Kina

Srbija sa Kinom potpisala memorandum za nabavku brzih vozova

Srbija je danas sa kineskim partnerima zaključila memorandum o razumijevanju i saradnji kojim je postavljen osnov za potencijalnu nabavku putničkih vozova za brze pruge.

Kina će 2021. izgraditi više od 600.000 5G baznih stanica

Kina će 2021. godine izgraditi više od 600.000 baznih stanica 5G mreže, saopštilo je kinesko Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija.

U Kini još 17 novih slučajeva kovida

PEKING - Kina je danas zabilježila 14 novih slučajeva virusa korona, što je za 17 manje nego dan ranije, saopštilo je ministarstvo zdravlja ove zemlje.

Prvi let nove rakete "dugi marš 8"

Nova kineska raketa nosač "dugi marš 8" obavila je danas prvi let prema dugoročnom planu razvoja raketa koje mogu da se koriste ponovo da bi se smanjili troškovi i ubrzala lansiranja za komercijalne klijente.

Međunarodni stručni tim SZO u Kini u prvoj sedmici januara

CIRIH - Međunarodni tim otići će u prvoj sedmici januara u Kinu radi istrage o porijeklu pandemije virusa korona, izjavili su danas zvaničnici Svjetske zdravstvene organizacije /SZO/.

Kineski modul sa uzorcima mjesečevog tla uspješno se vratio kući

PEKING - Kineski modul Čang''e-5, koji je išao na Mjesec da pokupi uzorke tla, spustio se danas u sjeverni dio kineske provincije Unutrašnja Mongolija, saopštila je agencija Singhua, a prenio Rojters.

Misija SZO ide u Vuhan da istraži izvor zaraze

ŽENEVA - Međunarodna misija koju vodi Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) će otići u kineski Vuhan u prvoj nedjelji januara kako bi istražila izvor virusa korona.

Materijal sa Mjeseca stiže na Zemlju prvi put poslije 40 godina

Kineska svemirska kapsula sa materijalom sa Meseca, prvim nakon četrdeset godina, započela je danas povratak ka Zemlji.

Kina bilježi 24 novozaražena u posljednja 24 časa

PEKING - U Kini su u posljednja 24 časa prijavljena 24 nova slučaja infekcije virusom korona, što je za 13 više u odnosu na dan ranije.

Kina i Nepal se dogovorili o novoj visini Mont Everesta

PEKING, KATMANDU - Kina i Nepal su danas izdali zajedničko saopštenje da su utvrdili novu visinu najvećeg vrha na svijetu, Mont Everesta, i ona iznosi 8.848,86 metara.

Najčitanije