Kastel

Tek obnovljeni bedem tvrđave Kastel na meti vandala

BANJALUKA - Tek obnovljeni bedem tvrđave Kastel našao se na meti vandala, koji su ga išarali, navedeno je na Facebook stranici Grada Banjaluka.

Na tvrđavi Kastel pronađene kosti iz srednjeg vijeka

BANJALUKA - Prilikom arheoloških iskopavanja na tvrđavi Kastel u Banjaluci pronađene su kosti, najvjervatnije ljudskog porijekla, koje potiču iz srednjeg vijeka, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Banjaluka.

Crtač "Dilana Doga" stiže u Banjaluku

BANJALUKA - Drugo izdanje Međunarodnog salona stripa "Deveta dimenzija", u organizaciji istoimenog udruženja, biće održano od 4. do 6. oktobra u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel, a kako kažu organizatori, posjetiocima će biti ponuđeni brojni sadržaji. Po njihovim riječima, planirana je postavka desetak retrospektivnih izložbi, sa više od 600 stranica stripa, kao i promocije brojnih strip-izdanja.

Počinje "Banjalučki oktobarfest"

BANJALUKA - Prvi "Banjalučki oktobarfest" počinje danas na tvrđavi Kastel, a organizatori su najavili da će to biti festival piva, hrane i dobre zabave.

"Banjalučki Oktobarfest" za vikend na Kastelu

Banjaluka će ovog vikenda dobiti još jednu atraktivnu manifestaciju posvećenu pivu, dobroj zabavi i muzici. Riječ je o festivalu "Banjalučki Oktobarfest 2019", koji će biti održan na tvrđavi Kastel. Organizovan po uzoru na najveći festival piva na svijetu - minhenski "Oktoberfest", i banjalučki će posjetiocima ponuditi pivo, kobasice, perece, dobru muziku i provod, ali i domaću deliciju banjalučki ćevap, kao mamac, prije svega, za posjetioce grada na Vrbasu.

Marija Šerifović Banjalučanima priredila još jedno veče za pamćenje

​Nekoliko hiljada ljudi ponovo je uživalo u subotu naveče u solističkoj magiji Marije Šerifović u prekrasnom ambijentu tvrđave Kastel.

Za obnovu južnih bedema Kastela 120.000 KM

BANJALUKA - Obnova južnog bedema tvrđave Kastel u Banjaluci gdje se nalazio ugostiteljski objekat počela je danas, za šta je grad izdvojio 120.000 KM.

Odgođen "Kastel Rock Fest"

Muzički festival "Kastel Rock Fest", koji je trebalo da bude održan ovog vikenda na banjalučkoj tvrđavi Kastel, odgođen je za prvi vikend u septembu.

"Kastel rok fest" 16. i 17. avgusta na Kastelu

​Jedan od rok festivala sa najdužom tradicijom, "Kastel rok fest" u organizaciji Hard Rok Radija, biće održan na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel 16. i 17. avgusta.

Na tvrđavi Kastel sutra bioskop na otvorenom

BANJALUKA - Turistička organizacija grada Banjaluka (TOBL) sutra organizuje bioskop na otvorenom na platou ispred tvrđave Kastel, u okviru tradicionalne manifestacije "Ljeto na Vrbasu".

Najčitanije