiohiruška intervencija da dođu u ovu zdravstvenu ustanovu.

Jedan kardiolog na 70.000 građana

BANJALUKA - Iako statistika kaže da svaka druga osoba u svijetu umre od posljedica kardiovaskularnih bolesti, BiH se ne može pohvaliti dovoljnim brojem stručnih kadrova, jer ima svega pedesetak kardiologa.

Najčitanije