Kazna

Kršenje autorskih prava: Niko ne odgovara za krađu fotografija

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako su Zakonom o autorskim pravima i srodnim pravima Bosne i Hercegovine fotografije, kao autorsko djelo, formalno zaštićene, kršenja istih su svakodnevna i niko za to ne odgovora.

Zbog nepoštivanja mjera za mjesec izdato 91.400 KM kazni

SARAJEVO - Inspekcijski organi u Federaciji BiH izdali su u septembru 91.400 KM kazni i četiri rješenja o zabrani rada zbog nepoštivanja epidemioloških mjera.

Vrhovni sud Slovenije: Kazne zbog nenošenja maske neosnovane

LJUBLJANA - Vrhovni sud Slovenije je donio presudu da izricanje kazni za prekršaj osobama koje ne nose masku za lice u zatvorenim javnim prostorima tokom epidemije virusa korona nema pravnu osnovu.

Ublažena Veležova kazna zbog prekida utakmice s Borcem

Apelaciona komisija Fudbalskog saveza BiH djelimično je uvažila žalbu FK Velež na kazne izrečene mostarskom klubu zbog prekida utakmice 10. kola M:tel Premijer lige BiH FK Velež - FK Borac u Mostaru.

NS/FS BiH odredio kazne za Velež

Fudbalski klub Velež kažnjen je neigranjem šest utakmica na svom stadionu, novčano sa 10.000 KM, te oduzimanjem tri boda, odlučeno je danas na sjednici Disciplinske komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Meč Velež - Borac registrovan službenim rezultatom 0:3

Na sjednici Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas je, između ostalog, razmatrana utakmica 10. kola Mtel Premijer lige Bosne i Hercegovine FK Velež - FK Borac u Mostaru koja je prekinuta u 82. minutu zbog ulaska navijača u teren.

Bilal Bosnić izašao iz zatvora

Nekadašnji vođa vehabija iz Bužima Husein Bilal Bosnić jutros je izašao iz zatvora u Vojkovićima gdje je služio kaznu od sedam godina na koju ga je osudio Sud BiH zbog podsticanja na terorizam.

Google se žalio na kaznu od 500 miliona evra

Kazna je izrečena zbog toga što korporacija nije vodila odgovarajuće pregovore s izdavačima o primjeni srodnih prava i naknadi za uporabu sadržaja.

Fetel ipak bez drugog mjesta, odbijena žalba Aston Martina

Stjuardi Formule 1 odbacili su žalbu Aston Martina na diskvalifikaciju Sebastijana Fetela na trci za VN Mađarske.

Krivokapić i sedam ministara kažnjeni sa po 500 evra

PODGORICA - Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da su premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i većina njegovih ministara prekršili Zakon o sprečavanju korupcije zbog toga što nisu prijavili sve prihode i imovinu.

Najčitanije