Karmel

Najčudniji grad u SAD: Ovdje je zakonom zabranjeno nositi štikle

Prije više od sto godina nastao je jedinstven grad u Americi. Promijenio se, ali je ostalo par začkoljica iz davnina čisto da bude interesantnije. Dobro došli u najčudniji američki grad, Karmel na moru.

Ađijus pred SB UN: Misija ispunjena

NJUJORK - Predsjednik Haškog tribunala Karmel Ađijus izjavio je, pred Savetom bezbjednosti Ujedinjenih nacija, da je taj sud, uprkos svim skepticima, završio svoj rad kako je bilo planirano, i istakao da je "misija ispunjena".

Incko sa Agijusom: Haški tribunal imao ključnu ulogu u procesuiranju ratnih zločina

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Incko danas je u razgovoru sa predsjednikom Haškog tribunala Karmelom Agijusom istakao da je potrebno dodatno se pobrinuti da pravosudne institucije u BiH budu sposobne da se nose sa slučajevima ratnih zločina.

Predsjednik Haškog tribunala: Uradili smo svoje, na narodima da se pomire

SARAJEVO - Predsjednik Haškog tribunala Karmel Agijus izjavio je danas u Sarajevu da je Haški tribunal u potpunosti ispunio svoj mandat, ali da je na narodima u ovom regionu da rade dalje na pomirenju.

Karmel Agijus dolazi u posjetu BiH

HAG - Predsjednik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) Karmel Agijus će tokom posjete BiH sljedeće sedmice sa predstavnicima vlasti razgovarati o regionalnoj saradnji u pitanjima u vezi s ratnim zločinima, naslljeđu Međunarodnog suda i osnivanju informativnih centara tog suda u BiH.

Najčitanije