Katalonija

Ponovo protesti u Kataloniji, blokiran autoput

BARSELONA - Demonstranti u Kataloniji blokirali su danas autoput koji povezuje taj španski region sa Francuskom, zbog čega je saobraćaj u oba smjera obustavljen.

Španski sud reaktivirao potjernicu za troje katalonskih lidera

MADRID - Vrhovni sud Španije ponovo je aktivirao evropski nalog za hapšenje tri katalonska lidera koji su napustili tu zemlju nakon učešća u pokušaju proglašenja nezavisnosti Katalonije 2017. godine, izjavio je advokat optuženih Gonzalo Boj.

Predsjednici opština u Kataloniji traže pravo na samoopredjeljenje

MADRID - Velika većina od skoro 1.000 predsjednika opština u Kataloniji zatražilo je danas od Madrida da regionu odobri pravo na samoopredijeljenje.

Poplave u Kataloniji, jedna osoba poginula

MADRID - Jedna osoba je poginula, a dvije su nestale u obilnim padavinama u Kataloniji, saopštile su danas španske vlasti.

Madrid odbacio pozive za pregovore sa Kataloncima

BARSELONA - Španska Vlada odbacila je danas pozive katalonskog regionalnog lidera Kima Tora za nove pregovore, nakon talasa nasilja zbog izricanja zatvorskih kazni za separatističke lidere, dok se policija sprema za nove proteste.

Pudždemon se predao, odbija izručenje

BRISEL - Odbjegli bivši katalonski lider Karles Pudždemon predao se belgijskim pravosudnim vlastima, nakon što je Španija izdala novi nalog za njegovo hapšenje, a poslije izricanja presude njegovim kolegama, koji su se takođe zalagali za nezavisnost Katalonije.

Katalonija gori, povrijeđeno 80, uhapšene 33 osobe

MADRID - Najmanje 80 osoba, među kojima 46 policajaca, povrijeđeno je u noćašnjim, najnasilnijim u posljednja tri dana sukobima demonstranata i policije tokom protesta zbog izricanja zatvorskih kazni katalonskim separatističkim liderima.

U Brisel stigao novi zahtev za hapšenje Pudždemona

BRISEL - Belgija je danas treći put primila Evropski nalog za hapšenje bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pudždemona od španskog Vrhovnog suda, izjavila je portparolka tužilaštva u Briselu.

Povrijeđeno 170 ljudi u protestima u Španiji

BARSELONA - Vlasti u Kataloniji objavile su da su tri osobe uhapšene, dok ih je 170 povrijeđeno, među kojima i četrdesetak policajaca, u sukobima demonstranata i bezbjednosnih snaga na međunarodnom aerodromu u Barseloni i drugim dijelovima sjeveroistočne španske autonomne regije.

Španski sud izdao nalog za hapšenja Pudžemona

MADRID - Vrhovni sud Španije izdao je evropski nalog za hapšenje bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pudžemona

Najčitanije