Kim Jong Un

Kim na izložbi novog naoružanja obećao nepobjedivu vojsku

Sjevernokorejski lider Kim Jong Un je tokom izložbe novog naoružanja obećao da će izgraditi nepobjedivu vojsku, i optužio SAD za stvaranje tenzija i nepokazivanje u praksi da nemaju neprijateljske namjere prema njegovoj zemlji, prenosi AP pozivajući se na državne medije u Pjongjangu.

Kimova sestra pred ključnim zadatkom: Povratak "vjesnica mira"

Sestra Kima Jong Una, Kim Jo Jong, želi po svoj prilici da organizuje susret sa Južnom Korejom na najvišem nivou.

Sestra Kim Jong Una politički unaprijeđena

PJONGJANG - Kim Jo Jong, mlađa sestra sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una imenovana je za člana Komisije za državne poslove, vodećeg političkog tijela u Sjevernoj Koreji, objavili su tamošnji državni mediji.

Kim Jong Un ponudio otvaranje vruće linije

PJONGJANG - Sjevernokorejski lider Kim Jong Un izjavio je da je spreman da obnovi vruću liniju za komunikaciju s Južnom Korejom sljedećeg mjeseca, ali je optužio SAD za predlaganje razgovora bez odustajanja od "neprijateljske politike" prema njegovoj zemlji, javila je danas državna agencija KCNA.

Špijunska agencija: Nema naznaka da je Kim Jong Un vakcinisan

SEUL - Nema naznaka da je sjevernokorejski lider Kim Jong Un vakcinisan protiv virusa korona i da je njegova zemlja primila ijednu stranu vakcinu, saopštila je danas južnokorejska špijunska agencija.

Kim Jong Un s vojnim vrhom najavio zaokret

PJONGJANG - Sjevernokorejski lider Kim Jong Un predsjedavao je sastanku Centralne vojne komisije i pozvao na jačanje vojne moći, a najavio je i novu prekretnicu u radu sektora odbrane, javlja danas Rojters.

Kim Jong Un smršao, spekuliše se o njegovom zdravlju

LONDON - Sjevernokorejski lider Kim Jong Un podstakao je dodatne spekulacije o svom zdravstvenom stanju, nakon što su nedavno objavljene fotografije sugerisale da je smršao.

Kim Jong Un priznaje teško stanje u zemlji? Zakazao sastanak s vrhom partije

PJONGJANG - Sjevernokorejski lider Kim Jong Un zakazao je sastanak s vrhom Radničke partije na kojem će se razmatrati dosadašnji ekonomski rezultati u 2021. godini i kako poboljšati privredu u drugoj polovini ove godine, navodi se u današnjem izvještaju državne novinske agencije KCNA.

Kim Jong Un objavio "rat" farmerkama

LONDON - Sjeverna Koreja je nedavno uvela novi zakon kojim želi suzbiti bilo kakav strani uticaj, strogo kažnjavajući sve one koji imaju strane filmove, inostranu odjeću ili čak ako koriste sleng.

Sjeverna Koreja uvela funkciju Kimovog zamjenika?

SEUL - Sjevernokorejska vladajuća Radnička partija na kongresu u januaru je uvela mjesto "zamjenika generalnog sekretara" Kim Jong Una, ali nije poznato da li je neko imenovan na tu funkciju.

Najčitanije