Kenija

Pustili ih ranije iz škole: U stampedu poginulo najmanje 13 djece

​NAJROBI - Trinaestero djece poginulo je u ljudskom stampedu pokrenutom nakon što su đaci krenuli niz stepenice na kraju nastave u Osnovnoj školi Kakamega na zapadu Kenije, izjavili su danas zvaničnici.

Nezapamćena najezda skakavaca u afričkoj zemlji

Nezapamćena najezda skakavaca pogodila je Keniju, najveća u poslednjih 70 godina, a milijarde insekata nanose ogromne štete dijelovima te afričke zemlje.

Napadnuta američko-kenijska vojna baza

Somalijska islamistička skupina Al Šabab napala je bazu u kenijskom okrugu Lamu koju koriste američke i kenijske snage te objavila snimke maskiranih militanata koji stoje pored aviona u plamenu.

Bivšeg olimpijskog prvaka pronašli pijanog u jarku

Kenijac Vilfred Bungei (39) bio je apsolutna svjetska atletska klasa. Olimpijski pobjednik i svjetski prvak na 800 metara.

Srušila se zgrada u Keniji, ne zna se da li ima žrtava

NAJROBI - Šestospratna zgrada u Keniji srušila se danas, a zvaničnici strahuju da bi ispod ruševina mogli da budu zatrpani ljudi.

Ubijaju bebe gaziranim pićima jer nemaju legalan abortus

Medicinske sestre pričaju kako na ulicama Najrobija postoji više načina ako se žena želi riješiti neželjenog djeteta, a to im omogućuju loši zakoni i siromaštvo.

Poplave i klizišta u Keniji, nastradale 34 osobe

NAJROBI - U poplavama u Keniji poginule su 34 osobe, a od toga 29 u klizištima, rekao je ministar unutrašnjih poslova Fred Matijangi.

"Vrata pakla" povukla šestoro turista u smrt

NAIROBI - Kenijske vlasti su zabranile posjete poznatom nacionalnom parku "Vrata pakla", nakon što je u poplavljenoj klisuri stradalo šest turista i njihov vozač.

Olimpijski šampion doživio težak udes

Dvostruki olimpijski šampion Dejvid Rudiša doživio je tešku saobraćajnu nesreću u rodnoj Keniji, piše BBC.

Kenija dominirala Banjalučkim polumaratonom

BANJALUKA - Pobjednik današnjeg GoPro RMC Banjalučkog polumaratona je Paul Tiongik iz Kenije koji je ostvario sjajan rezultat od 1.02.31 časova, drugo mjesto osvojio je Noel Hitimana iz Ruande (1.05.17), dok je na trećem mjestu Kenijac Evans Kipngetic Tanui (1.05:48).

Najčitanije