Kenija

Demonstranti u Keniji zapalili policijsku stanicu zbog ubistva

NAJROBI - Demonstranti u Keniji zapalili su policijsku stanicu nakon što je jedan policajac navodno ubio muškarca jer je prodavao lažno dezinfekciono sredstvo za ruke, prenosi Rojters pozivajući se na izvještaj policije.

Tri osobe ubijene u Keniji zbog nenošenja maski

NAJROBI – Svjedoci su saopštili da su tri osobe ubijene u malom gradu u dolini Rift u Keniji tokom sukoba između policije i mještana zbog nenošenja maski za lice kako bi se spriječilo širenje korona virusa.

U Keniju stigli iz inostranstva pa pobjegli iz karantina

LONDON - U Najrobiju su desetine ljudi snimljene kako bježe iz karantina u koji su smješteni nakon što su u zemlju doputovali iz inostranstva, prije ukidanja međunarodnih letova, prenio je BBC.

Kenija neće mijenjati stav o Kosovu

BEOGRAD - Kenija osuđuje svaki vid kršenja međunarodnog prava i neće mijenjati stav o samoproglašenom Kosovu, potvrdio je državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Kenije Ababu Namvamba na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Pustili ih ranije iz škole: U stampedu poginulo najmanje 13 djece

​NAJROBI - Trinaestero djece poginulo je u ljudskom stampedu pokrenutom nakon što su đaci krenuli niz stepenice na kraju nastave u Osnovnoj školi Kakamega na zapadu Kenije, izjavili su danas zvaničnici.

Nezapamćena najezda skakavaca u afričkoj zemlji

Nezapamćena najezda skakavaca pogodila je Keniju, najveća u poslednjih 70 godina, a milijarde insekata nanose ogromne štete dijelovima te afričke zemlje.

Napadnuta američko-kenijska vojna baza

Somalijska islamistička skupina Al Šabab napala je bazu u kenijskom okrugu Lamu koju koriste američke i kenijske snage te objavila snimke maskiranih militanata koji stoje pored aviona u plamenu.

Bivšeg olimpijskog prvaka pronašli pijanog u jarku

Kenijac Vilfred Bungei (39) bio je apsolutna svjetska atletska klasa. Olimpijski pobjednik i svjetski prvak na 800 metara.

Srušila se zgrada u Keniji, ne zna se da li ima žrtava

NAJROBI - Šestospratna zgrada u Keniji srušila se danas, a zvaničnici strahuju da bi ispod ruševina mogli da budu zatrpani ljudi.

Ubijaju bebe gaziranim pićima jer nemaju legalan abortus

Medicinske sestre pričaju kako na ulicama Najrobija postoji više načina ako se žena želi riješiti neželjenog djeteta, a to im omogućuju loši zakoni i siromaštvo.

Najčitanije