Kiša

Kiše, poplave i klizišta u Brazilu, 37 osoba nastradalo

RIO DE ŽANEIRO - Broj nastradalih u poplavama i klizištima koje su prouzrokovale obilne padavine na jugoistoku Brazila porastao je na 37, dok su hiljade ljudi bile primorane da napuste svoje domove, saopštile su brazilske vlasti.

Kiša na istoku Australije: Ugasila nekoliko požara, donijela opasnost od poplava

SIDNEJ - Obilne kiše i oluje sa grmljavinom pogodile su dijelove obale istočne Australije, što je doprinijelo gašenju nekih požara, ali je donijelo novu opasnost od poplava.

Australijance obradovala kiša

KAMBERA - Intenzivni pljuskovi sa grmljavinom ublažili su danas požare na australijskoj istočnoj obali, što je donijelo olakšanje umornim vatrogascima i farmerima koji se godinama bore protiv suše, ali i organizatorima Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, koje počinje sljedeće nedjelje.

Kiša u Australiji: Mogući odroni i zagađenje zbog pljuskova

Vremenska prognoza najavljuje u srijedu oluje u Australiji koje bi trebalo da donesu olakšanje u toj požarima poharanoj zemlji, ali meteorolozi upozoravaju da obilni pljuskovi nose rizik od klizišta i zagađenja.

Mnogo se toga promijenilo: Poljubac na kiši nije romantičan

Romantika nije nestala, ali se mnogo toga promienilo i više nas ne obaraju s nogu iste stvari kao ranije.

Crveni meteoalarm za područje Trebinja

SARAJEVO - Federalni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za područje Trebinja zbog obilnih padavina i olujnih udara juga.

Snijeg i kiša otežavaju saobraćaj u Hrvatskoj

ZAGREB - Na određenim dionicama u Hrvatskoj zbog zimskih uslova vozi se sporije, a kiša i snijeg koji padaju u Gorskom kotaru i Lici izazivaju velike probleme.

Jake kiše pogodile Francusku, Italiju i Grčku, najmanje devet stradalih

RIM - Najmanje devet osoba je nastradalo u poplavama usljed obilnih kiša koje su pogodile francusku i italijansku rivijeru i zapadne dijelove Grčke, saopštili su zvaničnici.

Crveno upozorenje za dio Francuske: Moguće obilne kiše i poplave

Za departmane Var i Alp-Maritimna jugoistoku Francuske izdato je crveno upozorenje zbog obilnih kiša i poplava, saopštio je danas francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner.

Crveni meteoalarm za obalu, Liku i Gorski kotar

ZAGREB - Za područje Istre, Like i Gorskog kotara za danas je zbog obilne kiše izdat crveni meteoalarm, a na snazi je zbog olujnog juga i za ostatak obale, gdje su u mnogim gradovima poplavljene rive.

Najčitanije