KiM

Šta je Makron ustvari poručio Prištini i Evropi?

BEOGRAD - Posjeta Emanuela Makrona Srbiji već je ocijenjena kao izuzetno značajna, kao posjeta koja je najavila veliku promjenu u francuskoj politici prema Srbiji i istovremeno na neki način podigla samopoštovanje i zemlji i narodu frustriranim stalnim pritiscima, optužbama i ucjenama sa Zapada, ali, kada se razgrnu emocije, poruka koja se izdvaja među onima koje je direktno i samom svojom posjetom poslao francuski predsjednik je - poruka upućena Prištini, piše Tanjug.

Vučić: Nastavak pregovora najverovatnije u septembru

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se sljedeći sastanak Beograda i Prištine u organizaciji francuskog predsjednika Emanuela Makrona najvjerovatnije desiti u septembru.

Prištinski portal: Male šanse da Kosovo bude primljeno u Interpol

PRIŠTINA - Kosovski analitičari smatraju da su "male šanse da Kosovo pristupi Interpolu ove godine", prenio je prištinski "Zeri".

Francuski novinar: Prištinskim vlastima u interesu da se nastavi rat protiv Srbije

BEOGRAD - Interes predstavnika vlasti Kosova, čiji je legitimitet i identitet vezan za terorističku OVK, jeste da nastave rat protiv Srbije da bi opstali na funkcijama, izjavio je urednik u francuskom magazinu "Figaro" Žan Kristof Buison.

Sestra Kim Džong Una sve moćnija

VAŠINGTON - Mlađa sestra sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong, koja trenutno obavlja posao direktora sjevernokorejskog Sekretarijata za propagandu i agitaciju, dobija sve veću moć u zemlji, tvrdi južnokorejska obavještajna agencija.

Britanski ambasador u SAD podnio ostavku

LONDON - Britanski ambasador u Vašingtonu podnio je danas ostavku nakon što ga je američki predsjednik Donald Tramp nazvao "glupim" i "pompeznom budalom".

Dodik: Priština da prestane da se trudi da bude u centru međunarodne pažnje

JAHORINA - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da se Priština u posljednje vrijeme trudi da ne izlazi iz centra međunarodne pažnje, naglasivši da to nije dobar put i da bi trebalo da napuste takvo držanje.

"Haradinaj slagao": Vulinu i delegaciji vojnog zdravstva zabranjen ulaz na KiM

BEOGRAD - Ministru odbrane Aleksandru Vulinu i delegaciji Ministarstva odbrane i Vojnog zdravstva nije dozvoljeno da posjete Kliničko-bolnički centar Kosovske Mitrovice, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Skot: Priština da ukine takse da se nastave pregovori

BEOGRAD - Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot izjavio je danas da Priština treba da ukine takse na robu iz centralne Srbije kako bi bili nastavljeni pregovori Beograda i Prištine, te poručio da Amerika i dalje priznaje vođstvo EU u tom dijalogu.

Pacoli: Ne idemo u BiH, a Kosovo je sljedeći domaćin samita

PRIŠTINA - Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli kaže da prištinska delegacija neće učestvovati na Samitu u Sarajevu zbog načina na koji BiH tretira Kosovo.

Najčitanije