Katedrala

Nastavljeno raščišćavanje u katedrali Notr Dam

PARIZ - Raščišćavanje ruševina u katedrali Notr Dam u Parizu, koja je teško oštećena u požaru sredinom aprila, nastavljaju se danas, rekao je zvaničnik francuskog ministarstva kulture.

Muškarac sa kanisterima benzina uhapšen u katedrali u Njujorku

​NJUJORK – U katedrali St. Patrick u Njujorku uhapšen je muškarac sa kanisterima benzina, bočicama zapaljive tečnosti i upaljačem.

Mađarski vicepremijer okrivio francusku politiku za požar u katedrali

BUDIMPEŠTA - Zamjenik mađarskog premijera Žolt Šemjen izjavio je danas da je požar u katedrali Notr Dam "tragičan simbol apokaliptičnog gubitka vrijednosti kojem svjedočimo u zapadnom svijetu".

Francuski sveštenik utrčao u katedralu i spasio "Hristovu krunu"

Francuski sveštenik i kapelan pariske vatrogasne brigade Žan Mark Furnije jedan je od heroja sinoćnjeg spasavanja Notr Dama.

Zašto se Notr Dam nije gasio iz vazduha?

Katastrofalan požar u pariškoj katedrali Notr Dam je ugašen. Cijelu veče trajala je borba s vatrenom stihijom, a vatrogasci su satima nemoćno gledali kako požar guta jednu od najpoznatijih građevina na svijetu.

Notr Dam zvonio u čast srpske vojske 1389.

Prema predanju, 1389. godine nakon što je bosanski kralj Tvrtko Kotromanić poslao u Firencu vijest o potpunom porazu Turaka na Kosovu polju, u Parizu su zvona sa katedrale Notr Dam, koju je večeras zahvatio veliki požar, zvonila u čast velike hrišćanske pobjede srpske vojske.

Vatikan: Šok i tuga zbog Notr Dama

RIM - Požar koji je opustošio katedralu Notr Dam u Parizu izazvao je šok i tugu Svete stolice, izjavio je večeras portparol Vatikana Alesandro Ðizoti.

Simbol Pariza: Notr Dam remek djelo svjetske arhitekture

PARIZ - Pariska katedrala Notr Dam koju je večeras zahvatio veliki požar, usled čega se urušio vrh tog monumentalnog zdanja, smatra se jednim od najboljih primjera francuske gotske arhitekture.

Makron: Požar u Notr Damu nacionalna katastrofa

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron stigao je večeras do katedrale Notr Dam koju je zahvatio veliki požar.

Brnabić: Mislimo na Pariz večeras

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić uputila je večeras poruku povodom požara koji je izbio u pariskoj katedrali Notr Dam.

Najčitanije