Kina

Američki razarač prošao kroz Tajvanski moreuz, Kina: Bezbjednosni rizik

TAJPEJ - Američki ratni brod ponovo je jutros plovio vodama Tajvanskog moreuza, osetljivog morskog područja između Tajvana i obala kontinentalne Kine.

Kina pojačava finansijsku podršku malim preduzećima

PEKING - Kineska vlada je saopštila danas da će pojačati finansijsku podršku za mala preduzeća koja su pogođena poskupljenjem sirovina, nestašicama struje i posljedicama najnovijeg talasa virusa korona.

U Banjaluci se vakcinisali i državljani Kine

BANJALUKA - Državljani Kine koji žive u Banjaluci vakcinisali su se tokom jučerašnjeg dana vakcinom sinovak, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Kina udvostručila izvoz automobila tokom ove godine

Izvoz kineskih proizvođača automobila intenzivno raste u prethodnom periodu.

Otvoren kinesko-ruski svemirski meteorološki centar

ŠANGAJ - Kina i Rusija uspostavile su svemirski meteorološki centar u Pekingu, nastojeći da poboljšaju sistem globalnih centara za kosmičku vremensku prognozu, saopštila je Kineska meteorološka služba (CMA).

Promet na malo i rast industrije u Kini iznad očekivanja

PEKING - Maloprodaja i industrijska proizvodnja u Kini porasli su u oktobru iznad očekivanja, pokazuju današnji podaci Nacionalnog zavoda za statistiku.

Indiji uskoro stiže ruski raketni sistem S-400

Rusija je počela da isporučuje Indiji raketne sisteme protivvazdušne odbrane S-400, javile su u danas ruske novinske agencije pozivajući se na izjavu Dmitrija Šugajeva, šefa ruske agencije za vojnu saradnju.

Komunistička partija Kine usvojila "istorijsku rezoluciju"

PEKING - Kineska Komunistička partija usvojila je "istorijsku rezoluciju" kojom je učvršćen status predsjednika Si Đinpinga u političkoj istoriji te države.

Snježne oluje na sjeveroistoku Kine

PEKING - Snježne oluje su ugrozile sjeveroistočni dio Kine posljednjih dana, s rekordnim snježnim pokrivačem u nekim regionima koji je otežao saobraćaj, zaustavio željezničke usluge i stvorio zabrinutost zbog snabdijevanja električnom energijom usljed pada temperature.

Kina dovršava novi moćni nosač aviona, moćan skoro kao i američki

Analiza satelitskih snimaka koju je sproveo Centar za strateške i međunarodne studije (CSIS) pokazuje da bi kineski nosač aviona s ​​tehnologijom koja je gotovo jednaka onoj američke vojske mogao biti porinut već u februaru sljedeće godine.

Najčitanije