Katalonija

Evakuacija stanovništva u španskom gradu zbog vatrene stihije

MADRID - Španske vlasti naredile su danas evakuaciju stanovništva iz četrdesetak kuća u gradiću Kadalso de los Vidrijos, zbog požara koji se približio naselju.

Gori Katalonija, najteži požari u posljednjih 20 godina

MADRID - Više stotina vatrogasaca bori se već treći dan u regionu Katalonije sa šumskim požarima, a oko 500 ljudi je evakuisano.

Katalonski lideri uzeli akreditive pod pratnjom policije

MADRID - Pet separatističkih lidera iz Katalonije, koji su na izborima održanim u aprilu osvojili poslanička mjesta, preuzeli su danas svoje akreditive pod policijskom pratnjom.

U Kataloniji protesti, 34 povrijeđeno, četvoro uhapšeno

BARSELONA - U sukobu policije i pristalica nezavisnosti Katalonije, koje su danas blokirale glavne saobraćajnice, autoputeve, ulice i železničke pruge širom tog španskog regiona, povrijeđene su 34 osobe, među kojima i 12 policajaca.

Pristalice nezavisne Katalonije blokirale saobraćajnice

MADRID - Štrajkači koji se zalažu za osamostaljenje Katalonije od Španije blokirali su danas autoputeve, pruge i ostale saobraćajnice u ovom regionu na sjeveroistoku zemlje.

Ženkeras na suđenju vijeka: Ja sam politički zatvorenik

MADRID - Bivši katalonski predsjednik Oriol Žunkeras, optužen za pobunu, izjavio je danas na suđenju da je "politički zatvorenik" i ponovio tvrdnju da Katalonija ima pravo na otcjepljenje od Španije.

Španija: Počinje "suđenje vijeka"

MADRID - Katalonski separatisti koji su se nalazili u pritvoru u Kataloniji prebačeni su u Madrid zbog suđenje za pokušaj otcepljenja od Španije.

Nastavljeni pregovori o budućnosti Katalonije

MADRID - Vicepremijer Španije Karmen Kalvo sastala se sa katalonskim liderima u okviru nastavka kompleksnih pregovora o budućnosti Katalonije, koje je inicirao premijer Pedro Sančez.

Hrvatima prijeti kazna zbog Katalonije

Fudbalskom savezu Hrvatske (HNS) prijeti nova kazna Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog političke poruke na utakmici Lige nacija protiv Španije, prenose lokalni mediji.

Katalonci treba da vrate novac potrošen na referndum 2014. godine

Španska revizorska kancelarija naložila je da bivši katalonski lider Artur Mas i još devet osoba vrate 4,9 miliona evra iz javnih fondova koje su potrošili za neobavezujući referendum o nezavisnosti 2014. godine, saopštila je danas revizorska kancelarija.

Najčitanije