Katar

U BiH stigla medicinska pomoć iz Katara

SARAJEVO - Na aerodrom u Sarajevu danas je sletio avion sa 10 tona katarske pomoći BiH čija je vrijednost oko šest miliona KM.

Katar šalje medicinsku pomoć BiH

SARAJEVO – U Bosnu i Hercegovinu sutra će stići medicinska pomoć iz Katara, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Katar ervejz najavio otkaze

Avio-kompaija Katar ervejz upozorila je danas da planira smanjenje radnih mjesta zbog krize izazvane pandemijom korona virusa.

Bevanda s ambasadorima Slovenije i Katara o poboljšanju saradnje

SARAJEVO – Vjekoslav Bevanda, zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministar finansija i trezora, primio je danas u odvojenim susretima ambasadore Slovenije u BiH Zoricu Bukinac i Katara Sultana bin Ali Al-Khatera, a osnovne teme razgovora bile su jačanje ekonomskih veza i privlačenje investicija u BiH.

Katarski emir uručio orden Turkovićevoj

SARAJEVO – Katarski emir šeih Tamim bin Hamad el Tani uručio je Biseri Turković, ministarki insotranih poslova BiH i donedavnoj ambasadorki BiH u Kataru, orden "Al Wajba" za izuzetan diplomatski doprinos u jačanju bilateralnih odnosa između dvije zemlje.

Besplatne vize za bh. državljane prilikom ulaska u Katar

Državljani Bosne i Hercegovine od danas mogu dobiti besplatne vize za dolazak u Državu Katar na aerodromu u Dohi, izvjestila je ambasadorica BiH u Kataru Bisera Turković.

Katar ukida vize građanima BiH

DOHA - Državljanima BiH biće ukinute vize prilikom putovanja u Katar, dogovoreno je na današnjem sastanku ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića sa premijerom Države Katar Abdulahom bin Naser bin Kalifa al Thanijem, održanom u Dohi.

Da bi završili stadione za SP u fudbalu radnici umiru od vrućine

Katar je kao domaćin organizator Svjetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine doživio građevinski bum, ali je analiza "Gardijana" pokazala da radnici rade u potencijalno kobnim uslovima.

Kladionice u panici zbog Platinija, domaćinstvo Katara "pod lupom"

Fudbalski svijet danas je potresao ogroman skandal jer je bivši predsjednik UEFA Michel Platini uhapšen je zbog namještanja dodjele Svjetskog prvenstva Kataru.

Katar domaćin klupskog SP

Katar će ove i sljedeće godine biti domaćin Svjetskog prvenstva za klubove, odlučila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

Najčitanije