KiM

Pjongjang testirao novo oružje

PJONGJANG - Sjeverna Koreja je testirala misteriozno oružje te potvrdila da je prvi test u proteklih više od godinu dana bio uspješan.

Njemački poslanik: Od početka jasno, nema ulaska Srbije u EU bez priznanja KiM

Punopravnog članstva Srbije u Evropskoj uniji neće biti bez priznanja Kosova, to je zapravo bio uslov da se uopšte započne s pregovorima.

"Njemačka uzdržana o inicijativi razmjene teritorije Srbije i KiM"

BEOGRAD - Njemačka je uzdržana o pitanju inicijative za razmjenu teritorija kao rješenja za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, ali, ako bi to bio dio jednog paketa za rješenje, o tome treba diskutovati, izjavio je predsjedavajući Odbora njemačkog Bundestaga za evropske poslove Ginter Krihbaum.

Zaharova se oglasila o susretu Tačija i Putina

MOSKVA - Rusija prema rješenju kosovskog pitanja polazi od međunarodnog prava i od toga da rješenje treba da odgovara narodu Srbije.

Mogerini: Očekujem da Priština ukine takse

BRISEL - Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini izjavila je da očekuje da će vlasti u Prištini ukinuti dodatne takse od 10 odsto na robu iz centralne Srbije.

Peru i Bolivija pozivaju na poštovanje Rezolucije 1244

NJUJORK - Ambasadori Bolivije i Perua pri Ujedinjenim nacijma pozvali su na poštovanje Rezolucije 1244 UN na sjednici Savjeta bezbjednosti UN posvećenoj situaciji na Kosovu.

Brnabić: Cilj Srbije EU, uz regionalnu saradnju i stabilnost

BERLIN - Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovala je večeras na Evropskom forumu "Srbija u EU" Fondacije Konrad Adenauer u Berlinu, gdje je poručila da je strateško opredjeljenje Srbije članstvo u Uniji, a od suštinske važnosti za zemlju očuvanje stabilnosti i razvijanje regionalne saradnje.

Haradinaj najavio mogućnost povećanja poreza na srpsku robu

PRIŠTINA - Premijer Kosova Ramuš Haradinaj nije isključio mogućnost dodatnog povećanja poreza na robu iz centralne Srbije.

Tači: Saglasnost s Trampom o postizanju dogovora sa Srbijom

PARIZ - Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je da se sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom tokom razgovora u Parizu saglasio o potrebi da se postigne konačni i sveobuhvatni sporazum Kosova i Srbije.

Haradinaj: Vojska Kosova će djelovati i na jugu i na sjeveru

PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je za prištinsku agenciju "Kosova pres" da će kosovska vojska djelovati i na jugu i na sjeveru.

Najčitanije