Kazna

Zatvorska kazna za zamjenika predsjednika parlamenta Bugarske

Sud u Bugarskoj osudio je danas lidera partije Volja Veselina Mareškog na četiri godine zatvora zbog iznude.

Napadaču na noćni klub u Turskoj 40 doživotnih robija

ISTANBUL - Turski sud osudio je danas na doživotni zatvor glavnog osumnjičenog za napad na istanbulski noćni klub Reina na Novu 2017. godinu, u kojem je poginulo 39 ljudi, javila je turska državna novinska agencija Anadolija.

Zatvorska kazna za osnivača Dark Web prodavnice

Još tokom 2017. godine američke i međunarodne vlasti zatvorile su dark web prodavnicu AlphaBay koja se bavila prodajom opojnih sredstava, oružja, ukradenih identiteta i finansijskih informacija. Sada je moderator te internet prodavnice, Brajan Konor Herel, osuđen na zatvorsku kaznu od jedanaest godina.

U BiH za godinu osuđeno 116 maloljetnika

SARAJEVO, BANJALUKA - Tokom prošle godine u BiH je osuđeno 116 maloljetnika, što je 21 više u odnosu na 2018.

Indonezija: Za nenošenje maske kazna ili mrtvački sanduk

Ljudi koji odbiju da nose masku radi sprečavanja širenja virusa korona u glavnom gradu Indonezije Džakarti mogu izabrati hoće li da plate kaznu ili da jedan minut leže u mrtvačkom sanduku.

Izmijenjen zakon: Policija KS može kažnjavati zbog nenošenja maski

SARAJEVO - Skupština Kantona Sarajevo danas je usvojila izmjene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira koje omogućavaju policiji kažnjavanje osoba koje ne poštuju mjere zaštite od zaraznih bolesti.

Prvi put u istoriji Novog Zelanda: Doživotna robija za Brentona Taranta

VELINGTON - Australijanac Brenton Tarant koji je ubio 51 osobu u napadu na dvije džamije u novozelandskom gradu Krajstčerču osuđen je na doživotnu robiju bez mogućnosti uslovne slobode.

Još jedno vozilo oduzeto, Teslićanin privremeno ostao bez hjundaija

Teslićka policija privremeno je oduzela automobil hjundai od lica sa područja ove opštine čiji su inicijali M.DŽ, koje nije posjedovalo vozačku dozvolu. Utvrđeno je daje dozvola ranije deponovana zbog sakupljenih 10 kaznenih bodova za godinu dana.

Serijski ubica i silovatelj osuđen na doživotnu robiju

SAKRAMENTO - Bivši policijski službenik američke države Kalifornija Džozef Džejms DeAnđelo koji je živio dvostruki život kao "ubica zlatne države" osuđen je danas na doživotnu robiju za niz ubistava i silovanja izvršenih sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, riješenih zahvaljujući upotrebi internet stranica za geneologiju.

Kazne zbog nepoštovanja mjera pune opštinske kase

BERLIN - Njemačke vlasti oštro postupaju protiv lica koja ne poštuju mjere uvedene za prevenciju širenja virusa korona.

Najčitanije