Katedrala

Požar u katedrali u Nantu, na terenu desetine vatrogasaca

NANT - U požaru koji je izbio danas u katedrali u francuskom gradu Nantu na zapadu zemlje uništene su velike orgulje i vitraž u zgradi iz 15. vijeka, a ovaj slučaj se tretira kao krivično djelo, rekli su zvaničnici.

Kasipović: Koliko je grijeh moliti se za zločince?

BANJALUKA - Banjalučanin Anton Kasipović napisao je pismo nadiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću u kojem je upitao šta znači današnja misa u Sarajevu za djecu koja su zvjerski ubijena u banjalučkom naselju Šargovac, šta znači za Jasenovac, Donju Gradinu, Jadovno, te da li je grijeh moliti se za zločince.

Tonči Huljić želi pokrenuti akciju za obnovu zagrebačke katedrale

Splitski muzičar Tonči Huljić predstavio je novu pjesmu “Bjankerija”, čiji je videospot snimio netom prije zabrane izlaska i okupljanja na javnim površinama.

Kontrolisanom eksplozijom odlomljen vrh tornja Zagrebačke katedrale

ZAGREB - Vrh sjevernog tornja Zagrebačke katedrale, koji je oštećen u zemljotresu koji je pogodio glavni grad Hrvatske 22. marta, odlomljen je u kontrolisanoj eksploziji i spušten na zemlju, kako bi bio saniran jer mu je zbog oštećenja prijetilo urušavanje.

Bočelijev nastup za 13 sati vidjelo 24 miliona ljudi

MILANO - Uskršnji koncert Andree Bočelija za 13 sati preko interneta odgledalo je više od 24 miliona ljudi, saopštili su organizatori koncerta.

Bočeli: To neće biti koncert, to će biti molitva

Italijanski tenor Andrea Bočeli kako je ranije najavljeno pjevaće u Milanskoj katedrali na Uskrs, ali u njoj neće biti vjernika, a prema njegovim riječima to neće biti koncert, već molitva.

Gotička ljepotica podizana šest vijekova

Milano je jedan od najposjećenijih gradova Italije, a status nezvanične prijestonice ove mediteranske države nosi zahvaljujući važnim kulturnim i obrazovnim institucijama, razvijenoj modnoj industriji i brojnim kompanijama i bankama. Kada je u pitanju Milano, znamenitosti su mnogobrojne, ali jedna se posebno izdvaja - čuvena Milanska katedrala. Sa sigurnošću se može reći da je lična karta Milana oličena u veličanstvenoj gotičkoj građevini, koju u Italiji nazivaju Duomo di Milano.

Nastavljeno raščišćavanje u katedrali Notr Dam

PARIZ - Raščišćavanje ruševina u katedrali Notr Dam u Parizu, koja je teško oštećena u požaru sredinom aprila, nastavljaju se danas, rekao je zvaničnik francuskog ministarstva kulture.

Muškarac sa kanisterima benzina uhapšen u katedrali u Njujorku

​NJUJORK – U katedrali St. Patrick u Njujorku uhapšen je muškarac sa kanisterima benzina, bočicama zapaljive tečnosti i upaljačem.

Mađarski vicepremijer okrivio francusku politiku za požar u katedrali

BUDIMPEŠTA - Zamjenik mađarskog premijera Žolt Šemjen izjavio je danas da je požar u katedrali Notr Dam "tragičan simbol apokaliptičnog gubitka vrijednosti kojem svjedočimo u zapadnom svijetu".

Najčitanije