Karles Pudžemon

Belgija suspendovala potjernice za Pudždemonom i Kominom

BRISEL - Pol Bekert, advokat katalonskog lidera Karlesa Pudždemona, izjavio je danas da su belgijske pravosudne vlasti suspendovale nalog za njegovo hapšenje, jer ima imunitet kao evropski poslanik.

Ilegalno emitovan intervju ruske televizije sa Pudždemonom

MADRID - Španska državna medijska kuća "TVE" saopštila je danas da su nepoznate osobe ilegalno emitovale program ruske "Russia Today" u kojem je učestovao bivši predsjednik Katalonije Karles Pudždemon.

Pudždemon se predao, odbija izručenje

BRISEL - Odbjegli bivši katalonski lider Karles Pudždemon predao se belgijskim pravosudnim vlastima, nakon što je Španija izdala novi nalog za njegovo hapšenje, a poslije izricanja presude njegovim kolegama, koji su se takođe zalagali za nezavisnost Katalonije.

U Brisel stigao novi zahtev za hapšenje Pudždemona

BRISEL - Belgija je danas treći put primila Evropski nalog za hapšenje bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pudždemona od španskog Vrhovnog suda, izjavila je portparolka tužilaštva u Briselu.

Španski sud izdao nalog za hapšenja Pudžemona

MADRID - Vrhovni sud Španije izdao je evropski nalog za hapšenje bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pudžemona

Španski sud: Pudždemon može da učestvuje na izborima za EU

MADRID - Španski sudovi odbacili su danas odluku Španskog izbornog odbora i utvrdili da se Karlesu Pugždemonu i još dvoje katalonskih separatista koji su pobjegli u inostranstvo da bi izbjegli hapšenje, mora dozvoliti da učestvuju na izborima za Evropski parlament ovog mjeseca.

Pudžemonu zabranjena kandidatura na evropskim izborima

MADRID - Španska Izborna komisija zabranila je bivšem predsjedniku Katalonije Karlesu Pudžemonu učešće na izborima za Evropsku komisiju, saopšteno je danas iz njegove političke partije Zajedno za Kataloniju.

Pudždemon nakon puštanja na slobodu: Vrijeme je za dijalog

BERLIN - Bivši katalonski predsjednik Karles Pudždemon, koji je prema odluci njemačkog suda uz mjere zabrane pušten na slobodu, uputio je poziv Vladi Španije da otpočne političke pregovore po pitanju zahtjeva Katalonije, te poručio kako je došlo vrijeme za dijalog.

Njemački sud pustio Pudždemona iz zatvora uz kauciju

BERLIN - Njemački sud donio je danas odluku da bivši katalonski lider Karles Pudždemon može da bude pušten iz zatvora uz kauciju, dok ne bude donijeta odluka o njegovom mogućem izručenju Španiji.

Pudžemon: Trebalo je ranije da proglasim nezavisnost

ŽENEVA - Svrgnuti katalonski lider Karles Pudžemon izjavio je danas da je trebalo ranije da proglasi nezaivisnost Katalonije nakon što se pokazalo da su beskorisni pozivi za početak dijaloga sa Madridom.

Najčitanije