Katalonija

Francuzima savjetovano da ne odlaze u Kataloniju

PARIZ - Francuska savjetuje svojim državljanima da ne putuju u španski region Kataloniju, te tako pomognu u suzbijanju širenja virusa korona, izjavio je danas francuski premijer Žan Kastes.

Gatuzo zabrinut pred utakmicu s Barselonom

Trener fudbalera Napolija Đenaro Gatuzo rekao je da postoji zabrinutost zbog porasta broja zaraženih u Kataloniji uoči utakmice sa Barselonom u Ligi šampiona.

Španija poništila odluku Katalonije o zabrani izlaska iz Ljeide

MADRID - Španski sud ukinuo je zabranu kretanja koje su vlasti Katalonije uvele stanovništvu grada Ljeide i još sedam drugih naselja u regionu zbog rasta broja oboljelih od virusa korona.

Katalonske vlasti zatražile pomoć španske vojske

BARSELONA - Regionalna vlada u Kataloniji zatražila je pomoć španske vojske u borbi protiv širenja zaraze virusom korona.

Pudždemon moli pristalice za donacije kako bi platio kaznu

MADRID - Bivši katalonski lider Karles Pudždemon zamolio je danas svoje pristalice za donacije u novcu, nakon što je španski sud naredio da on i još 19 katalonskih lidera treba da vrate 4,1 milion evra javnog novca utrošenog na organizaciju zabranjenog referenduma o nezavisnosti.

Pudždemon prvi put na sjednici EP kao poslanik tog tijela

STRAZBUR - Bivši katalonski lider Karles Pudždemon danas će prvi put prisustvovati sjednici Evropskog parlamenta kao poslanik tog tijela, uprkos tome što se suočava s nalogom za hapšenje u Španiji.

Belgija suspendovala potjernice za Pudždemonom i Kominom

BRISEL - Pol Bekert, advokat katalonskog lidera Karlesa Pudždemona, izjavio je danas da su belgijske pravosudne vlasti suspendovale nalog za njegovo hapšenje, jer ima imunitet kao evropski poslanik.

Sud odlučio: Tora ne može biti predsjednik jer nije uklonio simbole separatista

MADRID - Sud u Španiji danas je donio odluku da predsjednik Katalonije Kim Tora ne može da obavlja tu dužnost jer nije uklonio simbole separatista iz zgrada administracije tokom predizborne kampanje.

Ilegalno emitovan intervju ruske televizije sa Pudždemonom

MADRID - Španska državna medijska kuća "TVE" saopštila je danas da su nepoznate osobe ilegalno emitovale program ruske "Russia Today" u kojem je učestovao bivši predsjednik Katalonije Karles Pudždemon.

Opsadno stanje u Barseloni: Specijalci dežuraju oko stadiona

Večeras se u Španiji igra novi El Klasiko Barselona-Real i dok fudbalski fanatici u odbrojavaju sate do početka najvećeg derbija, policija je u Kataloniji ozbiljno pristupila organizaciji ove utakmice

Najčitanije