KiM

Kim Jong Un odbio pomoć zbog straha od COVID-19

PJONGJANG - Predsjednik Sjeverne Koreje Kim Jong Un izdao je naređenje da se odbace sve ponude međunarodne pomoći usljed jakih poplava, rekavši da bi to moglo izložiti ljude virusu korona.

Vučić: Učestvovaćemo u razgovoru u Beloj kući, nismo u poziciji da odbijemo

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Beograd učestvovati u razgovorima u Bijeloj kući, koje je za 2. septembar najavio specijalni izaslanik predsednika SAD, Ričard Grenel, i istakao da Srbija nije u poziciji da odbija razgovore

Predstavnici Beograda i Prištine u Vašingtonu 2. septembra

Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za dijalog Beograda i prištine Ričard Grenel najavio je da će se predstavnici tih zemalja sastati na pregovorima u Vašingtonu početkom idućeg mjeseca.

Irinej o KiM: Razgovori koji će se voditi ne obećavaju rešenje

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Irinej izjavio je da su se on i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saglasili da su razgovori o Kosovu i Metohiji neizvjesni i da je situacija na tom području veoma teška.

Pripadnik ROSU udarao mladića pištoljem u glavu

SEVERNA MITROVICA - Pripadnik ROSU Z.P. srpske nacionalnosti iz Sjeverne Mitrovice danas je u centru tog grada udario mladića, takođe sprske nacionalnosti, pištoljem po glavi, a oružje je opalilo tom prilikom.

Kim Jong Un ima minijaturne nuklearne uređaje?

NJUJORK - Sjeverna Koreja nastavlja s programom razvoja svog nuklearnog oružja, a nekoliko zemalja vjeruje da je "vjerovatno razvila minijaturne nuklearne uređaje koji mogu da se uklope u bojeve glave balističkih raketa", navodi se u povjerljivom izvještaju UN.

Dačić: Ako bude nacrta, Vučić će odgovoriti u skladu s interesima Srbije

BEOGRAD - Beograd nije upoznat s tim da će u četvrtak u Briselu delegacijama Prištine i Beograda biti uručen nacrt sveobuhvatnog sporazuma, kaže ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i dodaje da je uvjeren da će, ukoliko bude takvog pijredloga, predsjednik Aleksandar Vučić odgovoriti u skladu sa državnim i nacionalnim interesima.

Građanima BiH i centralne Srbije za ulaz na KiM potreban test na kovid

PRIŠTINA- Vlada samoproglašenog Kosova usvojila je u utorak nove odluke u okviru mjera protiv širenja virusa korona, a prema kojima će građanima iz centralne Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i BiH biti potreban test na kovid-19 za ulazak, prenosi Koha.

U četvrtak novi sastanak Beograda i Prištine?

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najavio je danas mogućnost da u četvrtak, 30. jula, u Briselu bude održan novi sastanak delegacija Beograda i Prištine.

Kim: Više neće biti rata zahvaljujući našem nuklearnom oružju

Sjevernokorejski čelnik Kim Džong-un vjeruje da njegovoj zemlji više neće biti potrebno da ratuje budući da njen nuklearni arsenal garantuje njihovu sigurnost, javljaju sjevernokorejski državni mediji.

Najčitanije