Kazne

Zbog kršenja mjera zabrane kažnjen 81 građanin u RS

BANJUALUKA - Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji RS kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do 5 časova, u protekla 24 časa sankcionisano je 81 građana u RS, saopštio je MUP RS.

Zbog širenja dezinformacija kažnjena sa 1.000 KM

BANJALUKA - Pripadnici Policijske uprave Gradiška uručili su prekršajni nalog i izrekli novčanu kaznu od 1.000 KM licu čiji su inicijali B.B. iz Gradiške zbog objavljivanja dezinformacija na svom instagram profilu.

Za nepoštovanje karantina u Hrvatskoj kazne od 8.000 do 120.000 kuna

ZAGREB - Hrvatski državni inspektorat saopštio je danas da će prva kazna za nepoštovanje samoizolacije od korona virusa iznositi 8.000 kuna (oko 1.050 evra), a svaka naredna će biti viša.

Neplaćene kazne oduzimaju auta

GRADIŠKA, SARAJEVO - Sve su češći slučajevi u BiH da vozači koji krše saobraćajne propise i pritom ne plaćaju kazne privremeno ostaju bez vozila.

Zbog neplaćenih kazni policija oduzela šest automobila

​GRADIŠKA – Policija je u Gradišci oduzela šest putničkih automobila od osoba koja su višestruki povratnici u izvršenju saobraćajnih prekršaja i koji imaju veće iznose neplaćenih novčanih kazni.

Tražili prava, dobili kazne od 72.000 KM

BIHAĆ - Na adresu Saveza udruženja osoba s invaliditetom USK, u čijem sastavu djeluje devet udruženja koja okupljaju lica s invaliditetom, policija je do sada poslala prekršajne kazne u visini od 72.000 maraka, tvrdi Enes Alibegović, predstavnik tog saveza.

Za prelaske mimo pješačkog prelaza 111.859 KM kazni

BANJALUKA - Policajci su u toku ove godine kaznili 2.512 pješaka koji su prelazili ulicu mimo pješačkog prelaza, potvrđeno je za "Nezavisne" u Policijskoj upravi Banjaluka.

Kazne do 30.000 evra za maltretiranje magaraca u Grčkoj

Turistima koji u Grčkoj budu maltretirali magarce prijete kazne do 30.000 evra.

Povećane zatvorske kazne optuženima za terorizam

SARAJEVO - Nakon uvažene žalbe Tužilaštva BiH, zatvorske kazne su sa četiri i dvije godine zatvora, povećane na kaznu zatvora od šest godina prvooptuženom Maksimu Božiću i tri godine zatvora Edinu Hastoru, koji su optuženi za terorizam.

Kažnjeno 25 vozača automobila strane registracije

BANJALUKA - Na području Policijske uprave Gradiška kažnjeno je 25 vozača automobila strane registracije.

Najčitanije