Karmin

Evo kako stvoriti puder usne

​Puder usne su in, a popularnost im je porasla onda kada smo počeli da nosimo maske zbog pandemije koronavirusa.

Koje nijanse karmina će učiniti vaše zube blistavijima?

Sigurno već znate da boja vašeg ruža za usne u velikoj mjeri utiče na izgled cijelog lica, pa čak i na boju zuba. Neki tonovi karmina učiniće da zubi izgledaju tamnije, a sa druge strane, određene boje istaknut će njihovu blistavost i učiniti da budu bjelji.

Kako da karmin ostane postojan i ispod zaštitne maske za lice

S obzirom na to da je nošenje zaštitnih maski obvezno u javnom prevozu i u zatvorenim prostorima, došlo je do promjene rutine šminkanja, pa se sve veći naglasak stavlja na oči, jake sjenke i ajlajnere za oči.

Našminkajte se tako da vam zubi izgledaju bjelje

Hrana koju jedemo, kafa, pušenje, genetika… Puno je razloga zašto naši zubi tamne i mijenjaju boju. Iako je izbjeljivanje zuba u stomatološkim ordinacijama sve popularnije, sigurni smo da ste barem jednom, s više ili manje uspjeha, isprobali i neki od recepata iz “kućne radinosti”. A znate li da do biserno bijelih zuba možete doći i pomoću šminke? Da, dobro ste čuli!

Otkrijte pravu nijansu ruža za sebe

Boja usana je jedinstvena, zbog čega određena nijansa ruževa na svakom izgleda drugačije. Usnama najbolje pristaju ruževi koji su nijansu do dvije tamniji od njihove prirodne boje.

Otkrijte pravu nijansu karmina za sebe

Boja usana je jedinstvena, zbog čega određena nijansa karmina na svakom izgleda drugačije. Usnama najbolje pristaju karmini koji su nijansu do dvije tamniji od njihove prirodne boje

"Blotted" usne najveći hit ovog leta

Prirodni look je ponovo u modi, ali ne bilo kakav...

Šta omiljeni karmin govori o vama?

Svaka od vas ima omiljeni karmin koji voli da nosi svakodnevno ili u nekim izuzetnim prilikama. Ipak, nijansa ruža koju najčešće birate govori ponešto i o vašem karakteru. Evo koja su značenja najpopularnijih nijansi karmina.

Sa ovom bojom karmina ženama raste samopouzdanje

Različiti ruževi i nijanse koje nanosite na usta različito djeluju na okolinu. Jedan ton izdvojio se kao posebno atraktivan i osnažujući za žene.

Izbjegavajte karmine koji sadrže olovo

Svaki outfit ili frizura nose neku svoju posebnost, ali jednom kad usne ukrasite jakim crvenim ružem, sve pada u drugi plan. Naime, nešto nam daje dodatnu hrabrost, samopouzdanje i neviđenu ljepotu.

Najčitanije