Kina

Rijetki snimci sniježnih leoparda

Porodica sniježnih leoparda je tokom zime i proljeća u više navrata snimljena u Rezervatu Xitianshan u Kini. Ovakvi su snimci inače vrlo rijetki.

Tenzije između SAD i Kine zbog Južnog kineskog mora

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Majk Pompeo osporio je danas pravo Kine na lokacije u Južnom kineskom moru, dok je Peking kritikovao njegovu izjavu navodeći da ona podiže tenzije u regionu.

Francuska ograničila broj letova kineskim aviokompanijama

Francuska je danas počela sa ograničenjem letova kineskih aviokompanija na jedan sedmično, navodeći da time odgovara na zabrane koje je Peking uveo francuskim firmama.

Američkim zvaničnicima zabranjen ulazak u Kinu

PEKING - Zvanični Peking danas je saopštio da će zbraniti ulazak na teritoriju Kine američkim senatorima Marku Rubiju i Tedu Kruzu.

Proglasili ga mrtvim, dva mjeseca kasnije vratio se kući

Kinez Jiao (43), kojeg su doktori ranije proglasili mrtvim, vratio se kući živ, dok su članovi porodice ostali šokirani.

Novi veto Rusije i Kine u Savjetu bezbjednosti UN

NJUJORK - Rusija i Kina stavile su u Savjetu bezbjednosti UN veto na rezoluciju kojim bi na još šest mjeseci bilo produženo odobrenje za prolazak humanitarne pomoći preko dva granična prelaza iz Turske u Siriju.

Užasi odvikavanja od interneta: Zatvarali maloljetnike u samice

Nakon što je Kina 2008. proglasila zavisnost od interneta kliničkim poremećajem, u toj zemlji otvoreno je na stotine kampova za odvikavanje mladih od interneta.

Stručnjaci SZO pripremaju istragu o porijeklu pandemije

PEKING - Stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije /SZO/ provešće naredna dva dana u glavnom gradu Kine da bi pripremili dolazak veće misije koja će istraživati porijeklo pandemije kovid-19.

Kina pozvala Majka Pompea da "prestane širiti politički virus"

ANKARA - Ministarstvo spoljnih poslova Kine je kritike američkog državnog sekretara Majka Pompea na račun te zemlje ocijenilo kao "lažne vijesti", te pozvalo šefa američke diplomatije da "ispravi svoju grešku i prestane širiti politički virus".

Stanovnici Vuhana ponovo kod kuća, ovaj put zbog obilne kiše

VUHAN - Stanovnicima kineskog grada Vuhana ponovo je rečeno da ostanu kod kuća, ali ovoga puta ne zbog korona virusa, već zbog obilne kiše zbog koje su vlasti proglasile drugi najviši nivo stanja pripravnosti.

Najčitanije