Karmel

Predsjednik Mehanizma odbio Šešeljev zahtjev za žalbu

DEN HAG/SARAJEVO - Predsjednik Mehanizma za međunarodne tribunale Karmel Agius odbio je zahtjev Vojislava Šešelja da mu se odobri pravo na žalbu na pravosnažnu presudu kojom je osuđen na deset godina zatvora za podsticanje i počinjenja progona Hrvata 1992. godine u selu Hrtkovci u Vojvodini.

Najčudniji grad u SAD: Ovdje je zakonom zabranjeno nositi štikle

Prije više od sto godina nastao je jedinstven grad u Americi. Promijenio se, ali je ostalo par začkoljica iz davnina čisto da bude interesantnije. Dobro došli u najčudniji američki grad, Karmel na moru.

Ađijus pred SB UN: Misija ispunjena

NJUJORK - Predsjednik Haškog tribunala Karmel Ađijus izjavio je, pred Savetom bezbjednosti Ujedinjenih nacija, da je taj sud, uprkos svim skepticima, završio svoj rad kako je bilo planirano, i istakao da je "misija ispunjena".

Incko sa Agijusom: Haški tribunal imao ključnu ulogu u procesuiranju ratnih zločina

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Incko danas je u razgovoru sa predsjednikom Haškog tribunala Karmelom Agijusom istakao da je potrebno dodatno se pobrinuti da pravosudne institucije u BiH budu sposobne da se nose sa slučajevima ratnih zločina.

Predsjednik Haškog tribunala: Uradili smo svoje, na narodima da se pomire

SARAJEVO - Predsjednik Haškog tribunala Karmel Agijus izjavio je danas u Sarajevu da je Haški tribunal u potpunosti ispunio svoj mandat, ali da je na narodima u ovom regionu da rade dalje na pomirenju.

Karmel Agijus dolazi u posjetu BiH

HAG - Predsjednik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) Karmel Agijus će tokom posjete BiH sljedeće sedmice sa predstavnicima vlasti razgovarati o regionalnoj saradnji u pitanjima u vezi s ratnim zločinima, naslljeđu Međunarodnog suda i osnivanju informativnih centara tog suda u BiH.

Najčitanije