Kina

Kina pomaže Venecueli u borbi protiv posljedica sankcija

PEKING - Kina i Venecuela su potpisale 28 sporazuma o strateškoj saradnji, između ostalog i u vrlo osjetljivim sferama. Cilj tih sporazuma jeste da umanje negativne efekte sankcija koje su SAD i niz drugih latinoameričkih država uvele Venecueli u oblasti energetike, rudarstva, bezbjednosti, tehnologija i finansija.

Odgovor na pritisak SAD: Kina pojačava saradnju s Rusijom i EU

PEKING - Kineske vlasti će povećavati ekonomsku saradnju sa Rusijom, Japanom, EU i drugim zemljama kao odgovor na pritisak SAD, izjavio je zamjenik predsjednika Državnog odbora za razvoj i reforme Kine Lijan Vejlijan.

Peking: Teško pregovarati sa "nožem na vratu"

PEKING - Viši kineski zvaničnik rekao je danas da je teško nastaviti trgovinske pregovorima sa SAD dok Vašington "drži nož na vratu Kine", dan nakon što su dvije strane međusobno uvele nove tarife.

Najveći trgovinski rat do sada: Kina prekida pregovore s SAD-om

PEKING - Kina je prekinula trgovinske pregovore sa Sjedinjenim Američkim Državama nakon nove runde uvoznih carina između dviju zemalja, objavio je "Wall Street Journal".

Pompeo: Pobijedićemo Kinu

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države su odlučne da pobijede u trgovinskom ratu protiv Kine, rekao je televiziji „Foks njuz“ američki državni sekretar Majk Pompeo.

Kina otkazala trgovinske razgovore sa SAD

PEKING - Kina je otkazala predstojeće trgovinske razgovore sa Amerikom, piše dnevnik "Vol strit žurnal".

Kina upozorava SAD: Povucite sankcije ili snosite posljedice

PEKING - Kina je zatražila od Sjedinjenih Američkih Država da povuku sankcije uvedene kineskoj vojsci zbog kupovine ruskog oružja, uz upozorenje da će u suprotnom "snositi posljedice".

Peking: SAD da ukinu sankcije našoj vojsci ili će snositi posljedice

PEKING - Kina je zatražila od SAD da ukinu sankcije njenoj vojsci povodom kupovine ruskih aviona i projektila ili će "snositi posljedice".

SAD uvele sankcije Kineskoj vojnoj agenciji zbog Rusije

VAŠINGTON - SAD su uvele danas sankcije kineskoj vojnoj agenciji i njenom direktoru zbog kupovine vojne opreme od Rusije.

Kina pravi prvi leteći automobil

Informacija koja ovih dana stiže iz Kine da ta zemlja radi na letećim automobilima, pobudila je veliku pažnju javnosti.

Najčitanije