Kina

Vašington možda neće uvoditi nove tarife Kini

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da je Kina poslala listu pitanja koje je spremna da riješi radi regulisanja trgovinskih tarifa sa SAD i njegova administracija možda neće morati da uvodi dodatne carine.

Kinezi testirali stelt avion sa projektilima, poslali poruku Americi

PEKING - Kineske vazdušne snage su se pohvalile svojim J-20 stelt borbenim avionima i prvi put prikazale i njihove projektile dugog dometa.

Stoltenberg traži da se Kina pridruži sporazumu INF

BRISEL - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izrazio je zabrinutost zbog kineskih i ruskih raketa srednjeg dometa i apelovao na Peking da se pridruži međunarodnom sporazumu o kontroli nuklearnog oružja.

Kina donirala Graničnoj policiji BiH opremu vrijednu 9,5 miliona KM

SARAJEVO – Narodna Republika Kina donirala je Graničnoj policiji BiH opremu za bezbjednosne provjere u vrijednosti oko 9,5 miliona KM.

U Kini predstavljen digitalni voditelj vijesti

Kineska državna novinska agencija Xinhua predstavila je digitalnog voditelja vijesti. Kako prenosi B92 nije sasvim jasno koju su tehnologiju koristili, ali su sasvim sigurno na tragu najnovijih napredaka na području tehnologije.

'Potonula' prodaja automobila u Kini

PEKING - Prodaja automobila u Kini "potonula" je u oktobru četvrti mjesec uzastopno, zabilježivši strmoglavi pad od čak 13 procenata u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Kina će do 2030. godine biti najposjećenija turistička destinacija

LONDON - Rezultati novog istraživanja predviđaju da će Kina biti najpopularnija svjetska destinacija na svijetu kada je turizam u pitanju.

Raduljica se razgoropadio, dabl-dabl od 48 poena u Kini

Srpski košarkaš Miroslav Raduljica briljira u Kini a na posljednjem meču zabilježio je fantastičnu partiju u pobjedi svoje ekipe.

Kinezi upozoravaju: Moguć direktan sukob ruskih i američkih aduta

PEKING - Ruski sistemi protivvazdušne odbrane (PVO) "S-400" i "S-300" i američki lovci pete generacije "F-35" mogli bi se prvi put sudariti iznad Sirije, što može biti pogubno po vojnu reputaciju jedne strane, procjenjuju kineski vojni analitičari.

Bezvizni režim sa Kinom povećaće interesovanje za bh. tržište

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i zamjenik ministra nauke i tehnologije Kine Žang Jianguo istakli su danas važnost nedavnog uspostavljanja bezviznog režima za građane dvije zemlje i saglasili se da će ovaj sporazum povećati interesovanje kineskih malih i srednjih preduzeća za investiranje u BiH.

Najčitanije