Kesten

Banjalučani kupuju kesten uprkos poskupljenju

BANJALUKA - Sezona kestenja uveliko traje, i bez obzira na njegovo poskupljenje ove godine, veliki broj građana ga kupuje, kako kaže Goran Golić za "Nezavisne", koji se prodajom kestenja bavi već 25 godina.

Kesten - plod pun vitamina

Samo 10 pečenih kestena obezbjeđuje 17 odsto dnevne količine vlakana, koja pomažu u održavanju zdravlja i snižavaju nivo lošeg holesterola.

Divlji kesten najbolji lijek protiv proširenih vena i hemoroida

Divlji kesten je impoznatno drvo koje je iz Irana doneseno u Evropu. Njegovi plodovi, vjesnici jeseni veoma su ljekoviti. Oni sadrže tanine i flavonoide koji povećavaju otpornost kapilara i smanjuju njihovu propustljivost.

Domaćini besplatno podijelili više stotina kg kestena

CAZIN - Manifestacija "Pećigradska kestenijada", jubilarna dvadeseta, održana je u proteklu subotu u istoimenoj varošici nadomak Cazina u prisustvu velikog broja posjetilaca.

Kesten-pire, kremasta jesenja poslastica

Jesen su hladniji dani, lišće toplih boja i bogatstvo plodova. S prvim jutarnjim izmaglicama i učestalim kišama priroda nas uvodi u mirnije doba.

Počinje jesen: Doba tople čokolade, pečenog kestena, žutog lišća...

Jesen je kao smiješak, pun značenja, a tajanstven, preko cijele zemlje.

Podignuta plantaža pitomog kestena u Velikoj Kladuši

VELIKA KLADUŠA - Sve veći broj poljoprivrednih proizvođača na području Unsko-sanskog kantona odlučuje se za uzgoj pitomog kestena, pa je tako Omer Štulanović iz Velike Kladuše zasadio plantažu kestena maruna na površini od nekoliko desetina dunuma.

Husein osmislio mobilnu pržionicu: Za sat ispeče i oguli 30 kg kestena

SARAJEVO - Miris pečenog kestena širi se seoskim sokacima, gradskim ulicama i trgovima, a ljubitelji ovako pripremljenog prirodnog dragulja imaju omiljene ulične kestendžije te tokom prohladnih jesenjih dana i večeri provdenih u šetnji uživaju u ukusu "žira bogova", ne mareći što će ruke začađaviti guleći ga.

Kesten: Jedini orašasti plod koji sadrži vitamin C

S prvim jutarnjim izmaglicama i učestalim kišama priroda nas uvodi u mirnije doba godine - jesen i zimu. U ovom razdoblju sve pršti od šarenila boja i dozrelih plodova, što su mnogi opisali kao zlatnu jesen.

Kesten pire, zasučite rukave i napravite svoj

Jedna od najomiljenijih poslastica u jesen je kesten, a još ako ste spremni da pripremite kesten pire, zadovoljstvo će biti potpuno.

Najčitanije