Kina

Kina isplivala na čelo filmske industrije

Dok se industrija zabave u SAD bavi pitanjima da li je pandemija načinila trajnu štetu svijetu sedme umjetnosti, Kina je isplivala na čelo globalne filmske industrije sa najvećim sedmičnim prihodima na kino-blagajnama.

Duh Kine u Doboju, izložba fotografija o čaju

Kako se priprema i pije čaj u Kini u petak su mogle da saznaju Dobojlije koje su posjetile izložbu fotografija koju je u saradnji s Konfučijevim institutom Univerziteta u Banjaluci organizovala dobojska Ekonomska škola u ovdašnjoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje.

Đinping: Bez snažne armije nema ni jake otadžbine

PEKING - Kineski predsjednik Si Đinping izjavio je danas da Kina nikad neće dozvoliti narušavanje suverenih, bezbjednosnih i razvojnih interesa.

Nova kineska tehnologija: Roj dronova uništava tenkove

PEKING - Kina je nedavno prikazala novi sistem, roj dronova koji nose eksplozivne bojeve glave sposobne da unište tenkove i druga oklopna vozila.

Kako je samo Kinezima uspjelo da obuzdaju koronu?

Dok se veći dio Evrope bori s novim talasom virusa korona, Kina sve više napreduje u okončavanju pandemije. U čemu je tajna?

U Kini počelo vakcinisanje protiv korone, građani čekaju u redu

PEKING - U gradu Jivu, na istoku Kine, počelo je vakcinisanje protiv korona virusa, iako vakcina još nije prošla posljednju fazu kliničkih ispitivanja.

Snažan rast kineskog uvoza i izvoza u septembru

PEKING - Kineski uvoz i izvoz zabilježili su snažan rast u septembru ove godine jer je sve više trgovinskih partnera te zemlje ukinulo ograničenja uvedena zbog koronavirusa, dajući dodatni zamajac drugoj po veličini ekonomiji svijeta.

Odlična stimulacija: Svakom od 4.116 zaposlenih poklonili po auto

PEKING - Kineska fabrika za proizvodnju željeza i metala nedavno je dospjela na naslovnice svjetskih medija jer je poklonila svojim radnicima 4.116 novih automobila kao bonus za dobre rezultate u poslovanju.

Kina i 25 zemalja zovu na ukidanje sankcija zbog pandemije

NJUJORK - Kina i još 25 zemalja su na Generalnoj skupštini Komiteta UN za ljudska prava pozvale na hitno ukidanje sankcija od strane SAD i zapadnih zemalja, kako bi se obezbijedio efikasan odgovor na pandemiju korona virusa, prenosi AP.

U višestrukom sudaru 18 mrtvih na sjeveroistoku Kine

PEKING - Osamanest ljudi poginulo je u saobraćajnoj nesreći na sjeveroistoku Kine, u kojoj je učestvovalo više vozila, javlja "Skaj njuz". Jedan kombi prvo je udario u traktor ispred njega, a zatim se sudario sa automobilom koji je dolazio iz suprotnog pravca.

Najčitanije