KiM

Dačić: Još šest zemalja da povuče priznanje pa da idem u penziju

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će broj zemalja članica Ujedinjenih nacija koje su priznale nezavisnost Kosova pasti ispod polovine, za šta je potrebno da još šest država povuče priznanje.

Tači: Mi smo suvereni; Vučić: Što onda pregovarate s nama

MINHEN - "Ako je Tači, kako kaže, predsednik suverene zemlje, što onda pregovara s nama", zapitao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na panelu u Minhenu, posvećenom kosovskom pitanju.

Vučić Tačiju: Pokaži mi gde to piše, pa, naravno da nećeš

MINHEN - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pribjegao je danas, kako je rekao, "jednostavnom argumentu" u "duelu" sa Hašimom Tačijem, u Minhenu, koji je rekao da Srbija krši sporazume blokiranjem članstva Kosova u međunarodnim organizacijama.

Plenković obećao dalju podršku Hrvatske Prištini

MINHEN - Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je u Minhenu s premijerom privremenih prištinskih institucija Ramušem Hardinajem, pohvalio dobre odnose s Prištinom i obećao dalju podršku jačanju "međunarodnog subjektiviteta i procesa evroatlantskih integracija Kosova".

Vučić: Platforma Albanca je protiv dijaloga

MINHEN - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Minhenu da ono što su kosovski Albanci dostavili skupštini kao platformu za nastavak dijaloga sa Beogradom zapravo je platforma protiv dijaloga.

Tramp Tačiju čestitao godišnjicu i traži normalizaciju odnosa sa Beogradom

PRIŠTINA - Predsjednik SAD Donald Tramp čestitao je danas kosovskom predsjedniku Hašimu Tačiju 11. godišnjicu nezavisnosti i ocijenio da je "najvažnije" to da "Kosovo i Srbija treba da normalizuju odnose".

Haradinaju se ne sviđa kosovska zastava

PRIŠTINA - Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj prvi put je komentarisao zastavu Kosova, rekavši kako mu se uopšte ne sviđa.

Kosovo usvojilo Platformu dijaloga sa Srbijom

PRIŠTINA - Pregovarački tim Kosova usvojio je Platformu za dijalog sa Srbijom kao jedini zvaničan stav Prištine o dijalogu.

Bivši diplomata SAD: KiM od Amerike stvorilo sebi neprijatelja

VAŠINGTON - Bivši američki diplomata Džejms Huper tvrdi da je Kosovo odlukom o uvođenju takse Srbiji i Bosni i Hercegovini od američke vlade napravilo neprijatelja, dok su odnosi dvije zemlje svedeni na najniži mogući nivo od završetka rata.

Tači Haradinaju: Možeš da budeš prijatelj SAD-a kada poštuješ savjete

PRIŠTINA - "Možeš da budeš prijatelj kada poštuješ savjete", izjavio je kosovski predsjednik Hašim Tači, podsjećajući na stav premijera Ramuša Haradinaja da u isto vrijeme odbije da ukine taksu na robu iz Srbije i očuva prijateljstvo sa SAD koje traže ukidanje taksi.

Najčitanije