Katastrofa

Tramp proglasio veliku katastrofu

SAN HOZE - Američki predsjednik Donald Tramp proglasio je veliku katastrofu u Kaliforniji, čime je otvorio mogućnost slanja federalne pomoći zbog šumskih požara.

Snimak dronom prikazuje sav užas eksplozije koja je razorila Bejrut

Dijelovi Bejruta sravnjeni su sa zemljom u jučerašnjoj eksploziji, a razmjere katastrofe se najbolje vide na snimku iz drona.

SZO: Epidemija je katastrofa, posljedice će se osjećati decenijama

ŽENEVA - Globalna epidemija virusa korona je katastrofa čije će posljedice dugo trajati, upozorio je danas generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus.

Velika opasnost vreba iz otopljenih santi leda: "Recept za katastrofu"

Naučnici upozoravaju da bi ubrzano zagrijavanje krajnjeg sjevera Zemlje moglo da "oslobodi" brojne viruse stare i po stotine hiljada godina, koji su zakopani u sibirskom vječnom ledu, što može da dovede do velikih posljedica po čovječanstvo.

Ukrajina objavila nepoznate podatke o nesreći u Černobilju

Arhiva Službe bezbjednosti Ukrajine i Ukrajinski institut za nacionalno sećanje skinuli su oznaku tajnosti sa dokumenata o izgradnji nuklearne elektrane u Černobilju i nesreći koja se tamo dogodila.

Naučnici tvrde: Ove velike katastrofe Zemlja neće izbjeći

Istorija Zemlje je oduvijek oblikovana prirodnim katastrofama, na koje, bez obzira na svoj tehnološki napredak, ne možemo uticati. Neka su područja svijeta znatno češće pogođena takvim događajima, a neka od njih mogu usmrtiti na hiljade ljudi...

SAD decenijama skrivaju strašnu nuklearnu katastrofu

Amerikanci su osmislili popularnu TV seriju "Černobilj" kako bi živo ilustrovali poroke sovjetskog sistema, koji krije čak i ono što ugrožava život i zdravlje ljudi. Međutim, ovih dana se navršava 60 godina od strašne nuklearne katastrofe koja se desila u SAD. Veo tajne koji obavija ovaj događaj, znatno premašuje černobiljski.

Kako je BiH izbjegla posljedice černobiljske katastrofe?

Ove godine navršile su se 33 godine od černobiljske, najveće nuklearne katastrofe u ljudskoj istoriji čije se posljedice osjećaju i danas.

Sovjetski general opisao kako je stvarno izgledala katastrofa u "Černobilju"

O novoj seriji "Černobilj", koja se prikazivala na kanalu HBO, progovorio je i sovjetski general-major Nikolaj Tarakanov. On je za RT istakao da je ova ekranizacija tačno predstavila kako su izgledali njegovi postupci nakon nuklearne katastrofe 1986. godine. Dodao je da heroji nisu bili komandanti ili zvaničnici, već vojnici koji su svoje živote stavili na kocku.

Katastrofa vidiljiva iz svemira

Između 300 i 400 tijela leži uz put nedaleko od grada Beira u Mozambiku, kažu svjedoci, a prenosi CNN.

Najčitanije