Kastel

Obnovljene dvije kule na Kastelu

BANJALUKA - Gradonačelnik Igor Radojičić obišao je danas obnovljene kule na Kastelu, koje su sanirane u okviru djelimične rekonstrukcije tvrđave.

"Kastel Rock Fest" priprema spektakl za banjalučku publiku

Muzički festival "Kastel Rock Fest" biće održan na banjalučkoj tvrđavi Kastel 17. i 18. avgusta.

Božo Vrećo sutra na Kastelu

Božo Vrećo, jedan od najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba, održaće sutra solistički koncert na tvrđavi Kastel u Banjaluci, s početkom u 21 čas.

Demofest dobio novu grupu finalista

Održana je i druga takmičarska noć na najvećem regionalnom festivalu demo bendova, banjalučkom Demofestu.

Obnovljena ulazna kula na banjalučkom Kastelu

BANJALUKA - Obnova ulazne kule na tvrđavi Kastel, koja je oštećena u požaru 2013. godine, okončana je ovih dana, u trenutku dok se nastavljaju radovi na rekonstrukciji još jedne kule i ulaznog bedema.

Jelena Tomašević vrhunskim glasom prodrmala publiku

BANJALUKA - Stihovima pjesme "Panta rei" pop diva Jelena Tomašević uz pratnju novosadskog "Big benda" otvorila je u utorak naveče svoj solistički koncert na prepunoj ljetnoj pozornici tvrđave Kastel.

Članovi "Elementala" za "Nezavisne": Fanovi su nam poklanjali zube, grudnjake i drogu

Poznati sastav "Elemental" nastupiće na platou ispred tvrđave Kastel u nedjelju, 1. jula, na manifestaciji "Banjalučki dani muzike".

Gradnja Parka ljubavi i dajak pristaništa u Banjaluci počinje na proljeće

BANJALUKA - Gradnja Parka ljubavi posvećenog legendarnoj Safikadi i dajak pristaništa, novih turističkih lokacija, počeće na proljeće iduće godine nakon što ove godine bude završena administrativno-tehnička dokumentacija.

Vitezovi osvojili Kastel

BANJALUKA - Prvi međunarodni viteški festival "Kastrum 2018" otvoren je večeras na tvrđavi Kastel u Banjaluci, gdje će posjetioci do nedjelje, 3. juna, imati priliku da vide srednjovjekovne viteške borbe, odore, oklope, ali i neke od starih, već zaboravljenih zanata.

Muzičkim programom na tvrđavi Kastel svečano otvoren drugi Moto Fest

BANJALUKA - Po drugi put na moto fesivalu u Banjaluci u organizaciji moto kluba "Stršljen" koji su uspjeli da napune tvrđavu Kastel i dovedu balkanske i evropske zvijezde, grad Banjaluka je svrstan na mapu top festivalskih dešavanja.

Najčitanije