KiM

Kurti: Kosovo nije u mogućnosti da se pridruži Albaniji

KOSOVSKA MITROVICA - Kandidat za premijera prištinskih institucija iz Pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti izjavio je da "Kosovo ima pravo da se pridruži Albaniji, ali da to danas nije mogućnost".

Sjeverna Koreja izdala monetu u čast susreta Kima i Putina

MOSKVA - Sjeverna Koreja izdala je monetu u čast susreta sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una i predsjednika Rusije Vladimira Putina krajem aprila u Vladivostoku, prenosi "Ruska gazeta".

Udruženje kidnapovanih sa KiM: Izjava Zemana budi nadu

BEOGRAD - Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih sa prostora Kosova i Metohije navodi da izjava predsjednika Češke Republike Miloša Zemana da "ratni zločinci ne mogu u EU" daje nadu i budi pravdu, da istina o stradanju Srba sa Kosova i Metohije stiže na adrese stranih državnika.

Haradinaj: Rečeno mi je 'ništa bez aminovanja Srbije'

UROŠEVAC - Odlazeći premijer Kosova Ramuš Haradinaj posjetio je Greme u Uroševcu, gdje je u razgovoru s građanima govorio o naporima da spriječi podjelu Kosova.

"Imamo informacije da još 10 država može da povuče priznanje Kosova"

PRIŠTINA - Postoje kredibilne informacije da još deset država može da povuče priznanje Kosova, izjavio je zamjenik premijera Kosova u ostavci Enver Hodžaj.

Poznati osiguravaju tijelo na milione i milijarde

Pjevačica Dženifer Lopez je od svog imena napravila brend, a svaki dio tijela je dobro osigurala i unovčila.

Najviše muškaraca sa Kosova se pridružilo ID, iz BiH najviše žena

VEST POINT - Iz Kosova u redove "Islamske države" otišlo je najviše muškaraca iz zapadnog Balkana - 256, a iz BiH najviše žena (61) i djece (81), navodi list "Sentinel", pri Centru za borbu protiv terorizma, namijenjen kadetima vojne akademije Vest Point.

Lajčak: Realnost Kosova je da nije priznato od pet članica EU

HELSINKI - Šef diplomatije Slovačke Miroslav Lajčak pozvao je danas Prištinu da ukine takse na srpsku robu i istakao da je realnost da Kosovo nije priznalo pet članica Evropske unije.

Sjeverna Koreja mijenja ustav, Kim dobio još veća ovlašćenja

PJONGJANG - Sjevernokorejski parlament odobrio je izmjene ustava kojima će se dodatno učvrstiti pozicija Kim Džong Una na čelu države.

Bivši komandanti OVK kandidati za premijera Kosova

PRIŠTINA - U dosadašnjem procesu priprema za vanredne parlamentarne izbore na Kosovu utvrđena je kandidatura četiri kandidata za mandatara nove vlade Kosova.

Najčitanije