Kasem Sulejmani

Interpol odbio da hapsi Trampa

LION - Interpol je odbio da razmotri zahtjev Irana, koji je izdao crvenu potjernicu za predsjednikom SAD Donaldom Trampom i zatražio pomoć te međunarodne policijske organizacije u hapšenju Trampa i još 35 osoba, zbog sumnje da su umiješani u napad bespilotnom letjelicom u Bagdadu u januaru, u kojem je ubijen iranski general Kasem Sulejmani.

Iran izdao nalog za hapšenje Trampa

Iran je raspisao potjernicu za američkim predsjednikom Donaldom Trampom.

Ponuđena tri miliona dolara za ubistvo Trampa

TEHERAN - Iranski poslanik Ahmad Hamzeh ponudio je danas nagradu od tri miliona dolara onome ko ubije predsjednika SAD Donalda Trampa, javila je iranska agencija ISNA.

Kongres traži da Pompeo svjedoči o ubistvu Sulejmanija

VAŠINGTON - Odbor za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD uputio je državnom sekretaru Majku Pompeu obavezujući (subpoena) poziv na saslušanje kako bi pružio informacije u vezi s naredbom predsjednika Donalda Trampa da se u Iraku ubije visoki iranski general.

Iran na nogama nakon propovijedi vjerskog vođe

Antiameričke demonstracije za podršku aktuelnoj vlasti održane su u mnogim gradovima Irana.

Komšić: Šefik Džaferović je čestit čovjek

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić najoštrije osuđuje propagande navode srbijanskih medija na račun člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića.

Tramp brani odluku: Sulejmani bio neposredna opasnost za SAD

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp branio je danas svoju odluku da se ubije Kasem Sulejmani, tvrdeći da je taj istaknuti iranski general predstavljao neposrednu opasnost po SAD.

Teheran planira da tuži Trampa zbog ubistva Sulejmanija

TEHERAN - Teheran planira da tuži predsjednika SAD Donalda Trampa zbog ubistva komandanta jedinica "Kuds" Iranske revolucionarne garde general-majora Kasema Sulejmanija, izjavio je predsjednik Vrhovnog suda u Iranu Ebrahim Raisi.

"Vrijeme da se radi na odmazdi"

BEJRUT - Libanski Hezbolah saopštio je danas da je vrijeme da iranski saveznici počnu da rade na odmazdi za ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija, iako će to biti dug put ka protjerivanju američkih snaga iz regiona.

Tramp: Sulejmani planirao da raznese ambasadu SAD u Bagdadu

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da je Kasem Sulejmani, iranski general ubijen u američkom napadu dronom, planirao da digne u vazduh ambasadu SAD u Bagdadu.

Najčitanije