Kazna

Đoković prošao bez kazne, ali nisu Federer i Kirjos

Teniska asocijacija Australije objavila je izvještaj u kojem navodi koji su teniseri i teniserke novčano kažnjeni zbog nepristojnog ponašanja.

Monstrum odsjekao glavu osmomjesečnoj bebi, pomogla mu njena majka

Monstrum iz Bjelorusije na tamošnjem je Vrhovnom sudu izgubio žalbu koju je podnio nakon što mu je dosuđena smrtna kazna zbog ubistva osmomjesečne djevojčice kojoj je odsjekao glavu.

Iran: Smrtna kazna zbog špijuniranja za SAD

TEHERAN - Sud u Iranu osudio je jednu osobu na smrtnu kaznu nakon optužbi za špijuniranje za američku Centralnu obavještajnu agenciju (CIA), saopštio je portparol glavnog iranskog krivičnog suda Holamhosein Ismaili.

Pudždemon moli pristalice za donacije kako bi platio kaznu

MADRID - Bivši katalonski lider Karles Pudždemon zamolio je danas svoje pristalice za donacije u novcu, nakon što je španski sud naredio da on i još 19 katalonskih lidera treba da vrate 4,1 milion evra javnog novca utrošenog na organizaciju zabranjenog referenduma o nezavisnosti.

"Rad u javnom interesu može zamijeniti zatvorsku kaznu"

BANJALUKA - Rad u javnom interesu predstavlja alternativnu vrstu krivične sankcije koja se počiniocu krivičnog djela, po odluci nadležnog suda, može izreći u situacijama kada na njegov zahtjev sud može odluku o zatvorskoj kazni da zamijeni ovom vrstom sankcije, rekao je inspektor u Ministarstvu pravde Republike Srpske Nenad Mirkonj.

Poništena smrtna kazna nekadašnjem predsjedniku Pakistana

LAHORE - Viši sud u Lahoreu poništio je danas smrtnu kaznu izrečenu prošlog mjeseca bivšem pakistanskom predsjedniku Pervezu Mušarafu.

Rusija potvrdila, žaliće se na zabranu zbog dopinga

Rusija je potvrdila da će uložiti žalbu na četvorogodišnju zabranu nastupa na najvećim sportskim takmičenjima zbog manipulacije podacima o dopingu, koju joj je izrekla Svjetska antidoping agencija (WADA).

Policajac zaustavio suprugu i napisao joj kaznu

Saobraćajni policajac u Batmanu, na jugoistoku Turske, zaustavio je automobil kojim je upravljala njegova supruga, a potom joj je napisao kaznu od 108 turskih lira.

Odbačena žalba na smrtnu kaznu osuđenom za silovanje i ubistvo

NJU DELHI - Najviši indijski sud u srijedu je odbacio žalbu na smrtnu kaznu jednog od četvorice muškaraca osuđenih za višestruko silovanje i ubistvo žene u autobusu u New Delhiju, navodeći da nemaju razloga za preispitivanje kazne.

Muškarac iz BiH osuđen za krađu i silovanje u Sloveniji

LJUBLJANA - Sud u Mariboru osudio je danas na pet godina i tri mjeseca zatvora, protjerivanje i petogodišnju zabranu ulaska u Sloveniju 26-godišnjeg hrvatskog državljanina sa stalnim prebivalištem u BiH i privremenim u Sloveniji, nakon nagodbe s tužilaštvom i priznanja dvije pljačke i jednog silovanja.

Najčitanije