Kazna

TikTok kažnjen zbog neobrisane propagande homoseksualnih odnosa

Ruski sud kaznio je kinesku video-aplikaciju TikTok novčanom kaznom u iznosu od dva miliona rubalja (27.239,79 dolara) zbog toga što nisu obrisane objave koje je Rusija zabranila kao "propagandu homoseksualnih odnosa", javile su novinske agencije.

Trampu kazna 10.000 dolara dnevno zbog nepoštovanja suda

NJUJORK - Njujorški sudija Artur Engoron sa 10.000 dolara dnevno kaznio je danas bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa, zbog nepoštovanja suda.

Zarađuju prijavljujući vozače koji ostavljaju vozila da rade u praznom hodu

Neki poslovi ne zahtijevaju puno truda i stresa, a dobro su plaćeni, odnosno za njih su potrebni samo mobilni i dobra obuća. Njujorčani zarađuju tako što snimaju dostavna vozila, koja stoje uz put uključena u praznom hodu i to prijavljuju vlastima. Isplata je daleko od simbolične.

Izrečena treća doživotna kazna u Srbiji

BEOGRAD - Radomir Blagojević osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na kaznu doživotnog zatvora, jer je 13. jula 2020. u Surčinu, Zoricu Kalinić polio benzinom i živu je zapalio, usljed čega je žena preminula.

Bivši savjetnik Radovana Karadžića kaznu nastavlja izdržavati u Srbiji

BEOGRAD - Jovan Tintor zvani Joja ostatak kazne će izdržavati u Srbiji, nakon što je u toj zemlji priznata presuda Suda BiH, kojom je osuđen na deset godina zatvora za zločine počinjene u Vogošći, potvrđeno je za BIRN.

"Kaznićemo Google"

​Rusko nadzorno telekomunikaciono tijelo Roskomnadzor saopštilo je danas da će kazniti kompaniju Google zbog kršenja ruskog zakona, prenio je Rojters.

Abazović za strožu kaznenu politiku prema medijima

PODGORICA - U Podgorici je danas održana konferencija Centra za demokratsku tranziciju (CDT) na temu "Mreža dezinformacija: ukradena demokratija" na kojoj se potpredsjednik odlazeće vlade i mandatar Dritan Abazović založio za pojačanu kaznenu politiku prema određenim medijima u Crnoj Gori.

Kirjos kažnjen zbog divljanja - najveća moguća kazna

ATP je potvrdio da je novčano kaznio Nika Kirjosa.

Sudovi u RS iza rešetaka poslali 450 ljudi, među njima malo "krupnih riba"

BANJALUKA - Sudovi u Srpskoj tokom prošle godine izrekli su zatvorske kazne za 450 ljudi, novčane za 951, dok je uslovno osuđeno njih 1.359.

Kazna preduzeću "Čistoća" - klaonični otpad istresli u Vrbas

BANJALUKA - Vodna inspekcija grada Banjaluka kaznila je preduzeće "Čistoća" novčanom kaznom od 7.500 KM zbog istresanja otpada iz klaonice, umjesto na deponije, u rijeku Vrbas.

Meta ponovo novčano kažnjena

Irska komisija za zaštitu podataka (DPC) je kaznila kompaniju Meta, zbog brojnih bezbjednosnih propusta.

Evroliga kaznila Crvenu zvezdu

Košarkaškom klubu Crvenoj zvezdi je izrečena novčana kazna od strane Evrolige.

Državljanima BiH do 10 godina robije za eventualno uplitanje u sukobe u Ukrajini

SARAJEVO, KIJEV - Ako bi se neko od bh. državljana pridružio ili na drugi način učestvovao u krvavim sukobima na području Ukrajine, izložio bi se riziku da za to ide na robiju, jer to predviđa naše zakonodavstvo.

Obavezna vakcinacija u Austriji bez kazni do daljeg?

BEČ - Austrijska vlada odložiće primjenu kazni za nepoštovanje zakona o obaveznoj vakcinaciji protiv virusa korona, tvrdi javni servis ORF.

Facebook pratio ljude i nakon odjave, kazna 90 miliona dolara

Meta će morati da plati 90 miliona dolara jer je izgubila spor – optuženi su da su pratili korisnike čak i kada se odjave.

Najčitanije