Kina

Čuveni Lojds podstanar Kinezima

LONDON - Lojds bankarska grupa je u ekskluzivnim pregovorima o prodaji svog sjedišta u londonskom Sitiju jednoj kompaniji koja je povezana s kineskom Hengli grupom.

Kinezi vlasnici američkih obveznica u vrijednosti od 1,18 biliona dolara

VAŠINGTON, PEKING - Kina je vlasnik najveće vrijednosti američkih obveznica od 1,18 biliona dolara.

Kina šalje visokog izaslanika u Sjevernu Koreju

PEKING - Kina šalje izaslanika najvišeg nivoa Song Taoa u Sjevernu Koreju u vrijeme dvogodišnjih zahladnelih odnosa sa tom zemljom.

Kina smanjila nefinansijske direktne investicije u svijetu 41%

PEKING - Kineske nefinansijske direktne investicije u svijetu pale su u periodu januar-oktobar 2017. godine za 40,9 odsto na godišnjem nivou, na 86,31 milijardu dolara, saopštilo je Ministarstvo trgovine, pošto vlasti nastoje da suzbiju, kako kažu, špekulativna ulaganja van zemlje.

Ovaj kontroverzni prijemni ispit je skoro nemoguće položiti

Gaokao je jedan od najtežih prijemnih ispita za fakultet u Kini. Traje dva dana, nemoguće je postići maksimalan broj bodova, a u velikoj mjeri određuje budućnost kineskih studenata.

U lančanom sudaru u Kini 18 poginulih

PEKING - U lančanoj saobraćajnoj nesreći do koje je u srijedu došlo u kineskoj pokrajini Anhui, poginulo je 18, a povrijeđena je 21 osoba.

Peking poslušao Trampa, šalje izaslanika u Sjevernu Koreju

PEKING - Kina će u petak u Sjevernu Koreju uputiti specijalnog izaslanika predsjednika Si Đinpinga, javila je danas agencija Sinhua.

Putin: Rusija i Kina imaju iste poglede na problem u Sjevernoj Koreji

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija i Kina dijele slične poglede na sjevernokorejski problem, odnosno smatraju da sve strane treba da smanje tenzije i sjednu za pregovarački sto.

Tramp: Vjerujem Putinu na riječ, Si dobar čovjek

HANOJ - Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je, prilikom dolaska u Hanoj, da ima dobar odnos sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, za kojeg je kazao da se "uvrijedio zbog optužbi za miješanje u predsjedničke izbore u SAD", prenosi Reuters.

Kraj američke dominacije: Koja sila će biti najmoćnija u 21. vijeku?

BEOGRAD - Era unipolarnosti je prošla i više niko ne može da kaže, kao što je to svojevremeno učinio američki predsjednik Hari Truman, da je vrijeme da Amerika preuzme vođstvo nad cijelim svijetom. Ne zna se hoće li Amerika i Rusija biti polovi moći u 21. vijeku, ali ono što je sigurno je da je 21. vijek — vijek Kine.

Reklame

Najčitanije