Kina

"Špigl": SAD gube poziciju lidera, probijaju se Rusija, Kina, čak i Iran

MINHEN - SAD, bez obzira na izjave potpredsjednika SAD Majka Pensa o "američkom liderstvu" tokom Minhenske konferencije o bezbjednosti, u stvarnosti gube pozicije od Rusije i Kine, piše njemački nedjeljnik "Špigl".

Cvijanović: Između Srpske i Kine snažna veza

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras u Banjaluci da je ponosna na saradnju koju je Srpska uspostavila sa Kinom, navodeći da je ona već niz godina uspješna i da između Srpske i Kine postoji političko razumijevanje i ekonomski interes kao snažna veza.

Kina odobrila rekordnih 476,8 milijardi dolara kredita

Kineske banke odobrile su rekordan iznos kredita u januaru, jer zakonodavci nastoje da podstaknu ulaganja i da spriječe oštrije usporavanje ekonomije.

Savez Rusije i Kine prijeti svjetskoj hegemoniji Amerike

MOSKVA - Zbližavanje Rusije i Kine prijeti svjetskoj hegemoniji SAD i može dovesti do propadanja naučno-tehničkog potencijala Vašingtona, piše Hal Brend, komentator agencije Blumberg i profesor univerziteta "Džon Hopkins".

Svjetske berze opet u plusu zbog optimizma oko Kine i SAD

Akcije na svjetskim berzama su nastavile da rastu, jer se zadržao optimizam investitora u pogledu postizanja napretka u rješavanju spora između SAD i Kine.

Kina najnoviji igrač na Balkanu

MINHEN - Kina je najnoviji igrač u regionalnoj igri moći na Balkanu, a njene aktivnosti bude sumnju u EU da bi Peking mogao da iskoristi svoju ekonomsku snagu zarad političke dobiti, navodi se u izvještaju Minhenske bezbjednosne konferencije za ovu godinu pod nazivom "Velika slagalica: Ko će skupiti dijelove?"

Avion na letu za Kinu vraćen, nije bio registrovan

VELINGTON - Avion novozelandske avio-kompanije "Air New Zealand" na letu za Šangaj vraćen je iz "administrativnih razloga" i incident nema političke implikacije po naše odnose sa Kinom, izjavila je danas novozelandska premijerka Džasinda Ardern.

Kina: Prihod od domaćih turista za Novu godinu 76,2 milijardi dolara

PEKING - U Kini je tokom ovogodišnje proslave Lunarne nove godine ostvareno 415 miliona putovanja domaćih turista, što je za 7,6 odsto više nego u istom periodu prošle godine, objavila je danas kineska agencija Sinhua.

Prvi prekogranični željeznički most spaja Rusiju i Kinu

Izgradnja završne palube za željeznički most preko rijeke Amur biće završena sljedećeg mjeseca, prema vladi jevrejskog autonomnog regiona u Rusiji.

U potrazi za poslom stigao do Kine

DERVENTA - Tridesetosmogodišnji Obren Bjelošević iz Dervente, u potrazi za poslom i boljim životom, otisnuo se u Kinu, za koju kaže da je drugi svijet u odnosu na zapadnu civlizaciju.

Najčitanije