Kina

Trgovinski rat na pomolu: Rusija i Kina pripremaju odgovor na američke carine

MOSKVA - Rusija će vjerovatno pripremiti popis ograničenja na uvoz određenih proizvoda iz Sjedinjenih Država kao odgovor na američke carine na uvoz čelika i aluminija, a na sličan se potez sprema i Kina, izvijestili su u petak iz tamošnjih ministarstava trgovine.

Kina uzvraća udarac, uvodi tarife na američku robu

PEKING - Kina je najavila listu američkih proizvoda, vrijednu 3,0 milijarde dolara, koji su na meti moguće odmazde u tarifnom sporu s predsjednikom Donaldom Trampom i pripremila se za veću bitku povodom pitanja tehnologija, a finansijska tržišta su uzdrmana usljed straha od poremećaja u globalnoj trgovini.

Kina: Ukoliko SAD počnu trgovinski rat borićemo se svim sredstvima

VAŠINGTON - Kina je duboko razočarana odlukom američkog predsjednika Donalda Trampa da pokrene trgovinske mjere protiv Kine, saopštila je danas kineska ambasada u Vašingtonu.

Tramp: Kina narušila međunarodna pravila trgovine, pokrenuti postupak

VAŠINGTON - Predsjednik SAD, Donald Tramp, izjavio je da je od predstavnika SAD u trgovinskim pregovorima Roberta Lajthajzera zahtijevao da pokrene postupak u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji protiv Kine zbog narušavanja međunarodnih pravila trgovine.

Softić i Bo: Kina želi da investira u infrastrukturne projekte u BiH

SARAJEVO - Kineski ambasador u BiH Čen Bo naglasila je u razgovoru sa guvernerom Centralne banke BiH Senadom Softićem da je interes Vlade Kine da investira u infrastrukturne projekte, te da pruži podršku malim i srednjim preduzećima u BiH.

Kinezi sustižu Amerikance po broju prijavljenih patenata

PEKING - UN saopštavaju da bi Kina za tri godine mogla da postane zemlja sa najvećim brojem zahtjeva za registraciju patenata.

"Snaga Sibira" sve bliže Kini

MOSKVA - Tri četvrtine gasovoda "Snaga Sibira", kojim će se ruski gas dopremati do Kine, završeno je.

Grant Kine za BiH od 2,6 miliona evra

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH Vjekoslav Bevanda i kineski ambasador u BiH Čen Bo potpisali su danas u sarajevu Sporazum o grantu Kine BiH od 20 miliona juana, odnosno 2,6 miliona evra.

Merkel: EU mora da ima zajedničku politiku prema Rusiji i Kini

VARŠAVA - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da Evropska unija mora da ima zajedničku politiku prema Rusiji i Kini.

Kina gradi polarni kruzer

PEKING - Kina je počela graditi prvi polarni kruzer, objavila je državna agencija Xinhua u trenutku dok zemlja traga za novim trgovačkim putevima koje je otvorilo globalno zagrijavanje.

Najčitanije