KiM

Kurti: Vlada koja služi Srbiji radi i u subotu

PRIŠTINA - Predsjednik kosovskog Pokreta Samoopredjeljenja Aljbin Kurti osudio je danas odluku vlade novog premijera Avdulaha Hotija da ukine reciprocitet u odnosima s Beogradom.

Lajčak pozdravio ukidanje "mjera reciprociteta"

BRISEL - Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak pozdravio je odluku o ukidanju "mjera reciprociteta" Prištine.

Tači: Sada međunarodni pritisak da se usmjeri na Srbiju

PRIŠTINA - Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači ocijenio je, nakon ukidanja "mjera reciprociteta" Prištine da se "međunarodni pritisak sada mora usmjeriti na Srbiju da bi se nastavio dijalog".

Fadil brine o baki Blagici, jedinoj stanovnici sela Vaganeš

U selu Vaganeš, na istoku Kosova i Metohije, smještenom u brdima, vreme kao da je odavno stalo. Kuće su oronule, a dvorišta i staze zarasli su u visoku travu. Osim starice Blagice i njene mace, u tom selu više nema ni ljudi ni stoke. Gotovo jedini, ali redovan posetilac je Albanac Fadil Rama iz susednog sela Strezovca.

Vlada samoproglašenog Kosova ukinula "mjere reciprociteta"

BEOGRAD – Vlada samoproglašenog Kosova ukinila je danas tzv. mjere reciprociteta u odnosima s Beogradom, objavio je RTS.

Vučić: Čvrsto ćemo se boriti za KiM, ali za nas nema srećnog rešenja

BEOGRAD - Borićemo se čvrsto i snažno za Kosovo i Metohiju, naše interese i prava našeg naroda, ali za nas nema srećnog rješenja, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tači: Neću ići u Brisel, jer Lajčak ne priznaje KiM

PRIŠTINA - Predsjednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je danas da neće sarađivati sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, jer Lajčak ne priznaje nezavisnost samoproglašenog Kosova.

Đurić: Prištini uvesti međunarodne sankcije

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić očekuje da međunarodni predstavnici primijene sankcije prema institucijama Prištine zbog štetnih recipročnih trgovinskih mjera prema robi iz Srbije.

Borel: Nema evropske budućnosti Beograda i Prištine bez dijaloga

BRISEL - Šef diplomatije EU Žosep Borel kaže da je budućnost cijelog zapadnog Balkana u EU, ali da se na tom putu ne može preskočiti dijalog Beograda i Prištine koji se odovija pod pokroviteljstvom EU.

Kim Klajsters: Planiram da nastavim da igram tenis

Belgijska teniserka Kim Klajsters, koja se ove godine po drugi put vratila profesionalnoj karijeri, a 8. juna slavi 37. rođendan, najavljuje da će nastaviti da igra bez obzira na pandemiju Kovid-19 koja je zaustavila sva teniska takmičenja.

Najčitanije