KiM

Privrednici što prije da se vrate na tržište samoproglašenog Kosova

BANJALUKA, SARAJEVO - Takse na robu iz Bosne i Hercegovine ukinule su privremenih institucija samouprave u Prištini bez ikakvih recipročnih mjera, a nadležni u BiH poručuju da je cilj da se privrednici što prije vrate na tržište Kosova i Metohije, uz upozorenje da treba biti oprezan zbog mogućnosti uvođenja mjera reciprociteta, ali i ograničenog roka važenja odluke.

Aljbin Kurti traži nove parlamentarne izbore

PRIŠTINA - Vršilac dužnosti premijera samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti predložio je danas predsjedniku samoprolašenog Kosova Hašimu Tačiju da budu održani novi parlamentarni izbori.

Đurić: Priština ne pušta kamione sa žitom, zahtijeva da Beograd prizna Kosovo

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je danas da kamioni sa žitom za sve stanovnike na Kosovu i Metohiji čekaju na prelazima jer Priština zahtijeva da Beograd prizna nezavisnost samoproglašenog Kosova.

Kurti potpisao prijedlog za ukidanje taksi

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, predložio je danas ukidanje taksi na sirovine iz centralne Srbije i BiH, javila je RTK.

Mustafa pokreće inicijativu za smjenu Kurtija

PRIŠTINA - Demokratski savez Kosova (DSK), koalicioni partner u privremenoj Vladi samoproglašenog Kosova pokreće inicijativu za smjenu predsjednika Vlade Aljbina Kurtija, izjavio je predsjednik DSK Isa Mustafa.

Kim nadgledao nove vojne vježbe

SEUL - Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un nadgledao je danas još jednu rundu artiljerijskih vježbi, za koje se vjeruje de su usmerene na podizanje borbene gotovosti, javili su sjevernokorejski državni mediji.

Vulin: Od kako Vučić vodi pregovore, Šiptari beže od njih

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin govoreći o KiM izjavio je da se očekuje borba, ali i da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić vodi pametnu borbu, pametniju nego što je iko prije vodio.

Kim Kardašijan lansirala novi parfem

Kim Kardašijan i njen brend KKW Fragrance, lansirali su novi parfem nazvan Crystal Violet Musk.

"Dačić je pokazao notu, to je sve što imamo da kažemo"

KOPAONIK - Premijerka Srbije Ana Brnabić odbacila je danas tvrdnje iz Prištine da država Sijera Leone nije povukla priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Vučić: Očekuju se nova povlačenja priznanja Kosova

VAŠINGTON - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da se u narednih nekoliko dana očekuju nova povlačenja priznanja Kosova.

Najčitanije