Kazahstan

Uvedena blokada u nekoliko gradova u Kazahstanu

NUR-SULTAN - Kazahstan je uveo blokadu u nekoliko gradova i sela i pooštrio restrikcije u jednoj provinciji poslije rasta broja novih slučajeva kovida-19, saopštile su danas vlasti ove zemlje, mjesec dana poslije ukidanja vanrednog stanja.

U kraju sa 500 neženja Kazahstanke se udaju za srpske momke

MIONICA - U mioničkim selima je oko 500 neoženjenih muškaraca. Cilj projekta "Mioničke mlade" je stvaranje mogućnosti da zasnuju porodice i ostanu na selu. Nekoliko nevijesta došlo je iz Kazahstana.

Šta je uzrok pada aviona u kojem je bilo 98 putnika

NURSULTAN - Za sada nije jasno zašto se avion sa 98 putnika i članova posade srušio danas neposredno po polijetanju u Kazahstanu, a zvaničnici razmatraju dva moguća scenarija - da bi mogući uzrok mogla biti greška pilota ili tehnički problem.

Ispovijest preživjelih: Avion se tresao, ljudi vrištali, a onda se čuo užasan zvuk

ALMATI - Avion kompanije "Bek Er" sa 93 putnika i pet članova posade srušio se jutros u blizini grada Almati u Kazahstanu, ubrzo nakon polijetanja.

Srušio se putnički avion u Kazahstanu, broje mrtve

Najmanje 14 osoba je poginulo, a više od 10 je teško povrijeđeno nakon što se putnički avion sa 93 putnika i pet članova posade srušio nedugo nakon polijetanja iz Almatija u Kazahstanu.

Astronauti sletjeli u Kazahstan

Američki i ruski astronaut i prvi čovjek u svemiru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata bezbjedno su danas sleteli u Kazahstanu poslije šestočasovnog leta sa Međunarodne svemirske stanice.

Rodila blizance u razmaku od 11 nedjelja

Lilija Konovalova, koja ima 29 godina i koja živi u Kazahstanu, iznenadila je doktore nakon što je na svijet donijela blizance u razmaku od 11 nedjelja. Ovo je izuzetno rijedak slučaj u medicini i doktori su naglasili da se dešava jednom u 50 miliona slučajeva.

Vaterpolisti Srbije ubedljivi protiv Kazahstana

​Vaterpolo reprezentacija Srbije pobijedila je večeras Kazahstan 20:6 (4:0, 6:3, 6:1, 4:2) u trećem kolu završnog turnira Svjetske lige na bazenu Tašmajdan.

Pao helikopter, poginulo 13 vojnika

NURSULTAN - Svih 13 lica u vojnom helikopteru Kazahstana poginulo je kada se letjelica srušila na jugu zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane te zemlje.

Pao helikopter, broj žrtava još nepoznat

NUR-SULTAN - Vojni helikopter Kazahstana sa 13 putnika pao je danas za vrijeme vojne vježbe u toj državi, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Najčitanije