Karta

Karta svijeta kao ukras u vašem domu

Na pomen karte svijeta svima će prva asocijacija biti časovi geografije u školi, učenje svih tih država, glavih gradova, planina, okeana i mora. Geografske karte pružaju važne i zanimljive informacije o svijetu u kojem živimo, ali kako se danas rijetko koriste jer su ih zamijenile raznovrsne tehnologije, odlična su uspomena na prošlost i veoma zanimljiva dekoracija za svaki dom i savršena dopuna u ukrašavanju i oplemenjivanju cijelog enterijera.

Banjaluka: Cijena đačke karte niža za 10 KM

BANJALUKA - Mjesečne đačke karte za javni prevoz u Banjaluci će već od 1. septembra i početka nove školske godine biti jeftinije za 10 KM.

Mijenja se lična karta u Hrvatskoj

ZAGREB - Na današnjoj sjednici hrvatske vlade, Davor Božinović, ministar unutrašnjih poslova ove zemlje, rekao je da se novim zakonom uveliko mijenja lična karta.

U prodaji ulaznice za koncert "Gipsy Kingsa" u "Boriku"

Ulaznice za koncert legendarnih "Gipsy Kings by Andre Reyes", koji će biti održan 21. februara u Sportskoj dvorani "Borik", puštene su danas u prodaju. Prodajna mjesta na kojima se ulaznice mogu kupiti su Trg Krajine, blagajna Sportske dvorane "Borik" te prostorije agencije "Star Travel", koje se nalaze u Jevrejskoj ulici 6, po cijenama od 40 do 80 KM. U prodaju će biti pušteno 1.800 sjedećih karata.

Anketa: Većina građana SAD ne zna gdje je Iran, a zalažu se za rat

VAŠINGTON - Britanski Independent sproveo je anketu u kojoj je tražio od građana Sjedinjenih Američkih Država da označe Iran na nijemoj karti.

Japan Airlines poklanja 50.000 povratnih karata - uz tri uslova

TOKIO - Japan Airlines je objavio da poklanja 50.000 povratnih karata, ali ne očekujte da ćete besplatno posjetiti Zemlju izlazećeg sunca.

Više od polovine stanovništva Nigerije nema ličnu kartu

U Nigeriji više od polovine stanovništva nema ličnu kartu.

Kondukter natjerao putnike bez karte da iskoče iz voza

KAIRO - U Egiptu je uhapšen kondukter koji je primorao dvoje siromašnih uličnih prodavaca da iskoče iz voza u pokretu jer nisu imali karte, što je dovelo do smrti jednog od njih.

Hrvatska zaboravila na lične karte, preko granice i dalje samo s pasošem

BANJALUKA, SARAJEVO - Šest godina je prošlo od ulaska Hrvatske u EU, a građani BiH i dalje u tu zemlju mogu ući samo s pasošem, umjesto, kao što je bilo do jula 2013, samo s ličnom kartom.

Nevažeću ličnu kartu ima više od 200.000 građana BiH

SARAJEVO - Važeću ličnu kartu u BiH nema 204.570 lica, od kojih je u Federaciji BiH 115.278, u Republici Srpskoj 80.816, a 8.476 u Brčko distriktu, podaci su Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA).

Najčitanije