Kazne

Neobični potezi policajca koji hvataju vozače u prekršaju

Nerijetko se čudimo domišljatosti policijskih službenika kad je u pitanju naplaćivanje kazni.

Izmjene Zakona: Za prebrzu vožnju i teže pijanstvo kazne do 2.000 KM

BANJALUKA, SARAJEVO - Kaznom od 1.000 do 2.000 KM biće kažnjen vozač ukoliko se na putu u naselju kreće brzinom koja je za više od 50 km/h veća od dozvoljene.

Inspektori u RS tokom vikenda izrekli 10.200 KM kazni zbog nepoštivanja mjera

BANJALUKA - U toku proteklog vikenda inspektori Inspektorata RS su zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama privrednim subjektima izrekli kazne u iznosu od 10.200 KM.

Skoro utrostručen iznos kazni, manje zatvorenih lokala u RS

BANJALUKA - Nakon stupanja na snagu izmjena i dopuna Zakona o fiskalnim kasama, čija je primjena u Srpskoj počela u julu prošle godine, iznos izrečenih novčanih kazni povećan je za gotovo tri puta u odnosu na uporedni period prethodne godine.

Banjalučki vozači i pekari kažnjeni zbog nenošenja maski

BANJALUKA - Gradska inspekcija je u vrijeme pandemije virusa korona sankcionisala dva vozača gradskog prevoza, jednog zaposlenika u pekari, te izdala dva prekršajna naloga ustanovi za smještaj starijih lica zbog nepoštovanja propisanih mjera zaštite od kovida-19, rekli su za "Nezavisne" u Odjeljenju za inspekcijske poslove.

Evropski sud pravde kaznio Rumuniju i Irsku

​BRISEL - Evropski sud pravde kaznio je danas Rumuniju i Irsku zbog odgađanja i nepotpune primjene regulativa protiv pranja novca i finansiranja terorista.

Oštrija kontrola zapuštenih dvorišta u Banjaluci, prijete rigorozne kazne

BANJALUKA - Gradska inspekcija će u narednim danima, sa dolaskom ljepšeg vremena i bujanja vegatacije, pooštriti kontrolu zapuštenih dvorišta u Banjaluci, u namjeri da vlasnike zemljišta primora da svoje okućnice održavaju urednim i čistim, saopšteno je iz Gradske uprave.

Mjeru zabrane kretanja prekršile 23 osobe u Srpskoj

BANJALUKA - Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja u protekla 24 časa prekršila su 23 građana Republike Srpske, saopštio je MUP RS.

Samo jedna kazna za preskupo gorivo, obavljeno 77 kontrola

BANJALUKA - U proteklih mjesec dana, koliko je u Srpskoj na snazi uredba koja ograničava marže na gorivo u maloprodaji i veleprodaji, republički inspektori obavili su 77 kontrola te utvrdili tek jednu nepravilnost.

Kazne za preduzetnike u Banjaluci zbog nepoštovanja mjera

​BANJALUKA - Inspektori Inspektorata Republike Srpske izvršili su u toku jučerašnjeg dana 177 kontrole poslovnih subjekata u Republici Srpskoj, u dijelu pridržavanja zaštitnih mjera korišćenja i obezbjeđivanja lične zaštitne opreme, poštivanja fizičke distance i provođenja mjera dezinfekcije, a u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Najčitanije