Kina

Kineske mašine ojačale srpsku inženjeriju

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin obišao je 210. inženjerijski bataljon Druge brigade Kopnene vojske u kasarni "Ribnica" u Kraljevu.

U eksploziji gasa poginulo 15 rudara

PEKING - Petnaest rudara je poginulo, a devet povrijeđeno od eksplozije gasa u rudniku uglja na sjeveru Kine, saopštile su danas vlasti.

Njemačkoj ekonomiji leđa okrenuo najveći trgovinski partner

BERLIN - Njemački statističari će u četvrtak objaviti da li je najveća evropska ekonomija nakon pada BDP-a od 0,1 "zaronila" u recesiju, a analitičari širom svijeta iščekuju taj momenat.

Njemačkoj ekonomiji leđa okrenuo najveći trgovinski partner

Analitičari širom svijeta iščekuju četvrtak kada će njemački statističari objaviti da li je najveća evropska ekonomija nakon pada BDP-a od 0,1 zaronila u recesiju.

Ruski gas od decembra putuje u Kinu

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin i predsjednik Kine Si Đinping učestvovaće u ceremoniji otvaranja gasovoda "Snaga Sibira" u decembru putem video-linka.

Policijski čas za igranje onlajn igara u Kini

Kineske vlasti uvode uvodi policijski sat za igranje onlajn igara u pokušaju da smanje zavisnost mlađe populacije od video-zabave.

Kina zvanično počela istraživanja vezano za 6G

Kina je zvanično počela istraživanja vezano za mobilni internet šeste generacije - 6G. Kinesko ministarstvo nauke i tehnologije saopštilo je sinoć da je osnovalo radnu grupu koja će raditi na 6G.

Pilotu doživotno zabranjeno letenje zbog fotografije

Kineskom pilotu doživotno je zabranjeno da leti pošto je dozvolio jednoj putnici da uđe u kokpit aviona, saopštila je kineska aviokompanija "Air Guilin".

Kina osniva ekonomsku zonu između Zemlje i Mjeseca?

Budući da je planeta Zemlja očigledno postala premala za ekonomske ambicije Kine, zvanični Peking razmišlja o razvoju trgovine izvan okvira naše planete i o stvaranju ekonomske zone u sublunarnom prostoru do 2050. godine.

Si Đinping: Posjetiću svog prijatelja Vučića

Predsjednik Kine Si Đinping obećao je da naredne godine da posjeti Srbiju i, kako je istakao, svog prijatelja Aleksandra Vučića, saznaje Tanjug.

Najčitanije