Kemal Čaušević

Kemal Čaušević osuđen na devet godina zatvora

SARAJEVO - Kemal Čaušević, bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH, danas je u Sudu BiH osuđen na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora zbog pribavljanja protivpravne koristi i pranja novca.

Izricanje presude Kemalu Čauševiću

SARAJEVO - Sud BiH izreći će danas presudu Kemalu Čauševiću i Anesu Sadikoviću, optuženim za zloupotrebu službenog položaja, pranje novca i primanje dara.

Nastavak suđenje Kemalu Čauševiću 27. septembra

SARAJEVO - Suđenje nekadašnjem direktoru Uprave za indirektno oporezivanje BiH Kemalu Čauševiću odgođeno je zbog nedolaska na ročište svjedoka i vještaka Tužilaštva BiH.

Nastavljeno suđenje Čauševiću

SARAJEVO - Na suđenju bivšem direktoru Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Kemalu Čauševiću, svjedok Državnog tužilaštva je rekao kako je provjerama utvrđeno da mađarske firme od kojih se uvozila roba ne postoje na prijavljenim adresama.

Čitanjem optužnice počelo suđenje Kemalu Čauševiću

SARAJEVO - Pred Sudom BiH danas je čitanjem optužnice počelo suđenje bivšem direktoru Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH Kemalu Čauševiću, optuženom u predmetu "Pandora".

Suđenje Čauševiću odgođeno za 6. juli

SARAJEVO - Suđenje Kemalu Čauševiću, bivšem direktoru Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, optuženom u predmetu „Pandora“, odgođeno je za 6. juli, a zbog zahtjeva za izuzeće tužioca Dubravka Čampare.

Suđenje Čauševiću počinje 8. juna

SARAJEVO - Suđenje bivšem direktoru Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH Kemalu Čauševiću, optuženom u predmetu "Pandora", trebalo bi da počne 8. juna u Sudu BiH, gdje postupak vodi sudija Biljana Ćuković.

Kemal Čaušević negirao krivicu za zloupotrebu položaja

SARAJEVO - Kemal Čaušević, bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje, te Sedinet Karić izjasnili su se danas u Sudu BiH da nisu krivi po tačkama optužnice koje Čauševića terete za primanje dara, pranje novca i zloupotrebu položaja, a Karića za davanje dara.

Najčitanije