KiM

Kim sa Munom: Sastanak sa Trampom stabilizovao region

PJONGJANG - Sjevernokorejski lider Kim Džong Un izjavio je danas u Pjongjangu da je njegov sastanak u junu sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom stabilizovao bezbjednosnu situaciju regiona.

Kim Džong Un srdačno dočekao južnokorejskog kolegu u Pjongjangu

Južnokorejski predsjednik Mun Jae-in stigao je, sa više od 50 zvaničnika, u Pjongjang na trodnevni "interkorejski samit".

Rot: Uz hrabrost i dobru volju do rješenja za Kosovo

BEOGRAD - Zamjenik ministra spoljnih poslova Njemačke Mihael Rot kaže da je optimista da se uz dobru volju i hrabrost može doći do rješenja za Kosovo.

Vulin: Haradinaj se ništa ne pita i s njim se ne pregovara

BEOGRAD - Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas u Nišu da se kosovski premijer Ramuš Haradinaj ništa ne pita u vezi s pregovorima Beograda i Prištine i da se s njim ne pegovara.

Pacoli traži da i Albanija učestvuje u dijalogu

PRIŠTINA - Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, koji je danas sa ministrom spoljnih poslova Albanije Ditmirom Bušatijem razgovarao o završnoj fazi Briselskog dijaloga, zatražio je od njega da, kako je rekao, Albanija učestvuje u dijalogu sa Srbijom.

Vašington savjetuje oprez u vezi sa formiranjem "vojske Kosova"

PRIŠTINA - SAD su oduvijek podržavale, kako navode iz ambasade ove zemlje u Prištini, "suvereno pravo" Kosova na vojsku, ali su u ovom trenutku fokusirane na napredak pregovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Vučić: U sporazumu sa Prištinom morale bi da budu i garancije za ulazak Srbije u EU

BEOGRAD - Ako ikada postignemo bilo kakav sporazum sa Prištinom, Srbija bi morala da dobije jasne garancije da će postati država članica EU 2025. godine, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu Rojtersu.

Vlada u Prištini izglasala stvaranje Oružanih snaga Kosova

PRIŠTINA - Kosovska vlada usvojila je Prijedlog zakona o transformaciji KBS u Oružane snage Kosova.

Naoružani albanski militanti poručili vlastima: Ne trgujte teritorijom

Naoružana ekstremistička grupa koja se predstavlja kao "Albanska nacionalna armija" postavila video-snimak u kom od kosovske vlade traži da ne trguju teritorijama.

Vulin: Veseljiju smeta što na Kosmetu ima Srba

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da predsjedniku skupštine samoproglašenog Kosova Kadriju Veseljiju smeta to što na Kosovu i Metohiji ima i Srbije i Srba.

Najčitanije