Kina

Šta je adut Kine u trgovinskom ratu sa Amerikom?

PEKING - Zvanični Peking posjeduje još jedno ekonomsko oružje u eskalirajućem trgovinskom sporu protiv Vašingtona, a to je potencijalni embargo na metale rijetke zemlje koji se koriste u proizvodnji gotovo svega, od uređaja visoke tehnologije do borbenih aviona, piše Russia Today.

Vašington spreman za razgovore sa Kinom, ali ne i sa EU

VAŠINGTON - Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa spremna je za otvaranje novih razgovora o trgovini sa Kinom, ukoliko strane mogu nastaviti na bazi prethodnih pregovora, izjavio je američki ministar finansija Stiven Mnučin.

Si Đinping: Pripremite se za teška vremena

PEKING - Kina mora da se pripremi za teška vremena pošto je međunarodna situacija sve komplikovanija, rekao je danas kineski predsjednik Si Đinping.

Najveće kineske aviokompanije tuže "Boeing"

Tri najveća kineska avioprevoznika podnijeli su tužbe sa zahtjevom za odštetu od američkog proizvođača aviona "Boeing" zbog prizemljenja i kašnjenja u isporuci novog modela "737 max 8" nakon dvije smrtonosne nesreće, javili su danas kineski državni mediji.

Kina blokirala Wikipediu na svim jezicima

Kineska Vlada blokirala je Wikipediu na svim jezicima u zemlji.

Merkel: Evropa se mora suprotstaviti SAD, Kini i Rusiji

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je kako misli da više ne postoji svjetski poredak uspostavljen poslije Drugog svjetskog rata, i da su se SAD praktički svrstale uz Kinu i Rusiju kao protivnike Evrope.

Osmoro zarobljeno u poplavljenom rudniku

PEKING - Kineske vlasti saopštile su danas da je osam ljudi zarobeno u poplavljenom rudniku na sjeveroistoku zemlje.

Kina ubrzala prodaju svog udjela u američkom dugu

NJUJORK - Kako su se trgovinske tenzije sa SAD-om intenzivirale, Kina je u martu ubrzala prodaju američkih dužničkih hartija koje posjeduje, spustivši svoj udio u američkom dugu na najniži nivo u dvije godine, izvještava tv ,reža CNBC.

Vlasti u Kini blokirale Vikipediju

ŠANGAJ - Vlasti u Kini su blokirale Vikipediju, izjavio je danas vlasnik te onlajn enciklopedije.

"Trgovinski rat Amerike i Kine može smanjiti cijene ruskih resursa"

MOSKVA - Trgovinski rat SAD i Kine može da smanji cijene ruskih resursa, izjavio je ruski ministar za ekonomski razvoj Maksim Oreškin.

Najčitanije