Katolička crkva

Vatikan priručnikom utiče na biskupe da prijavljuju pedofiliju

RIM - Vatikan je danas poručio biskupima širom svijeta da treba da prijave slučajeve seksualnih zločina sveštenstva policiji, čak i kada nisu zakonski obavezani, u naporima da primora crkvene vođe da zaštite maloljetnike od sveštenika predatora.

Obnovljene mise sa vjernicima

VATIKAN - Papa Franjo označio je danas potpuno otvaranje Bazilike Svetog Petra, a Katolička crkva održala je javne mise prvi put u posljednja dva mjeseca u okviru novog ublažavanja restrikcija povodom epidemije virusa korona.

Na temeljima pravoslavne crkve služena katolička misa

NOVO BRDO - U pravoslavnoj crkvi Svetog Nikole na Novom Brdu služena je katolička misa. Eparhija raško-prizrenska izrazila je protest.

Prvi Afroamerikanac na čelu najuticajnije nadbiskupije u SAD

VATIKAN - Papa Franja imenovao je nadbiskupa Atlante Viltona Gregorija za novog poglavara katoličke crkve u Vašingtonu, saopštio je danas Vatikan.

Katolici i protestanti u Njemačkoj istupaju iz crkve zbog poreza

BERLIN - Sve više katolika i protestanata napušta crkvu u Njemačkoj, jer ne žele da plaćaju crkveni porez, koji iznosi devet odsto od poreza na platu.

Glumio sveštenika 18 godina: Ženio parove i ispovijedao ljude

Čovjeka koji se 18 godina pretvarao da je sveštenika razriješila je Katolička crkva u Španiji, objavio je BBC.

Katolička crkva u Španiji javno priznala zlostavljanje maloljetnika

MADRID - Katolička crkva u Španiji javno je priznala u ponedjeljak da su sveštenici i drugi crkveni službenici seksualno zlostavljali maloljetnike.

Katolička crkva će dozvoliti brak sveštenicima?

Vatikan je, piše Guardian, suptilno natuknuo kako bi oženjeni muškarci i udate žene mogli, i trebali, služiti u katoličkim misijama i crkvama u Amazonu kako bi se proširio uticaj Crkve u toj regiji.

"Distanciramo se od fašističkog okupljanja u Blajburgu"

BEČ - Rimokatolička crkva austrijske pokrajine Koruška distancirala se od desničarskog i fašistickog okupljanja oko komemoracije u Blajburgu.

Papa Franjo: Ne rađajte previše djece

VATIKAN - Papa Franjo pozvao je vjernike da ne "rađaju previše djece, u pokušaju rješavanja problema globalnog rasta populacije", prenose ovih dana britanski mediji.

Najčitanije