Kazne

Oštrija kontrola zapuštenih dvorišta u Banjaluci, prijete rigorozne kazne

BANJALUKA - Gradska inspekcija će u narednim danima, sa dolaskom ljepšeg vremena i bujanja vegatacije, pooštriti kontrolu zapuštenih dvorišta u Banjaluci, u namjeri da vlasnike zemljišta primora da svoje okućnice održavaju urednim i čistim, saopšteno je iz Gradske uprave.

Mjeru zabrane kretanja prekršile 23 osobe u Srpskoj

BANJALUKA - Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja u protekla 24 časa prekršila su 23 građana Republike Srpske, saopštio je MUP RS.

Samo jedna kazna za preskupo gorivo, obavljeno 77 kontrola

BANJALUKA - U proteklih mjesec dana, koliko je u Srpskoj na snazi uredba koja ograničava marže na gorivo u maloprodaji i veleprodaji, republički inspektori obavili su 77 kontrola te utvrdili tek jednu nepravilnost.

Kazne za preduzetnike u Banjaluci zbog nepoštovanja mjera

​BANJALUKA - Inspektori Inspektorata Republike Srpske izvršili su u toku jučerašnjeg dana 177 kontrole poslovnih subjekata u Republici Srpskoj, u dijelu pridržavanja zaštitnih mjera korišćenja i obezbjeđivanja lične zaštitne opreme, poštivanja fizičke distance i provođenja mjera dezinfekcije, a u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Zabranu kretanja prekršilo 69 građana RS, 77 nije nosilo zaštitnu opremu

BANJALUKA - Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja osoba na teritoriji RS kojima je zabranjeno kretanje osoba sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim osobama na javnim površinama u vremenu od 15 do 5.00 časova u protekla 24 časa prekršilo je 68 građana u RS.

Zabranu kretanja prekršilo 28 građana, 135 kažnjeno zbog nenošenja zaštitne opreme

BANJALUKA - U Republici Srpskoj 27 građana u protekla 24 časa nije poštovalo zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja.

Veća disciplina: Pooštrene kazne zavezale pojaseve

BANJALUKA - Učestalost vezivanja bezbjednosnih pojaseva na prednjim sjedištima u Srpskoj prošle godine iznosila je 70 odsto, što je znatno više nego ranijih godina, a to stručnjaci pripisuju prevenciji u kombinaciji sa pooštrenim kaznama, koje su sa 30 skočile na - 100 maraka.

Korona ispisala 2.621 kaznu u RS

BANJALUKA - Zbog nepoštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije i ograničenja kretanja zbog epidemije virusa korona, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su od 20. marta do 27. aprila evidentirali ukupno 2.621 prekršaj.

Predloženo obustavljanje služenja zatvorskih kazni zbog vanrednog stanja

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH usljed epidemije virusa korona predložilo je državnoj, entitetskim i Vladi Brčko distrikta usvajanje inicijalnog interventnog propisa.

U USK kažnjeno sedmoro zbog objava na društvenim mrežama

BIHAĆ - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK kaznili su sedam osoba zbog uznemiravanja građana putem objava na društvenim mrežama tokom proteklog vikenda.

Najčitanije