Kim Jong Un

Kim Jong Un u suzama na paradi, izvinio se zbog "neuspjeha"

PJONGJANG - Lider Sjeverne Koreje Kim Jong Un uputio je izvinjenje građanima zbog, kako je rekao, neuspjeha u vođenju zemlje tokom pandemije virusa korona, a tom prilikom je i zaplakao.

Najvjerovatniji novi lider Sjeverne Koreje - nuklearna prijetnja Americi

Nakon ponovnih priča da je Kim Jong Un u komi, sve su jače spekulacije da bi njegovo mjesto mogla da zauzme njegova sestra Kim Jo Jong.

Sestra Kim Jong Una de fakto drugokomandujuća

SEUL - Obavještajna agencija Južne Koreje vjeruje da Kim Jo Jong, sestra sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una, de fakto vrši funkciju drugokomandujuće u zemlji, ali da nije neminovno označena kao njegov nasljednik, saopštio je danas južnokorejski opozicioni poslanik Ha Tae-keung.

Kim Jong Un odbio pomoć zbog straha od COVID-19

PJONGJANG - Predsjednik Sjeverne Koreje Kim Jong Un izdao je naređenje da se odbace sve ponude međunarodne pomoći usljed jakih poplava, rekavši da bi to moglo izložiti ljude virusu korona.

Kim Jong Un ima minijaturne nuklearne uređaje?

NJUJORK - Sjeverna Koreja nastavlja s programom razvoja svog nuklearnog oružja, a nekoliko zemalja vjeruje da je "vjerovatno razvila minijaturne nuklearne uređaje koji mogu da se uklope u bojeve glave balističkih raketa", navodi se u povjerljivom izvještaju UN.

Kim Jong Un ponovo aktivan

SEUL - Sjevernokorejski lider Kim Jong Un posjetio je novu farmu pilića u izgradnji južno do Pjongjanga i založio se za unapređenje, kako je ocijenio, ove zastarjele privredne grane.

Kim Džong Un izbjegavao javne nastupe u prvoj polovini godine

SEUL - Sjevernokorejski lider Kim Džong Un se u prvoj polovini ove godine pojavljivao najmanje u javnosti, od kada je došao na vlast 2012. godine, objavljeno je u danas predstavljenom izvještaju korejskog Instituta za nacionalnu unifikaciju.

Kim Jong Un: Sjeverna Koreja spriječila prodor korona virusa

SEUL - Sjevernokorejski lider Kim Jong Un rekao je na proširenom sastanku politbiroa vladajuće Radničke partije da je Sjeverna Koreja temeljno spriječila prodiranje korona virusa u zemlju.

Sestra Kim Jong Una prijeti Seulu vojnom akcijom koju je odobrio vođa

PJONGJANG - Kim Jo Jong, sestra sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una, zaprijetila je danas vojnom akcijom protiv Južne Koreje zbog zato što južni susjed nije zaustavio prebacivanje letaka protiv Vlade u Pjongjangu preko granica.

Gvozdena volja Sjeverne Koreje da kazni Južnu Koreju

SEUL - Vodeći sjevernokorejski list Rodong Sinmun objavio je danas da ta zemlja ima "gvozdenu volju" da kazni Južnu Koreju zbog letaka usmjerenih protiv Pjongjanga, a koji su rezultirali potpunim prekidom komunikacije dvije države.

Najčitanije