Kastel

Reorganizacija Kastela sljedeće godine?

​BANJALUKA - Prema strateškom dokumentu "Razvoj kulture 2018-2028", tvrđava Kastel bi, osim kroz rekonstrukciju, trebalo da prođe i kroz reorganizaciju i revitalizaciju.

Banjalučki Kastel uvršten u turističke bisere Balkana

BANJALUKA - Tvrđava Kastel, zajedno sa još tri tvrđave u Srbiji, Crnoj Gori i Albaniji, uvrštena je u evropski projekat pod nazivom „Creative History Balkans Tour“, koji promoviše kulturno nasljeđe i turističke potencijale u regionu.

Dan pobjede protiv fašizma obilježava se na Kastelu

BANJALUKA - Dan pobjede protiv fašizma biće obilježen kulturno - zabavnim programom koji će se održati sutra na tvrđavi Kastel sa početkom u 14 časova.

Brkovi, Hladno pivo i Goblini sutra na Kastelu

​UG Sloboda i ove godine, šesti put za redom obilježiće 9. maj - Međunarodni dan pobjede nad fašizmom. U Banjaluci će tim povodom biti organizovani interesantni kulturni sadržaji.

Ohrabrujući nalazi novih istraživanja na Kastelu

BANJALUKA - Arheološki tim koji istražuje lokalitet banjalučke tvrđave Kastel već je u prvim danima novog istraživanja dobio ohrabrujuće podatke koji potvrđuju pradavno nastanjivanje ovog vrijednog arheološkog lokaliteta, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Kastel u centru arheoloških istraživanja

BANJALUKA - "Primjena savremene metodologije u arheologiji" je projekat koji će od ponedjeljka do 5. aprila biti realizovan na lokalitetu banjalučke tvrđave Kastel, a u isti su uključeni Muzej Republike Srpske u saradnji sa Društvom arheologa Republike Srpske, Centrom za nove tehnologije "Viminacijum" Beograd, te Republičkim zavodom za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske.

U Banjaluci planirano osnivanje muzeja grada

Muzej grada, čije je osnivanje planirano Strategijom razvoja kulture grada 2018-2028, trebalo bi da bude smješten u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel.

Na proljeće obnova bastiona

BANJALUKA - Rekonstrukcija tvrđave Kastel biće nastavljena na proljeće sanacijom takozvanog bastiona, koji je lociran između dvije nedavno obnovljene kule, najavljeno je iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Obnovljene dvije kule na Kastelu

BANJALUKA - Gradonačelnik Igor Radojičić obišao je danas obnovljene kule na Kastelu, koje su sanirane u okviru djelimične rekonstrukcije tvrđave.

"Kastel Rock Fest" priprema spektakl za banjalučku publiku

Muzički festival "Kastel Rock Fest" biće održan na banjalučkoj tvrđavi Kastel 17. i 18. avgusta.

Najčitanije