Kartel

DW: Korona uništava posao meksičkim kartelima

BON - Zatvorene granice i ograničenje vazdušnog saobraćaja doveli su do eksplozije cijena droge, što osjećaju narko-karteli kojima nedostaje i sirovina za sintetičke droge, a zbog svega toga povećava se broj pljački i rasplamsava borba za teritoriju, prenosi njemački Dojče vele.

Krvavi rat narko-kartela zbog meksičkog avokada

MEKSIKO SITI - Bilo za prehranu, bilo za kozmetiku: avokado je u velikoj modi. U Meksiku su se u biznis uključili i narko-karteli, preuzeli su posao i sada šire strah i trepet u čitavoj jednoj regiji.

Skoro 35.000 ubistava u 2019. godini u Meksiku

MEKSIKO SITI - U Meksiku su prošle godine izvršena 34.582 ubistva, najviše od 1997. godine, kada je počelo da se registruju ta krivična djela, objavile su danas vlasti.

Ubijena La Katrina, jedna od šefica meksičkog kartela

MEKSIKO SITI - Šefica ozloglašenog meksičkog kartela Marija Gvadalupe Lopez Eskvivel (21), poznatija pod nadimkom La Katrina ubijena je u pucnjavi sa meksičkom policijom i vojskom.

Evropska zemlja na korak da postane narko-država

AMSTERDAM - Jan Struidžs, predsjednik najvećeg policijskog sindikata u Holandiji kaže da ta država definitivno ima sve karakteristike narko-države.

"Nije dobro narko-kartele proglasiti za teroriste"

MEKSIKO SITI - Ministar inostranih poslova Meksima Marselo Evrard izjavio je danas da će namjera SAD da meksičke narko-kartele proglasi za terorističke grupe ugroziti odnose dvije zemlje i njihovu saradnju.

Okršaj sa narko kartelom, 21 osoba ubijena

MEKSIKO SITI - Meksičke bezbjednosne snage ubile su još sedam članova narko kartela, čiji su pripadnici prethodno sa konvojem kamiona upali u grad u blizini granice sa Teksasom i napali gradsku skupštinu.

Dileri ubili konkurenta, objesili ga na nadvožnjak i sve snimali

Članovi meksičkog narko kartela "Jalisco New Generation" (CJNG) prošlog vikenda putem video snimka "pohvalili" su se da su oteli operativca rivalskog meksičkog narko kartela "Santa Rosa de Lima" Adolfa “"El Michoacana" Mendozu Valensiju i natjerali ga da prizna da je diler u gradu Vale de Santijago u saveznoj državi Guanahuato, da bi na kraju društvenim mrežama počele da kruže fotografije mrtvog i na nadvožnjaku autoputa u Guanahuatu obješenog Mendoze Valensije, piše "Daily Mail".

Kraljica Pacifika: Ispovijest žene koja je zavođenjem stigla do vrha narko kartela

Sandra Avila Beltran je jedna od malobrojnih žena koje su imale pristup najvišim nivoima u hijerarhiji narko-kartela. Od kraja 1970-tih godina, živjela je, radila i voljela u samom vrhu meksičke narko-mafije. Na vrhuncu karijere, nosila je kofere sa milionima dolara u novčanicama od po 100 dolara.

El Čapo više nije najopasniji narkobos na svijetu

Američke i meksičke vlasti objavile su da je najnoviji, najtraženiji vođa kartela bivši policajac Nemesio Oseguera Servantes, poznatiji kao El Menčo. El Menčo na ovoj je poziciji zamijenio Hoakina Guzmana poznatog kao El Čapo, koji je uhapšen 2016.

Najčitanije