Kim Džon Un

Sjeverna Koreja testirala novi raketni lanser

​SEUL - Sjevernokorejske vlasti su danas saopštile da je predsjednik te države Kim Džong UN nadgledao probno lansiranje "novorazvijenog super-velikog višestrukog lansera raketa'''', još jednu demonstraciju svog šireg arsenala oružja koji je, očigledno, imao za cilj da poveća prednost prije mogućeg nastavka nuklearnih pregovora sa SAD, javlja AP.

Kim i Putin razmijenili mačeve

​Vladimir Putin i Kim Džong Un, iskoristili su prvi susret, osim za političke razgovore, i za razmjenu poklona.

Putin nakon sastanka s Kimom: Zanimljiv i sadržajan sagovornik

VLADIVOSTOK - Predsjednik Rusije Vladimir Putin istakao potrebu da se odnosi među državama uređuju na osnovu međunarodnog prava a ne da ih određuje pravo jačeg.

Kakve tajne krije oklopni voz Kim Džong Una?

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un koristi svoj lični oklopni voz za putovanja u druge zemlje. Voz je naslijedio od svog oca, koji je tim vozom nekada putovao u Kinu i Vijetnam. Kim Džong Un je ovim vozom doputovao u Vladivostok, gdje će razgovarati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Šešir Kim Džong Una: Šarm i sofisticiranost

​Izbor šešira u kojem je doputovao sjevernokorejski lider Kim Džong Un u Vladivostok pokazuje da je on lično dobronamjeran prema Rusiji, budući da tim gestom on pokazuje određenu vrstu šarma, ali i sofisticiranosti, izjavio je istaknuti ruski glumac Mihail Bojarski.

Sjeverna Koreja testirala novo taktičko naoružanje

​PJONGJANG - Sjeverna Koreja je saopštila da je testirala novi tip taktičkog navođenog oružja.

Bolton: Moguć treći samit Trampa i Kim Džong Una

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp je otvoren za treći samit sa liderom Sjeverne Koreje Kim Džong Unom, ali će se možda morati sačekati neko vrijeme da se to desi, izjavio je danas Trampov savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton.

Sjeverna Koreja: Samit propao zbog dodatnih zahtjeva SAD

PJONGJANG - Sjeverna Koreja je tražila od SAD samo djelimično ukidanje sankcija u zamjenu za zatvaranje svog nuklearnog postrojenja Jongbjon, izjavio je danas sjevernokorejski ministar spoljnih poslova Ri Jong Ho.

Objaviljeni dosad neviđeni snimci susreta Kima i Trampa

VAŠINGTON - Sjevernokorejska državna televizija objavila je dosad neviđene fotografije i snimke nedavnog istorijskog susreta sjevernokorejskog lidera Kim Džong-una i američkog predsjednika Donalda Trampa u Singapuru, javlja CNN.

Tramp: Kraj "ratnih igara", jednog dana povući ću vojnike

SINGAPUR - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas, po okončanju istorijskog samita u Singapuru, da će SAD okončati "ratne igre".

Najčitanije