Kina

Virus korona prijeti privrednom rastu

DUBAI - Epidemija virusa korona mogla bi da nanese štetu privrednom rastu ove godine, rekla je danas direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgijeva.

"Borba protiv virusa korona počinje da daje rezultate"

PEKING - Portparol kineske zdravstvene komisije Mi Feng rekao je da borba protiv smrtonosnog korona virusa počinje da pokazuje rezultate.

Broj umrlih od virusa korona u Kini porastao na 1.665

ŠANGAJ - Broj umrlih od epidemije virusa korona u Kini dostigao je 1.665 do kraja subote, što je za 142 više nego prethodnog dana, saopštila je danas nacionalna zdravstvena komisija te zemlje.

Srbin iz karantina o stanju u Vuhanu: Ko je video padanje u nesvest po ulicama

Fudbalski stručnjak Aleksandar Kalaba, jedan od četvorice Srba čiji se povratak iz karantina u Francuskoj očekuje u nedjelju, naveo je da je za zarazu novim virusom korona prvi put čuo oko dočeka Nove godine 31. decembra, ali da su mnogi mislili da je u pitanju još jedna panična priča.

Prva žrtva virusa korona u Evropi

PARIZ - Stariji kineski turista koji je bio hospitalizovan u Francuskoj preminuo je od virusa korona i to je prvi smrtni slučaj izazan ovim virusom u Evropi, izjavila je danas ministarka zdravlja Francuske Anjes Bizin.

Pompeo kritikovao Kinu i Rusiju: Zapad pobjeđuje

MINHEN - Američki državni sekretar Majkl Pompeo branio je danas globalnu ulogu SAD i oštro kritikovao Rusiju i Kinu, rekavši da će prevagnuti ideali i vrijednosti Zapada.

Borba protiv virusa korona u odlučujućoj fazi

PEKING - Borba protiv epidemije novog virusa korona u provinciji Hubei ušla je u odlučujuću fazu, a svi ostali regionu Kine poslali su tamo više od 25.600 medicinskih radnika, izjavio je danas zamjenik direktora kineske Nacionalne zdravstvene komisije Vang Hešeng.

Raste bilans žrtava: Od virusa u Kini umrlo 1.523

PEKING - U Kini je od virusa korona do sada umrlo 1.523 ljudi, a zaraženo 66.492 osobe, saopštio je zvaničnik Nacionalne zdravstvene komisije Lijang Vanijan.

Osnivač "Alibabe" donirao 1,4 miliona $ za istraživanje lijeka za virus

PEKING - Fondacija koju predvodi osnivač kompanije "Alibaba" Džek Ma donirala je dodatnih 1,4 miliona dolara kineskoj grupi koja radi na razvijanju liječenja virusa korona, saopšteno je iz kompanije.

Srbija pomaže Kini sa 127.000 evra

BEOGRAD - Vlada Srbije je, kao izraz solidarnosti i saosjećanja sa kineskim narodom zbog virusa korona, donijela odluku o upućivanju pomoći Kini u vidu medicinskih i tehničkih sredstava vrijednosti 15 miliona dinara (oko 127.000 evra) rekla je srpski premijer Ana Brnabić.

Najčitanije