Kastel

U Banjaluci planirano osnivanje muzeja grada

Muzej grada, čije je osnivanje planirano Strategijom razvoja kulture grada 2018-2028, trebalo bi da bude smješten u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel.

Na proljeće obnova bastiona

BANJALUKA - Rekonstrukcija tvrđave Kastel biće nastavljena na proljeće sanacijom takozvanog bastiona, koji je lociran između dvije nedavno obnovljene kule, najavljeno je iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Obnovljene dvije kule na Kastelu

BANJALUKA - Gradonačelnik Igor Radojičić obišao je danas obnovljene kule na Kastelu, koje su sanirane u okviru djelimične rekonstrukcije tvrđave.

"Kastel Rock Fest" priprema spektakl za banjalučku publiku

Muzički festival "Kastel Rock Fest" biće održan na banjalučkoj tvrđavi Kastel 17. i 18. avgusta.

Božo Vrećo sutra na Kastelu

Božo Vrećo, jedan od najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba, održaće sutra solistički koncert na tvrđavi Kastel u Banjaluci, s početkom u 21 čas.

Demofest dobio novu grupu finalista

Održana je i druga takmičarska noć na najvećem regionalnom festivalu demo bendova, banjalučkom Demofestu.

Obnovljena ulazna kula na banjalučkom Kastelu

BANJALUKA - Obnova ulazne kule na tvrđavi Kastel, koja je oštećena u požaru 2013. godine, okončana je ovih dana, u trenutku dok se nastavljaju radovi na rekonstrukciji još jedne kule i ulaznog bedema.

Jelena Tomašević vrhunskim glasom prodrmala publiku

BANJALUKA - Stihovima pjesme "Panta rei" pop diva Jelena Tomašević uz pratnju novosadskog "Big benda" otvorila je u utorak naveče svoj solistički koncert na prepunoj ljetnoj pozornici tvrđave Kastel.

Članovi "Elementala" za "Nezavisne": Fanovi su nam poklanjali zube, grudnjake i drogu

Poznati sastav "Elemental" nastupiće na platou ispred tvrđave Kastel u nedjelju, 1. jula, na manifestaciji "Banjalučki dani muzike".

Gradnja Parka ljubavi i dajak pristaništa u Banjaluci počinje na proljeće

BANJALUKA - Gradnja Parka ljubavi posvećenog legendarnoj Safikadi i dajak pristaništa, novih turističkih lokacija, počeće na proljeće iduće godine nakon što ove godine bude završena administrativno-tehnička dokumentacija.

Najčitanije