KiM

Mediji: Bisljimi najavljuje nove akcije na sjeveru Kosova

Zamjenik premijera samoproglašenog Kosova Besnik Bisljimi u razgovoru sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepom Boreljom najavio je da će nakon lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, “kosovska vlada nastaviti sa akcijama” koje su viđene 13. oktobra kada je specijalna kosovska policija između ostalog ušla u Severnu Mitrovicu i Zvečan.

Bunjaku: Nije bilo napada, pao je zalutali metak

PRIŠTINA - Vršilac dužnosti direktora administrativnih prelaza Redžip Bunjaku izjavio je sinoć da na prelazu Jarinje nije pucano, već da je riječ o zalutalom metku.

Godfri: Vršimo pritisak na Prištinu

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Entoni Godfri prokomentarisao je akciju kosovske policije u kojoj je ranjen jedan Srbin.

Objavljen snimak trenutka kada je Rosu bacio šok bombu u Mitrovici

KOSOVSKA MITROVICA - Snimljen je trenutak kada je bačena šok bomba ispred apoteke u Severnoj Mitrovici, a potom i suzavac, tokom intervencije specijalne kosovske policije Rosu na severu Кosova.

Petković: Pala prva kap srpske krvi

KOSOVSKA MITROVICA - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obraća se na vanrednoj konferenciji za medije povodom nereda na KiM.

Priveden Srbin u Zvečanu

ZVEČAN - Kosovska policija privela je Srbina u Zvečanu.

Kim na izložbi novog naoružanja obećao nepobjedivu vojsku

Sjevernokorejski lider Kim Jong Un je tokom izložbe novog naoružanja obećao da će izgraditi nepobjedivu vojsku, i optužio SAD za stvaranje tenzija i nepokazivanje u praksi da nemaju neprijateljske namjere prema njegovoj zemlji, prenosi AP pozivajući se na državne medije u Pjongjangu.

Petković: Priština ponovo izaziva nestabilnost i diže tenzije

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petar Petković izjavio je da je Priština, uvođenjem nekakvih antidamping mjera, danas ponovo posegnula za jednostranim potezima kojima direktno potkopava svaki potencijal regionalne saradnje i zatvara se za svaku takvu inicijativu koja je oličena i u ideji "Otvoreni Balkan".

Kimova sestra pred ključnim zadatkom: Povratak "vjesnica mira"

Sestra Kima Jong Una, Kim Jo Jong, želi po svoj prilici da organizuje susret sa Južnom Korejom na najvišem nivou.

Petković: U Briselu smo odbranili mir i pravo na slobodu kretanja

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je najvažnije u juče postignutom dogovorom odlazak Rosu, dolazak Kfora i to da neće biti više skidane tablica Srbima koji žive na sjeveru KiM.

Najčitanije